.

VakıfBank'tan 1,8 milyar dolar tutarında yeni kaynak

20.02.2023 - 10:51, Güncelleme: 20.02.2023 - 10:51 601+ kez okundu.
 

VakıfBank'tan 1,8 milyar dolar tutarında yeni kaynak

VakıfBank, 1,7 milyar dolar ve 75 milyon euro olmak üzere toplam yaklaşık 1,8 milyar dolar tutarında Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi. Söz konusu işlem, Türk bankaları arasında tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon ve fonlama işlemi olarak öne çıkıyor.    Aktif büyüklükte Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olan VakıfBank, yurt dışından elde ettiği kaynaklarla Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor. VakıfBank bu kapsamda DPR seküritizasyon programı altında 5 bankayla toplam 1,7 milyar dolar tutarında 2 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli, 2 banka ile de 75 milyon euro tutarında 2 yıl geri ödemesiz toplam 4 yıl vadeli bir fonlama işlemi gerçekleştirdi. VakıfBank’ın toplam 7 yabancı bankanın katılımıyla gerçekleştirdiği bu işlem, Türk bankaları arasındaki hem tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi hem de yine tek seferde gerçekleştirilen en büyük fonlama işlemi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca DPR programının teminatlı yapısı nedeniyle işlem özelinde oluşan maliyetler 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi maliyetlerinin oldukça altında gerçekleştirildi.    “Söz konusu fonlama işlemini yakın zamanda 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.” Öncelikle Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi ile ilgili duydukları derin üzüntüyü dile getiren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, diğer yandan global ekonomi anlamında zorlu şartların devam ettiği bir süreçte, VakıfBank’ın milli ekonomiye desteğinin sürdüğünü aktardı. Üstünsalih “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle vakit kaybetmeden kolları sıvayarak deprem bölgesine gerekli tüm yardımları yapmak için seferber olduk. Ayrıca Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olarak milli ekonomiye olan desteğimiz farklı formlarda kendini göstermeye devam ediyor. Yurt dışı fonlama tarafında yıla hızlı bir başlangıç yaparak milli ekonomiye desteğimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Böylesi bir dönemde ülkemize getirdiğimiz bu taze kaynağı çok yakın bir zamanda 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemize her anlamda verdiğimiz desteği sürdürebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle VakıfBank’a ve ülkemize güvenlerinin bir göstergesi olarak işlemimize katılan bankalara bir kez daha teşekkürlerimi sunarım” açıklamasında bulundu.   Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

VakıfBank, 1,7 milyar dolar ve 75 milyon euro olmak üzere toplam yaklaşık 1,8 milyar dolar tutarında Diversifed Payment Rights (DPR) seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi. Söz konusu işlem, Türk bankaları arasında tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon ve fonlama işlemi olarak öne çıkıyor. 

 

Aktif büyüklükte Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olan VakıfBank, yurt dışından elde ettiği kaynaklarla Türkiye’nin ekonomisine katkıda bulunmayı sürdürüyor. VakıfBank bu kapsamda DPR seküritizasyon programı altında 5 bankayla toplam 1,7 milyar dolar tutarında 2 yıl geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli, 2 banka ile de 75 milyon euro tutarında 2 yıl geri ödemesiz toplam 4 yıl vadeli bir fonlama işlemi gerçekleştirdi. VakıfBank’ın toplam 7 yabancı bankanın katılımıyla gerçekleştirdiği bu işlem, Türk bankaları arasındaki hem tek seferde gerçekleştirilen en büyük tutarlı seküritizasyon işlemi hem de yine tek seferde gerçekleştirilen en büyük fonlama işlemi olma özelliğini taşıyor. Ayrıca DPR programının teminatlı yapısı nedeniyle işlem özelinde oluşan maliyetler 1 yıl vadeli sendikasyon kredisi maliyetlerinin oldukça altında gerçekleştirildi. 

 

“Söz konusu fonlama işlemini yakın zamanda 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.”

Öncelikle Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen ve Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketi ile ilgili duydukları derin üzüntüyü dile getiren VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, diğer yandan global ekonomi anlamında zorlu şartların devam ettiği bir süreçte, VakıfBank’ın milli ekonomiye desteğinin sürdüğünü aktardı. Üstünsalih “Ülkemizde yaşanan deprem felaketi sonrası üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle vakit kaybetmeden kolları sıvayarak deprem bölgesine gerekli tüm yardımları yapmak için seferber olduk. Ayrıca Türkiye’nin en büyük ikinci bankası olarak milli ekonomiye olan desteğimiz farklı formlarda kendini göstermeye devam ediyor. Yurt dışı fonlama tarafında yıla hızlı bir başlangıç yaparak milli ekonomiye desteğimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Böylesi bir dönemde ülkemize getirdiğimiz bu taze kaynağı çok yakın bir zamanda 2 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Ülkemize her anlamda verdiğimiz desteği sürdürebilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle VakıfBank’a ve ülkemize güvenlerinin bir göstergesi olarak işlemimize katılan bankalara bir kez daha teşekkürlerimi sunarım” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.