.

YAYLALARIN İÇMESUYU DEPOLARI SCADA MERKEZİ NE BAĞLANIYOR

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 12.07.2021 - 10:45, Güncelleme: 12.07.2021 - 10:45 1391+ kez okundu.
 

YAYLALARIN İÇMESUYU DEPOLARI SCADA MERKEZİ NE BAĞLANIYOR

YAYLALARIN İÇMESUYU DEPOLARI SCADA MERKEZİ NE BAĞLANIYOR

MESKİ tarafından yapılan etkili çalışmalar sayesinde günlük su tüketimleri SCADA Merkezi’nden anlık olarak ölçülüyor, fiziki ve ticari kayıp-kaçakların önüne geçiliyor. Toroslar ilçesinde bulunan Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA Merkezi’ne dâhil edildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan ölçüm ve kontrol odaları ile Toroslar ilçesi Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA Merkezi’ne bağlandı. Depolar SCADA sistemi üzerinden 7/24 online olarak tek noktadan izleniyor. Böylece gerekli kontroller yapılarak susuzluk problemi ve kayıp-kaçağın önüne geçiliyor. Kırsal bölgelerde yaşanabilecek susuzluğa son verilmesi hedefleniyor MESKİ Genel Müdürlüğü SCADA Merkezi’nde, Mersin sınırları içerisinde yeni bir DMA bölgesi daha oluşturuldu. Bu çalışma ile birlikte Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi bölgelerinde vatandaşların evde kaldığı sokağa çıkma yasağı zamanlarında da yıllardır kronikleşmiş su kesintileri yaşanmıyor. Devam eden MESKİ çalışmaları neticesinde vatandaşlara kesintisiz su teminine devam ediliyor. Oransal iğne vana ile isale hatları korunuyor MESKİ Genel Müdürlüğü’nde ilk defa kullanılan oransal iğne vana ile isale hatları korunarak, hatta oluşabilecek aşırı su basıncı anında tespit ediliyor. Bu sayede su akışını diğer depolara SCADA sistemi ile yönlendiren MESKİ, hatta oluşabilecek arızaların ve su kaybının önüne geçiyor.
YAYLALARIN İÇMESUYU DEPOLARI SCADA MERKEZİ NE BAĞLANIYOR

MESKİ tarafından yapılan etkili çalışmalar sayesinde günlük su tüketimleri SCADA Merkezi’nden anlık olarak ölçülüyor, fiziki ve ticari kayıp-kaçakların önüne geçiliyor. Toroslar ilçesinde bulunan Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA Merkezi’ne dâhil edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan ölçüm ve kontrol odaları ile Toroslar ilçesi Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi depoları SCADA Merkezi’ne bağlandı. Depolar SCADA sistemi üzerinden 7/24 online olarak tek noktadan izleniyor. Böylece gerekli kontroller yapılarak susuzluk problemi ve kayıp-kaçağın önüne geçiliyor.

Kırsal bölgelerde yaşanabilecek susuzluğa son verilmesi hedefleniyor

MESKİ Genel Müdürlüğü SCADA Merkezi’nde, Mersin sınırları içerisinde yeni bir DMA bölgesi daha oluşturuldu. Bu çalışma ile birlikte Ayvagediği, Gözne, Soğucak, Kepirli, Sarnıç ve Darısekisi bölgelerinde vatandaşların evde kaldığı sokağa çıkma yasağı zamanlarında da yıllardır kronikleşmiş su kesintileri yaşanmıyor. Devam eden MESKİ çalışmaları neticesinde vatandaşlara kesintisiz su teminine devam ediliyor.

Oransal iğne vana ile isale hatları korunuyor

MESKİ Genel Müdürlüğü’nde ilk defa kullanılan oransal iğne vana ile isale hatları korunarak, hatta oluşabilecek aşırı su basıncı anında tespit ediliyor. Bu sayede su akışını diğer depolara SCADA sistemi ile yönlendiren MESKİ, hatta oluşabilecek arızaların ve su kaybının önüne geçiyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.