.

Yöremizin değerleri anlatıldı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 18.01.2022 - 14:22, Güncelleme: 18.01.2022 - 14:22 3233+ kez okundu.
 

Yöremizin değerleri anlatıldı

Yöremizin değerleri anlatıldı

Tarsus Yöresel Yemek Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Merkezi Derneği, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ‘’Yöremizin Değerleri 1’’ konulu toplantı düzenlendi. Tarsus TSO Konferans Salonunda yapılan etkinliğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Esin Erkoç, Tarsus ve yöreye özgü değerleri ön plana çıkarmak amacıyla düzenledikleri toplantının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’Önümüzdeki dönemde seri halinde toplantılar gerçekleştireceğiz. Amacımız değerlerimizin daha çok bilinmesi ve tanınmasını sağlamak.’’dedi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Tarsus Turizm ve Gastronomi Komisyonu Koordinatörü ve Slow Food Tarsus Lideri Yasmina Lokmanoğlu da kentin çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, ‘’Tarsus kültürü olan bir kent. Çok çeşitli değerlere sahip. Tarsus’ta Gastronomi Günleri ile başladığımız yolculuğumuzda şunu fark ettik ki Tarsus aslında bir gastronomi ve kültürler durağı. Amacımız şimdi bu değerleri, kültürleri daha çok tanıtmak, bilinirliği artırmak ve marka yüzü güçlendirmek.’’diye konuştu. Daha sonra Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Yılmaz, Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Evren Çağlar Eroğlu ile Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Erdem Kiraz, turunç meyvesi, tarihçesi, turunç meyvesinin değerlendirilmesi ve Tarsus Beyazı üzümü ile ilgili sunum yaptılar.  Kalabalık bir davetli grubunun katıldığı toplantıya turunçtan yapılan reçel, turunç meyvesinin içinde sunumu gerçekleştirilen yörenin sevilen lezzetlerinden kısır renk kattı.
Yöremizin değerleri anlatıldı

Tarsus Yöresel Yemek Kültürünü Araştırma ve Tanıtma Merkezi Derneği, Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle ‘’Yöremizin Değerleri 1’’ konulu toplantı düzenlendi.  Tarsus TSO Konferans Salonunda yapılan etkinliğin açılışında konuşan Dernek Başkanı Esin Erkoç, Tarsus ve yöreye özgü değerleri ön plana çıkarmak amacıyla düzenledikleri toplantının ilkini gerçekleştirdiklerini belirterek, ‘’Önümüzdeki dönemde seri halinde toplantılar gerçekleştireceğiz. Amacımız değerlerimizin daha çok bilinmesi ve tanınmasını sağlamak.’’dedi. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Tarsus Turizm ve Gastronomi Komisyonu Koordinatörü ve Slow Food Tarsus Lideri Yasmina Lokmanoğlu da kentin çok önemli değerlere sahip olduğunu vurgulayarak, ‘’ Tarsus kültürü olan bir kent. Çok çeşitli değerlere sahip. Tarsus’ta Gastronomi Günleri ile başladığımız yolculuğumuzda şunu fark ettik ki Tarsus aslında bir gastronomi ve kültürler durağı. Amacımız şimdi bu değerleri, kültürleri daha çok tanıtmak, bilinirliği artırmak ve marka yüzü güçlendirmek.’’diye konuştu. Daha sonra Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Ziraat Yüksek Mühendisi Ali Yılmaz, Gıda Yüksek Mühendisi Dr. Evren Çağlar Eroğlu ile Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Erdem Kiraz, turunç meyvesi, tarihçesi, turunç meyvesinin değerlendirilmesi ve Tarsus Beyazı üzümü ile ilgili sunum yaptılar.  Kalabalık bir davetli grubunun katıldığı toplantıya turunçtan yapılan reçel, turunç meyvesinin içinde sunumu gerçekleştirilen yörenin sevilen lezzetlerinden kısır renk kattı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.