.

Turunçgil sektörü 1. Turunçgil Forumu’na hazır

Genel 22.10.2018 - 09:00, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1944+ kez okundu.
 

Turunçgil sektörü 1. Turunçgil Forumu’na hazır

Mersin’de 24-25 Ekim tarihlerinde arasında 1. Turunçgil Forumu düzenlenecek.Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ekim tarihinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi yanında bulunan Arma İş Merkezi’nde 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi İdare Ofisi’nin açılışının gerçekleştirileceğini bildirdi. Kaçmaz, 25 Ekim’de ise Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenecek olan panelde, turunçgil sektörünün yaş meyve sebze ihracat sektörüne yapmış olduğu katkılar, Türkiye’nin dünyadaki turunçgil üreticisi ülkeler arasındaki konumu, turunçgil ihracatındaki hedef ülkeler, yeni pazarlar, uygulanan destekler, üretim ve ihracatta yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağını kaydetti.Kaçmaz, ayrıca 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında turunçgil sektörünün paydaşları ve ilgili kurumlar ile bilgi paylaşımı yapılacağını sözlerine ekledi.
Mersin’de 24-25 Ekim tarihlerinde arasında 1. Turunçgil Forumu düzenlenecek.
Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Ekim tarihinde Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi yanında bulunan Arma İş Merkezi’nde 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi İdare Ofisi’nin açılışının gerçekleştirileceğini bildirdi. Kaçmaz, 25 Ekim’de ise Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenecek olan panelde, turunçgil sektörünün yaş meyve sebze ihracat sektörüne yapmış olduğu katkılar, Türkiye’nin dünyadaki turunçgil üreticisi ülkeler arasındaki konumu, turunçgil ihracatındaki hedef ülkeler, yeni pazarlar, uygulanan destekler, üretim ve ihracatta yaşanılan sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılacağını kaydetti.
Kaçmaz, ayrıca 14. Uluslararası Turunçgil Kongresi ile ilgili olarak bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında turunçgil sektörünün paydaşları ve ilgili kurumlar ile bilgi paylaşımı yapılacağını sözlerine ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.