Etimesgut’ta öğrenim gören Eylül Güneş Yılmaz anısına Hatay’da kurulan ‘Güneşin Sanat Atölyesi’, depremden etkilenen çocuklara sanatla umut oluyor. Yılmaz’ın sınıf öğretmeni ve velilerin çabalarıyla hayata geçen proje, minik Eylül’ün adını yaşatacak.
Etimesgut Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda öğrenim gören 9 yaşındaki Eylül Güneş Yılmaz’ın anısını yaşatmak amacıyla Hatay’ın Defne ilçesinde bir görsel sanatlar atölyesi kuruldu. Beyin sapındaki bir rahatsızlık nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kalan Yılmaz, tedavi sürecinin ardından hayatını kaybetmişti.
Okul yönetimi, Yılmaz’ın sınıf öğretmeni Selda Parlakoğlu ve velilerin öncülüğünde başlatılan kampanya ve kermesler sayesinde toplanan bağışlarla Hatay’daki 23 Temmuz İlkokulu’nda “Güneşin Sanat Atölyesi” adı verilen atölye faaliyete geçti. Bu atölye, Yılmaz’ın resme olan ilgisini ve Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen çocuklara destek olmayı amaçlıyor.
Sınıf öğretmeni Selda Parlakoğlu, 26 yıllık meslek hayatında Eylül Güneş Yılmaz’ın neşeli, meraklı ve yaratıcı kişiliğini vurguladı. Yılmaz’ın resim yeteneğine dikkat çeken Parlakoğlu, “Güneş nedir derseniz resim, boya ve kedisi derdim” diyerek onun sanata olan tutkusunu dile getirdi. Tedavi sürecinde ailesiyle de iletişimde kalan Parlakoğlu, Yılmaz’ın 7 Haziran’da yaşam mücadelesini kaybettiğini belirtti.
Yılmaz’ın ailesinin de isteğiyle, onun ismini yaşatacak bir proje geliştirmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Parlakoğlu, resim ve boya ile olan bağını göz önünde bulundurarak görsel sanatlar atölyesi fikrinin ortaya çıktığını söyledi. Okul müdürü Ahmet Aşkar’ın da desteğiyle projeyi daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedeflediklerini aktardı.
Geçen yıl aralık ayında düzenlenen kermes ve kampanyalarla toplanan maddi destekler, atölyenin kurulması için kullanıldı. Okul aile birliğinin titiz çalışmasıyla, depremden etkilenen bölgelerdeki çocuklara ulaşmak amacıyla Hatay’ın Defne ilçesindeki 23 Temmuz İlkokulu’nda karar kılındı. Amaç, bu çocuklara bir nebze olsun moral ve motivasyon sağlamaktı.
Parlakoğlu, “Güneşin Sanat Atölyesi”nin açılmasının ardından yaptığı açıklamada, atölyedeki çocukların mutluluğuyla Yılmaz’ın daha fazla ışıldayacağına inandığını ifade etti. Yılmaz’ın adının sürekli anılacağını ve ruhunun huzur bulacağını düşündüğünü sözlerine ekledi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Harezmi Eğitim Modeli” kapsamında da bu atölyeye destek verildi. Öğrenciler, kendi yaptıkları kalemlikleri bu atölyeye göndererek projeye katkı sağladılar.
Eylül Güneş Yılmaz’ın sınıf arkadaşları da projeyle ilgili duygularını paylaştı. 4. sınıf öğrencisi Ela Arslan, arkadaşıyla okul bahçesinde oyunlar oynadıklarını ve bolca resim çizdiklerini hatırlatarak, atölyenin Hatay’daki çocuklar için güzel bir aktivite olacağını ve arkadaşının sevdiği bir şeyi yaptıkları için mutlu olduğunu söyledi. Kampanyadan 70 bin lira toplandığını ve bu parayla atölye malzemelerinin temin edildiğini belirtti.
Asya Gündüz ve Muaz Ömer Peru da arkadaşları Eylül Güneş Yılmaz’ı anarak, atölyenin açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yılmaz’ın adının tüm dünyada duyulmasını istediklerini belirttiler.
Yorum Yap