BIST 100 Endeksi Yeni Haftaya Yükselişle Başladı Küresel Piyasalar Negatif

BIST 100 endeksi yeni haftaya artışla başlarken, küresel piyasalar Orta Doğu riskleri ve enerji fiyatları nedeniyle negatif bir seyir izledi.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
BIST 100 Endeksi Yeni Haftaya Yükselişle Başladı Küresel Piyasalar Negatif

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yeni haftaya yükselişle başladı. Endeks, önceki kapanışına göre 11,10 puan ve yüzde 0,09 artışla 12.709,29 puana ulaştı. Yurt içi piyasalar, küresel piyasaların Orta Doğu’daki riskler ve enerji fiyatlarındaki artışla negatif başladığı bir dönemde pozitif bir seyir izledi.

Cuma gününü yüzde 0,23 değer kaybederek 12.698,19 puandan tamamlayan BIST 100 endeksi, yeni haftaya yükselişle adım attı. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,21, holding endeksi ise yüzde 0,09 değer kaybetti. Sektör endeksleri içinde kimya petrol plastik yüzde 1,24 ile en fazla kazandıran olurken, menkul kıymet yatırım ortaklığı yüzde 0,65 ile en çok gerileyen sektör oldu.

Küresel Piyasalar Orta Doğu Gerilimiyle Başladı

Küresel piyasalar, Orta Doğu’daki jeopolitik risklerin yeniden yükselmesi ve enerji fiyatlarındaki artışla haftaya olumsuz bir başlangıç yaptı. ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının beşinci haftasına girmesi, piyasalardaki olumsuz seyrin devam etmesine yol açtı. Savaşın sona ereceğine dair azalan umutlar, hisse senedi piyasalarında satış baskısını sürdürdü.

Yüksek seyreden enerji fiyatlarının küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyebileceği endişeleri, yatırımcıların temkinli hareket etmesine neden oldu. Enerji fiyatlarının bu seviyelerde kalmaya devam edebileceği öngörüleri, küresel piyasalarda risk algısını yükseltiyor.

Piyasaların Gözü Önemli Verilerde

Analistler, bugün yurt içinde açıklanacak ekonomik güven endeksi verisinin yanı sıra yurt dışında Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını yakından takip edecek. Almanya’da enflasyon ve Avro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi de yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 12.600 ve 12.500 puan destek seviyeleri olarak öne çıkarken, 12.800 ve 12.900 seviyeleri direnç konumunda bulunuyor.

Yorum Yap

Benzer Haberler
Milli Savunma Bakanlığına 41 Akaryakıt Vagonu TÜRASAŞ Tarafından Üretilecek
Milli Savunma Bakanlığına 41 Akaryakıt Vagonu TÜRASAŞ Tarafından Üretilecek
TCMB 2025 Yılında 1 Trilyon Lirayı Aşan Zarar Açıkladı
TCMB 2025 Yılında 1 Trilyon Lirayı Aşan Zarar Açıkladı
Küresel Piyasalar Ateşkes İyimserliğiyle Yükseldi
Küresel Piyasalar Ateşkes İyimserliğiyle Yükseldi
Mehmet Şimşekten Stopaj Açıklaması Gündemde Artış ya da İndirim Yok
Mehmet Şimşekten Stopaj Açıklaması Gündemde Artış ya da İndirim Yok
Türkiye Rüzgar Enerjisinde Küresel Ortalamayı Geride Bıraktı
Türkiye Rüzgar Enerjisinde Küresel Ortalamayı Geride Bıraktı
Ticaret Bakanligi Sebze Meyve Fiyatlarina 42 3 Milyon Lira Ceza Verdi
Ticaret Bakanligi Sebze Meyve Fiyatlarina 42 3 Milyon Lira Ceza Verdi
Haberin Doğru Adresi
Tarsus Gazetesi

Tarafsız, objektif ve en etkili organik haberleriyle Bölgenin en iyi haber sitesidir. Tarsus Haber gazetesi güncel doğru haberin adresi.

2025 Logo Haber © Tüm hakları saklıdır. Seobaz Haber Teması