.

ALİ MAHİR BAŞARIR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

Tarsus (TG) - TARSUS GAZETESİ | 03.05.2021 - 12:57, Güncelleme: 03.05.2021 - 12:57 3007+ kez okundu.
 

ALİ MAHİR BAŞARIR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

ALİ MAHİR BAŞARIR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Ali Mahir Başarır "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı. CHP'li Başarır mesajında;  "1 Mayıs, alın teri ve emeğiyle geçinmeye çalışan işçi sınıfı ve tüm emekçilerin demokratik hak ve isteklerini ortaya koydukları, birlik, beraberlik, dayanışma ve mücadele günüdür. Ülke yöneticilerinin; insan onuruna yakışır, güvenceli bir iş ve ücret, yaşanabilir, sağlıklı bir çevre, nitelikli, yaygın ve ulaşılabilir kamu hizmeti, örgütlenme ve adil temsil hakkını teminat altına alma sorumluluğu vardır.   Ne yazık ki; emeğin ve alın teri kavramlarının hiçe sayıldığı, gelir dağılımının adaletsizce yapıldığı, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, iş cinayetlerinin yaşandığı, pandemi sürecinde milyonlarca emekçinin açlık sınırında yaşamını sürdürdüğü, mevcut siyasi iktidarın emekten değil sermayeden yana olduğu günlerden geçmekteyiz.   Emeğin yüce bir değer olduğu anlayışıyla; emekçilerimizin tüm haklarının korunması, uygun çalışma koşullarının sağlanması, çalışanların emeklerinin karşılığını alması, emekçilerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım. Yaşasın 1 Mayıs!" sözlerine yer verdi
ALİ MAHİR BAŞARIR 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Ali Mahir Başarır "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" nedeniyle bir mesaj yayınladı.

CHP'li Başarır mesajında;  "1 Mayıs, alın teri ve emeğiyle geçinmeye çalışan işçi sınıfı ve tüm emekçilerin demokratik hak ve isteklerini ortaya koydukları, birlik, beraberlik, dayanışma ve mücadele günüdür.

Ülke yöneticilerinin; insan onuruna yakışır, güvenceli bir iş ve ücret, yaşanabilir, sağlıklı bir çevre, nitelikli, yaygın ve ulaşılabilir kamu hizmeti, örgütlenme ve adil temsil hakkını teminat altına alma sorumluluğu vardır.

 

Ne yazık ki; emeğin ve alın teri kavramlarının hiçe sayıldığı, gelir dağılımının adaletsizce yapıldığı, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, iş cinayetlerinin yaşandığı, pandemi sürecinde milyonlarca emekçinin açlık sınırında yaşamını sürdürdüğü, mevcut siyasi iktidarın emekten değil sermayeden yana olduğu günlerden geçmekteyiz.

 

Emeğin yüce bir değer olduğu anlayışıyla; emekçilerimizin tüm haklarının korunması, uygun çalışma koşullarının sağlanması, çalışanların emeklerinin karşılığını alması, emekçilerin insan onuruna yakışır bir yaşam sürdürebilmeleri için mücadele edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, saygı ve sevgilerimi sunarım. Yaşasın 1 Mayıs!" sözlerine yer verdi

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.