.

TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ İÇMESUYUNA KAVUŞUYOR

Sağlık (TG) - TARSUS GAZETESİ | 28.12.2020 - 09:06, Güncelleme: 28.12.2020 - 09:06 1738+ kez okundu.
 

TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ İÇMESUYUNA KAVUŞUYOR

TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ İÇMESUYUNA KAVUŞUYOR

MESKİ, TEPEKÖY SU KAYNAĞININ İÇMESUYU KALİTESİNİ ARTIRDI MESKİ ÇEVRECİ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ SUYA KAVUŞUYOR Kenti  uçtan  uca daha kaliteli altyapıyla donatmaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. MESKİ mühendislerinin geliştirdiği, cazibe ile çalışan, elektrik enerjisine ihtiyaç duymayan ve kendi kendini temizleyen sistemle çevreci bir çalışma örneği de sergileniyor. MESKİ’nin çalışması ile Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi sakinleri daha kaliteli içmesuyuna kavuşuyor.   MERSİN/ Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su  , Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nde su kalitesinin artırılması için çalışma başlattı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalle sakinleri daha kaliteli içmesuyuna kavuşacak.   Vatandaşlardan gelen talepler kısa sürede çözüme kavuşuyor   Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleri, sorunun kaynağında incelemeler yaparak, çözüme yönelik çalışmaları hemen sürede başlattı. Tepeköy Mahallesi’ne su temini yapılan Gölpınar kaynağında doğal ortamda bulunan alabalıkların kaçak olarak avcılar tarafından avlanarak bitirilmesi ve ekolojik dengenin bozulmasına neden olarak tatlı su canlıları (Gammarus) çoğaldı. Bu durum içmesuyu isale hattına karışarak, suyun kalitesini bozarak kötü kokuya sebep oluyordu. Bu kapsamda MESKİ, 78 m³/h kapasiteye sahip içmesuyu arıtma tesisini projelendirerek, işletmeye aldı.   MESKİ Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklamasında, “Kurumumuz mühendisleri tarafından geliştirilen sistem, enerji gereksinimi olmadan çalışmaktadır. Bu yönü ile sistem çevreci bir mühendislik uygulaması olarak önemli ve örnek bir çalışmadır. Yapılan çalışma ile Tepeköy halkının daha kaliteli içmesuyuna kavuşması sağlanmaktadır. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve kesintisiz içmesuyu temin etmek için yapılan çalışmalara aralıksız devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.  
TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ İÇMESUYUNA KAVUŞUYOR

MESKİ, TEPEKÖY SU KAYNAĞININ İÇMESUYU KALİTESİNİ ARTIRDI

MESKİ ÇEVRECİ YATIRIMLARINA DEVAM EDİYOR

TEPEKÖY, DAHA KALİTELİ SUYA KAVUŞUYOR

Kenti  uçtan  uca daha kaliteli altyapıyla donatmaya devam eden MESKİ Genel Müdürlüğü, çalışmalarına ara vermeden sürdürüyor. MESKİ mühendislerinin geliştirdiği, cazibe ile çalışan, elektrik enerjisine ihtiyaç duymayan ve kendi kendini temizleyen sistemle çevreci bir çalışma örneği de sergileniyor. MESKİ’nin çalışması ile Mezitli İlçesi Tepeköy Mahallesi sakinleri daha kaliteli içmesuyuna kavuşuyor.

 

MERSİN/


Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’ne bağlı Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su  , Mezitli İlçesi’ne bağlı Tepeköy Mahallesi’nde su kalitesinin artırılması için çalışma başlattı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından mahalle sakinleri daha kaliteli içmesuyuna kavuşacak.

 

Vatandaşlardan gelen talepler kısa sürede çözüme kavuşuyor

 

Vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine harekete geçen MESKİ Genel Müdürlüğü teknik ekipleri, sorunun kaynağında incelemeler yaparak, çözüme yönelik çalışmaları hemen sürede başlattı. Tepeköy Mahallesi’ne su temini yapılan Gölpınar kaynağında doğal ortamda bulunan alabalıkların kaçak olarak avcılar tarafından avlanarak bitirilmesi ve ekolojik dengenin bozulmasına neden olarak tatlı su canlıları (Gammarus) çoğaldı. Bu durum içmesuyu isale hattına karışarak, suyun kalitesini bozarak kötü kokuya sebep oluyordu. Bu kapsamda MESKİ, 78 m³/h kapasiteye sahip içmesuyu arıtma tesisini projelendirerek, işletmeye aldı.

 

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili açıklamasında, “Kurumumuz mühendisleri tarafından geliştirilen sistem, enerji gereksinimi olmadan çalışmaktadır. Bu yönü ile sistem çevreci bir mühendislik uygulaması olarak önemli ve örnek bir çalışmadır. Yapılan çalışma ile Tepeköy halkının daha kaliteli içmesuyuna kavuşması sağlanmaktadır. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve kesintisiz içmesuyu temin etmek için yapılan çalışmalara aralıksız devam edilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.