.

TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJEDE SON DOKUNUŞLAR YAPILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi (TG) - TARSUS GAZETESİ | 05.02.2021 - 09:48, Güncelleme: 05.02.2021 - 09:48 2969+ kez okundu.
 

TRAFİĞİ RAHATLATACAK PROJEDE SON DOKUNUŞLAR YAPILIYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2020’de yapımına başladığı ve kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Katlı Kavşak Projesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2020’de yapımına başladığı ve kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Katlı Kavşak Projesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi. Büyükşehir ekiplerinin son dokunuşları yaptığı kavşak projesinde ilerleyen günlerde açılış yapılacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kent trafiğindeki yoğunluğu rahatlatmak amacıyla Yenişehir İlçesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişiminde başlattığı Katlı Kavşak Projesi’nde çalışmalarda son aşamaya gelindi. Özel gereksinimli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştıracak önlemlerin de alındığı kavşağın son dokunuşların ardından önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor. Araç sayısının arttığı ve trafiğin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde sürücüler ve yayalar için çileye dönen trafik sorunu yeni kavşağın açılışı ile birlikte çözüme kavuşacak. Büyükşehir ekipleri tarafından 7/24 çalışılarak büyük bölümü tamamlanan ve son dokunuşları yapılan katlı kavşağın ilerleyen günlerde açılışı yapılacak ve Mersinliler’in hizmetine sunulacak. 20 bin ton sıcak asfalt dökülüyor Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekiplerin hummalı çalışması sonucu bölgeye 20 bin ton sıcak asfalt dökülüyor. Özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun kaldırımların da yapıldığı proje kapsamında toplam 8 bin metrekare kaldırım çalışması gerçekleştiriliyor. Proje uzunluğu 712 metre Toplam proje uzunluğu 712 metre olan Katlı Kavşak Projesi, Doğu-Batı istikametinde alt geçit şeklinde inşa edildi. Proje kapsamında gövde kazısının ve fore kazık imalatı ve 78 adet köprü kiriş montajı gerçekleştirildi. Proje alt yapı çalışmaları kapsamında 732 metre Ø600 çelik içme suyu borusu, 638 metre Ø500 çelik içme suyu borusu, 403 metre Ø160 HDPE içme suyu borusu, 358 metre Ø600 HDPE (koruge) kanalizasyon borusu, 220 metre Ø400 düz yağmur suyu borusu döşenerek, alt yapı deplaseleri yapıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2020’de yapımına başladığı ve kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Katlı Kavşak Projesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi.

Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım 2020’de yapımına başladığı ve kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Katlı Kavşak Projesi’nde çalışmalar son aşamaya geldi. Büyükşehir ekiplerinin son dokunuşları yaptığı kavşak projesinde ilerleyen günlerde açılış yapılacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kent trafiğindeki yoğunluğu rahatlatmak amacıyla Yenişehir İlçesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile 20. Cadde kesişiminde başlattığı Katlı Kavşak Projesi’nde çalışmalarda son aşamaya gelindi. Özel gereksinimli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştıracak önlemlerin de alındığı kavşağın son dokunuşların ardından önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.

Araç sayısının arttığı ve trafiğin en yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde sürücüler ve yayalar için çileye dönen trafik sorunu yeni kavşağın açılışı ile birlikte çözüme kavuşacak. Büyükşehir ekipleri tarafından 7/24 çalışılarak büyük bölümü tamamlanan ve son dokunuşları yapılan katlı kavşağın ilerleyen günlerde açılışı yapılacak ve Mersinliler’in hizmetine sunulacak.

20 bin ton sıcak asfalt dökülüyor

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekiplerin hummalı çalışması sonucu bölgeye 20 bin ton sıcak asfalt dökülüyor.

Özel gereksinimli bireylerin kullanımına uygun kaldırımların da yapıldığı proje kapsamında toplam 8 bin metrekare kaldırım çalışması gerçekleştiriliyor.

Proje uzunluğu 712 metre

Toplam proje uzunluğu 712 metre olan Katlı Kavşak Projesi, Doğu-Batı istikametinde alt geçit şeklinde inşa edildi. Proje kapsamında gövde kazısının ve fore kazık imalatı ve 78 adet köprü kiriş montajı gerçekleştirildi. Proje alt yapı çalışmaları kapsamında 732 metre Ø600 çelik içme suyu borusu, 638 metre Ø500 çelik içme suyu borusu, 403 metre Ø160 HDPE içme suyu borusu, 358 metre Ø600 HDPE (koruge) kanalizasyon borusu, 220 metre Ø400 düz yağmur suyu borusu döşenerek, alt yapı deplaseleri yapıldı.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.