.

Vali Ali İhsan Su, Ahmet Yeşil sergisini gezdi

Sanat (MBH) - Mersin Blok Haber | 09.12.2020 - 19:07, Güncelleme: 09.12.2020 - 19:07 5856+ kez okundu.
 

Vali Ali İhsan Su, Ahmet Yeşil sergisini gezdi

Vali Ali İhsan Su, Ahmet Yeşil sergisini gezdi

Vali Ali İhsan Su, Ahmet Yeşil sergisini gezdi Mersin Valisi Ali İhsan Su, geçtiğimiz ay Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından açılan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde düzenlenen Ahmet Yeşil’in ‘Yer, zaman ve mekân’ adlı resim sergisini gezdi. Ahmet Yeşil’in eserleri Vali Ali İhsan Su’nun büyük beğenisini kazandı.  Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile sergiyi gezen Vali Ali İhsan Su’ya, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca eşlik etti. Vali Su, Ahmet Yeşil’in 1972 yılından bu yana yaptığı 72 eserinin yer aldığı ‘Yer, zaman ve mekân’ temalı resim sergisini gezerek, eserleri tek tek inceledi.  Vali Su, “Tüm vatandaşlarımızın da şahsen bu sergiyi gezmelerini istiyorum” Yenişehir Belediyesinin dünyaca ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in adını verdiği Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açıklamalarda bulunan Vali Su,  “Sanatçımızın sergisini gezdik,  çok mutlu oldum. Gerçekten de çok orijinal ve muhteşem eserler meydana getirmiş. Sanat dünyamız için çok önemli bir kişi, tüm bireylere örnek bir şahsiyet, ilimizin yetiştirdiği çok değerli bir sanatçı. Ben kendisine bu güzel eserlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkana da bu güzel sergiyi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın da şahsen bu sergiyi gezmelerini istiyorum.” dedi. Başkan Özyiğit, “Sanatçılarımıza değer vermeye devam edeceğiz” Sergiyi ziyaret eden Vali Ali İhsan Su ve beraberindekilere teşekkür eden Başkan Özyiğit, serginin yıl sonuna kadar ziyarete açık olacağını ifade etti. Başkan Özyiğit, pandemi nedeniyle ziyaretçileri randevulu olarak kabul edeceklerini de söyleyerek şunları dile getirdi: “Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su’ya sergimizi ziyaret ettiği ve bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz. Ahmet Yeşil’in adını verdiğimiz Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde sergimizi açtık. Kentimize çok özel iki sanat galerisi kazandırdık. Ahmet Yeşil bunu fazlasıyla hak ediyor. Tüm dünyada ve sanat camiasında tanınan bir sanatçımız, biz sanatçılarımıza değer vermeye devam edeceğiz. Ve önce onları biz onure edeceğiz ki, tüm dünyanın da takdirini kazansınlar. Yılsonuna kadar açık olacak sergimize Yenişehirli ve Mersinli tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Ancak pandemi nedeniyle ziyaretleri randevulu olarak kabul ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu orijinal eserleri,  burada görmelerini istiyoruz. Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su, Yenişehir Kaymakamımız Sayın Mustafa Kılıç, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Şahne ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem Koca bugün sergimizi ziyaret ettiler. Kendilerine de teşekkür ediyoruz.”  Başkan Abdullah Özyiğit, Vali Ali İhsan Su’ya Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle hazırladıkları ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan ‘Benzemez Kimse Sana’ adlı albümü de hediye etti.
Vali Ali İhsan Su, Ahmet Yeşil sergisini gezdi

Vali Ali İhsan Su, Ahmet Yeşil sergisini gezdi
Mersin Valisi Ali İhsan Su, geçtiğimiz ay Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından açılan Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde düzenlenen Ahmet Yeşil’in ‘Yer, zaman ve mekân’ adlı resim sergisini gezdi. Ahmet Yeşil’in eserleri Vali Ali İhsan Su’nun büyük beğenisini kazandı. 
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ile sergiyi gezen Vali Ali İhsan Su’ya, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ve İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca eşlik etti. Vali Su, Ahmet Yeşil’in 1972 yılından bu yana yaptığı 72 eserinin yer aldığı ‘Yer, zaman ve mekân’ temalı resim sergisini gezerek, eserleri tek tek inceledi. 
Vali Su, “Tüm vatandaşlarımızın da şahsen bu sergiyi gezmelerini istiyorum”
Yenişehir Belediyesinin dünyaca ünlü Mersinli ressam Ahmet Yeşil’in adını verdiği Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde açıklamalarda bulunan Vali Su, 

“Sanatçımızın sergisini gezdik,  çok mutlu oldum. Gerçekten de çok orijinal ve muhteşem eserler meydana getirmiş. Sanat dünyamız için çok önemli bir kişi, tüm bireylere örnek bir şahsiyet, ilimizin yetiştirdiği çok değerli bir sanatçı. Ben kendisine bu güzel eserlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Sayın Başkana da bu güzel sergiyi gerçekleştirdikleri için teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın da şahsen bu sergiyi gezmelerini istiyorum.”

dedi.
Başkan Özyiğit, “Sanatçılarımıza değer vermeye devam edeceğiz”
Sergiyi ziyaret eden Vali Ali İhsan Su ve beraberindekilere teşekkür eden Başkan Özyiğit, serginin yıl sonuna kadar ziyarete açık olacağını ifade etti. Başkan Özyiğit, pandemi nedeniyle ziyaretçileri randevulu olarak kabul edeceklerini de söyleyerek şunları dile getirdi:

“Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su’ya sergimizi ziyaret ettiği ve bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyoruz. Ahmet Yeşil’in adını verdiğimiz Yenişehir Belediyesi Ahmet Yeşil Sanat Galerisi’nde sergimizi açtık. Kentimize çok özel iki sanat galerisi kazandırdık. Ahmet Yeşil bunu fazlasıyla hak ediyor. Tüm dünyada ve sanat camiasında tanınan bir sanatçımız, biz sanatçılarımıza değer vermeye devam edeceğiz. Ve önce onları biz onure edeceğiz ki, tüm dünyanın da takdirini kazansınlar. Yılsonuna kadar açık olacak sergimize Yenişehirli ve Mersinli tüm hemşehrilerimizi davet ediyoruz. Ancak pandemi nedeniyle ziyaretleri randevulu olarak kabul ediyoruz. Vatandaşlarımızın bu orijinal eserleri,  burada görmelerini istiyoruz. Mersin Valimiz Sayın Ali İhsan Su, Yenişehir Kaymakamımız Sayın Mustafa Kılıç, İl Emniyet Müdürümüz Sayın Mehmet Şahne ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem Koca bugün sergimizi ziyaret ettiler. Kendilerine de teşekkür ediyoruz.” 


Başkan Abdullah Özyiğit, Vali Ali İhsan Su’ya Atatürk'ü Anma Günü nedeniyle hazırladıkları ve Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan ‘Benzemez Kimse Sana’ adlı albümü de hediye etti.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.