.

Yılmaz: "Mersin ve Tarsus üniversitelerinin bütçeleri yüzde 100’den fazla arttı"

Siyaset (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 12.12.2022 - 15:29, Güncelleme: 12.12.2022 - 14:56 5455+ kez okundu.
 

Yılmaz: "Mersin ve Tarsus üniversitelerinin bütçeleri yüzde 100’den fazla arttı"

Yılmaz: "Mersin ve Tarsus üniversitelerinin bütçeleri yüzde 100’den fazla arttı"

AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Üniversitesi ile Tarsus Üniversitesi bütçelerinin kabul edildiğini, bu çerçevede her iki üniversite bütçesinin de yüzde 100’den fazla arttığını belirterek, "Mersin Üniversitemizin geçen yıl 651 milyon 664 bin TL olan bütçesi bu yıl 1 milyar 490 milyon 580 bin liraya, Tarsus Üniversitemizin geçen yıl 99 milyon 758 bin TL olan bütçesi ise 263 milyon 640 bin liraya yükseldi" dedi.Yılmaz, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin TBMM Genel Kurulunda devam ettiğini bildirdi. AK Parti hükümetleri olarak milletin teveccühüyle üst üste 21 kez bütçe hazırlama yetkisi aldıklarını, bunun dünya siyaset tarihinde bir ilk olduğunu kaydeden Milletvekili Yılmaz, bu süreçte Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlelerini ve demokratikleşme atılımlarını hayata geçirdiklerini, bütçelerde en yüksek payın da eğitime ayrıldığını vurguladı."Mersin eğitimde çağ atladı"Okul öncesi eğitimden başlayarak üniversitelere kadar eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir sistem oluşturma hedefiyle hareket ettiklerini, Mersin’in de eğitimde çağ atladığını kaydeden Yılmaz, "TBMM Genel Kurulunda devam eden 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde, Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversitelerin bütçeleri kabul edildi. Mersin Üniversitemiz ile Tarsus Üniversitemiz için belirlenen bütçeler de Genel Kurulda onaylandı" ifadelerini kullandı."Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitelerinin büyük oranda arttı"Yılmaz, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi bütçelerinin geçen yıla göre yüzde 100’den fazla artış olduğunu, Mersin’de eğitime yapılan yatırımı daha da güçlendireceklerini ifade ederek, "Mersin Üniversitemizin geçen yıl 651 milyon 664 bin TL olan bütçesi bu yıl 1 milyar 490 milyon 580 bin liraya, Tarsus Üniversitemizin geçen yıl 99 milyon 758 bin TL olan bütçesi ise 263 milyon 640 bin liraya yükseldi. 2023 yılına ilişkin belirlenen Mersin ve Tarsus üniversitelerimizin bütçelerinde yüzde 100’den fazla artış sağlandı. Gazi Meclisimizde kabul edilen Mersin ve Tarsus üniversitelerimizin bütçelerinin üniversitelerimize, şehrimize, öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Araştırma, geliştirme, yenilik, yönetim ve destek programları ile üniversitelerimiz daha da gelişecek, eğitim kalitesi daha da artacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde eğitimi çok daha güçlü hale getireceğiz" diye konuştu.
Yılmaz: "Mersin ve Tarsus üniversitelerinin bütçeleri yüzde 100’den fazla arttı"
AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Katip Üyesi Zeynep Gül Yılmaz, Mersin Üniversitesi ile Tarsus Üniversitesi bütçelerinin kabul edildiğini, bu çerçevede her iki üniversite bütçesinin de yüzde 100’den fazla arttığını belirterek, "Mersin Üniversitemizin geçen yıl 651 milyon 664 bin TL olan bütçesi bu yıl 1 milyar 490 milyon 580 bin liraya, Tarsus Üniversitemizin geçen yıl 99 milyon 758 bin TL olan bütçesi ise 263 milyon 640 bin liraya yükseldi" dedi.
Yılmaz, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinin TBMM Genel Kurulunda devam ettiğini bildirdi. AK Parti hükümetleri olarak milletin teveccühüyle üst üste 21 kez bütçe hazırlama yetkisi aldıklarını, bunun dünya siyaset tarihinde bir ilk olduğunu kaydeden Milletvekili Yılmaz, bu süreçte Cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlelerini ve demokratikleşme atılımlarını hayata geçirdiklerini, bütçelerde en yüksek payın da eğitime ayrıldığını vurguladı.

"Mersin eğitimde çağ atladı"
Okul öncesi eğitimden başlayarak üniversitelere kadar eğitim ve öğretimin her kademesinde bütün bireylerin nitelikli eğitime eriştiği bir sistem oluşturma hedefiyle hareket ettiklerini, Mersin’in de eğitimde çağ atladığını kaydeden Yılmaz, "TBMM Genel Kurulunda devam eden 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi görüşmelerinde, Yüksek Öğretim Kurulu ve üniversitelerin bütçeleri kabul edildi. Mersin Üniversitemiz ile Tarsus Üniversitemiz için belirlenen bütçeler de Genel Kurulda onaylandı" ifadelerini kullandı.

"Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitelerinin büyük oranda arttı"
Yılmaz, Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi bütçelerinin geçen yıla göre yüzde 100’den fazla artış olduğunu, Mersin’de eğitime yapılan yatırımı daha da güçlendireceklerini ifade ederek, "Mersin Üniversitemizin geçen yıl 651 milyon 664 bin TL olan bütçesi bu yıl 1 milyar 490 milyon 580 bin liraya, Tarsus Üniversitemizin geçen yıl 99 milyon 758 bin TL olan bütçesi ise 263 milyon 640 bin liraya yükseldi. 2023 yılına ilişkin belirlenen Mersin ve Tarsus üniversitelerimizin bütçelerinde yüzde 100’den fazla artış sağlandı. Gazi Meclisimizde kabul edilen Mersin ve Tarsus üniversitelerimizin bütçelerinin üniversitelerimize, şehrimize, öğrencilerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Araştırma, geliştirme, yenilik, yönetim ve destek programları ile üniversitelerimiz daha da gelişecek, eğitim kalitesi daha da artacak. Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde eğitimi çok daha güçlü hale getireceğiz" diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.