.

Yeşilboğaz: "Avukatlık kimliğimiz resmi kimlik hükmündedir"

Genel 01.11.2018 - 11:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1450+ kez okundu.
 

Yeşilboğaz: "Avukatlık kimliğimiz resmi kimlik hükmündedir"

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlık Kanununda, avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından resmi kimlik hükmünde olduğu yönünde emredici düzenleme getirilmiştir. Avukatlık kimliğimiz resmi kimliktir" dedi.Yeşilboğaz, baroya kayıtlı bir avukatın, avukat kimlik kartıyla birlikte para çekmek için gittiği bankada, ’banka işlemlerinde avukatlık kimliği geçersiz’ denilerek işleminin yapılmamasına tepki gösterdi. Avukatlık kimliğinin, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 9. maddesi ile 13. maddesine dayanılarak hazırlandığını kaydeden Yeşilboğaz, "Avukatlık Kanununun 9. maddesi ile kanununda değişiklik yapılmasına dair 5043 Sayılı Kanunun 1. maddesi gerekçesine bakıldığında, avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından resmi kimlik olarak kabul edileceği hususuna açıklık getirmek olduğu anlaşılmaktadır. Yani avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından, resmi kimlik olarak kabul edileceği yönünde emredici düzenleme getirilmiştir. Avukat kimlikleri, tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmündedir" ifadelerini kullandı.
Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Avukatlık Kanununda, avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından resmi kimlik hükmünde olduğu yönünde emredici düzenleme getirilmiştir. Avukatlık kimliğimiz resmi kimliktir" dedi.
Yeşilboğaz, baroya kayıtlı bir avukatın, avukat kimlik kartıyla birlikte para çekmek için gittiği bankada, ’banka işlemlerinde avukatlık kimliği geçersiz’ denilerek işleminin yapılmamasına tepki gösterdi. Avukatlık kimliğinin, 1136 Sayılı Avukatlık Kanunu’nun 9. maddesi ile 13. maddesine dayanılarak hazırlandığını kaydeden Yeşilboğaz, "Avukatlık Kanununun 9. maddesi ile kanununda değişiklik yapılmasına dair 5043 Sayılı Kanunun 1. maddesi gerekçesine bakıldığında, avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından resmi kimlik olarak kabul edileceği hususuna açıklık getirmek olduğu anlaşılmaktadır. Yani avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından, resmi kimlik olarak kabul edileceği yönünde emredici düzenleme getirilmiştir. Avukat kimlikleri, tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmündedir" ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.