.

Tedavi için getirilen leylek, Doğa Parkı’nda yuva yaptı

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.06.2022 - 10:05, Güncelleme: 29.06.2022 - 10:40 1987+ kez okundu.
 

Tedavi için getirilen leylek, Doğa Parkı’nda yuva yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Tarsus Doğa Parkı, onlarca tür hayvana ev sahipliği yaparken, bir taraftan da sıcak bir yuva oluyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde tedavi için getirilen leylek, Doğa Parkı’na yuvasını yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Tarsus Doğa Parkı, onlarca tür hayvana ev sahipliği yaparken, bir taraftan da göçmen kuşlar için de sıcak bir yuva oluyor. Mersin Tarsus İlçesinde Barak bölgeside doğayla içiçe kurulu olan Doğa parkı birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki en kapsamlı doğa parkı olma özelliğine sahip olması sebebiyle yerli yabancı turistlerin gözde uğrak noktası olmaya devam ediyor. Yeni gelen canlılarla ziyaretçilere güzel anlar geçirme fırsatı sunmaya devam ediyor. Tarsus Doğa Parkı yetkililerinden alınan bilgiye göre Milli Parklar ve Doğa Koruma ekipleri tarafından yaralı olarak bulunduktan sonra tedavi için Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı veteriner kliğine teslim edilen dişi leylek, tedavisinin tamamlanmasının ardından parktan ayrılmadı.   Burada bir başka leylekle çiftleşen anne leylek, Tarsus Doğa Parkı’nda diğer kanatlı hayvanlar için yapılan devasa kafesin üst bölümüne yuva yaptı. 3 yavru leyleğin bulunduğu yuva gelen ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor. Yeni yapılan anlaşmalara doğa parkındaki çeşitlilik arttırılmaya çalışılıyor. En son yapılan anlaşma ile Tarsus Doğa Parkı ile İzmir Doğal Yaşam Parkı arasında anlaşma imzaland ve bu kapsamda Nazlı adı verilen Bengal kaplanı, bir albino türü piton, 3 ağ desenli piton ile ana vatanı Avustralya olan 2 deve kuşu Tarsus Doğa Parkı'na getirildi. Tarsus Doğa parkında aynı zamanda canlıları bakım ve tedavi hizmetide verilmekte. Bu  kapsamda Milli Parklar ve Doğa Koruma ekipleri tarafından yaralı olarak bulunarak Mersin’in Tarsus ilçesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkına tedavi için getirilen leylek, Doğa Parkı’na yuvasını yaptı. Tarsus Doğa Parkın veteriner kliğine teslim edilen dişi leylek, tedavisinin tamamlanmasının ardından parktan ayrılmadı. Doğa parkındaki hayata kısa dönemde adepte olan dişi leylek ziyaretçilerin ilgisini davase kafesin içinde diğer kuşlarla beraber çekmeye devam etti. Burada bir başka leylekle çiftleşen anne leylek, Tarsus Doğa Parkı’nda diğer kanatlı hayvanlar için yapılan devasa kafesin üst bölümüne yuva yaptı. 3 yavru leyleğin bulunduğu yuva gelen ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor.  
Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı olan Tarsus Doğa Parkı, onlarca tür hayvana ev sahipliği yaparken, bir taraftan da sıcak bir yuva oluyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde tedavi için getirilen leylek, Doğa Parkı’na yuvasını yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Tarsus Doğa Parkı, onlarca tür hayvana ev sahipliği yaparken, bir taraftan da göçmen kuşlar için de sıcak bir yuva oluyor.

Mersin Tarsus İlçesinde Barak bölgeside doğayla içiçe kurulu olan Doğa parkı birçok canlıya ev sahipliği yapıyor.

Bölgedeki en kapsamlı doğa parkı olma özelliğine sahip olması sebebiyle yerli yabancı turistlerin gözde uğrak noktası olmaya devam ediyor. Yeni gelen canlılarla ziyaretçilere güzel anlar geçirme fırsatı sunmaya devam ediyor.

Tarsus Doğa Parkı yetkililerinden alınan bilgiye göre Milli Parklar ve Doğa Koruma ekipleri tarafından yaralı olarak bulunduktan sonra tedavi için Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkı veteriner kliğine teslim edilen dişi leylek, tedavisinin tamamlanmasının ardından parktan ayrılmadı.
 

Burada bir başka leylekle çiftleşen anne leylek, Tarsus Doğa Parkı’nda diğer kanatlı hayvanlar için yapılan devasa kafesin üst bölümüne yuva yaptı. 3 yavru leyleğin bulunduğu yuva gelen ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor.

Yeni yapılan anlaşmalara doğa parkındaki çeşitlilik arttırılmaya çalışılıyor. En son yapılan anlaşma ile Tarsus Doğa Parkı ile İzmir Doğal Yaşam Parkı arasında anlaşma imzaland ve bu kapsamda Nazlı adı verilen Bengal kaplanı, bir albino türü piton, 3 ağ desenli piton ile ana vatanı Avustralya olan 2 deve kuşu Tarsus Doğa Parkı'na getirildi.

Tarsus Doğa parkında aynı zamanda canlıları bakım ve tedavi hizmetide verilmekte. Bu  kapsamda Milli Parklar ve Doğa Koruma ekipleri tarafından yaralı olarak bulunarak Mersin’in Tarsus ilçesindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Doğa Parkına tedavi için getirilen leylek, Doğa Parkı’na yuvasını yaptı.

Tarsus Doğa Parkın veteriner kliğine teslim edilen dişi leylek, tedavisinin tamamlanmasının ardından parktan ayrılmadı. Doğa parkındaki hayata kısa dönemde adepte olan dişi leylek ziyaretçilerin ilgisini davase kafesin içinde diğer kuşlarla beraber çekmeye devam etti.

Burada bir başka leylekle çiftleşen anne leylek, Tarsus Doğa Parkı’nda diğer kanatlı hayvanlar için yapılan devasa kafesin üst bölümüne yuva yaptı. 3 yavru leyleğin bulunduğu yuva gelen ziyaretçilerin de büyük ilgisini çekiyor.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.