.

Yüz yüze sınavlar ertelendi

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 25.12.2020 - 11:20, Güncelleme: 25.12.2020 - 11:20 1795+ kez okundu.
 

Yüz yüze sınavlar ertelendi

Okullarda yüz yüze sınavlar ertelendi. Karne notu için sınavlar, sömestir tatili sonrasına bırakıldı.

Okullarda yüz yüze sınavlar ertelendi. Karne notu için sınavlar, sömestir tatili sonrasına bırakıldı.Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı büyük mücadele sürerken, eğitimde de çeşitli düzenlemeler sağlanıyor. Öğrencilerin ve halkın sağlığı için adımlar atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze sınavlara yönelik açıklama yaptı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karne notu için sınavların sömestir tatilinin sonrasına bırakıldığını ve yüz yüze eğitim ertelendiğini duyurdu. ÖĞRENME KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN ADIM ATILDI Bakan Ziya Selçuk'un konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybımız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar. Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığının değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. LİSE ÖĞRENCİLERİNİN 1'İNCİ DÖNEM NOTLARI, 2'NCİ DÖNEMKİ SINAVA GÖRE BELİRLENECEK Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını, bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz. Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz.Güzel bir gün diliyorum."
Okullarda yüz yüze sınavlar ertelendi. Karne notu için sınavlar, sömestir tatili sonrasına bırakıldı.

Okullarda yüz yüze sınavlar ertelendi. Karne notu için sınavlar, sömestir tatili sonrasına bırakıldı.Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınına karşı büyük mücadele sürerken, eğitimde de çeşitli düzenlemeler sağlanıyor.

Öğrencilerin ve halkın sağlığı için adımlar atan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yüz yüze sınavlara yönelik açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, karne notu için sınavların sömestir tatilinin sonrasına bırakıldığını ve yüz yüze eğitim ertelendiğini duyurdu.

ÖĞRENME KAYBI YAŞANMAMASI İÇİN ADIM ATILDI

Bakan Ziya Selçuk'un konuyla ilgili açıklamalarında şu ifadeler yer aldı:

"Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur.

Eğer bugün bir öğrenme kaybımız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığının değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN 1'İNCİ DÖNEM NOTLARI, 2'NCİ DÖNEMKİ SINAVA GÖRE BELİRLENECEK

Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını, bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz.Güzel bir gün diliyorum."

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.