.

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GAZİLERE DOĞU ANADOLU GEZİSİ

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 26.05.2022 - 11:25, Güncelleme: 26.05.2022 - 11:25 7665+ kez okundu.
 

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GAZİLERE DOĞU ANADOLU GEZİSİ

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GAZİLERE DOĞU ANADOLU GEZİSİ

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GAZİLERE DOĞU ANADOLU GEZİSİ Tarsus Belediyesi, Sarıkamış Şehitleri anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri olan Tarsuslu gazilere, Kars Sarıkamış gezisi organize etti. Etkinlik kapsamında yol güzergâhında bulunan Sivas, Erzincan ve Erzurum’u da ziyaret etme imkânı bulan ve yol boyunca keyifli saatler geçiren gaziler, bölgeyi yakından tanıma fırsatı buldu.   Tarsus Belediyesi’nin gazilere ve gazi yakınlarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi, Sarıkamış Şehitleri anısına Tarsuslu Gazilere, Kars Sarıkamış gezisi organize etti. Gezi kapsamında Kars’a varmadan Sivas, Erzurum, Erzincan’ı ziyaret eden gaziler bölgenin kültürel ve tarihi yapılarını ziyaret etti.   Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat’ın da katılımları ile gerçekleşen gezide, gaziler ve gazi yakınları ziyaretlerde keyifli vakit geçirdi. Gaziler, Sivas Kongre Binası, kentte bulunan tarihi yapılar ve camileri ziyaret etti. Erzincan da ise Yeraltı Bakırcılar Çarşısı ve tarihi yerler ziyaret edildi. Ardından Erzurum iline varan Gaziler burada bulunan Üç Kümbetler, Ulu Cami ve Çifte Minare, Lala Paşa Cami, Taşhan Oltutaşı İmalatçılar Çarşısı ve son olarak da Kurtuluş Savaşının kritik noktalarından biri olan Erzurum Kongresinin yapıldığı binayı ziyaret etti.   ‘’BİZLERİ ONURLANDIRAN BİR ORGANİZASYON OLDU’’ Tarsus Belediyesi tarafından gazilerin sosyal ve kültürel anlamda destekleyici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla düzenlenen ziyaret ve gezilerden memnuniyet duyduklarını belirten gaziler,’’ Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’  çok teşekkür ederim, bizleri onurlandıran bir organizasyon oldu. Burada bulunmak çok güzel, insanın tüyleri diken diken oluyor çünkü her yerde, gezdiğimiz her alanda tarihin derinliklerine iniyoruz. Belki de belediyemiz bize bu imkânı vermeseydi bu güzel tarihi güzellikleri hiç göremezdik. Kars Sarıkamış için ayrıca heyecanlıyız. Buradaki ziyaretlerimizin ardından asıl rotamıza gideceğiz. Her şey için Tarsus Belediyesi’ne teşekkür ederiz’’ 
TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GAZİLERE DOĞU ANADOLU GEZİSİ

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN GAZİLERE DOĞU ANADOLU GEZİSİ

Tarsus Belediyesi, Sarıkamış Şehitleri anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Üyeleri ve Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği Tarsus Şubesi üyeleri olan Tarsuslu gazilere, Kars Sarıkamış gezisi organize etti. Etkinlik kapsamında yol güzergâhında bulunan Sivas, Erzincan ve Erzurum’u da ziyaret etme imkânı bulan ve yol boyunca keyifli saatler geçiren gaziler, bölgeyi yakından tanıma fırsatı buldu.

 

Tarsus Belediyesi’nin gazilere ve gazi yakınlarına yönelik sosyal ve kültürel faaliyetleri devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus Belediyesi, Sarıkamış Şehitleri anısına Tarsuslu Gazilere, Kars Sarıkamış gezisi organize etti. Gezi kapsamında Kars’a varmadan Sivas, Erzurum, Erzincan’ı ziyaret eden gaziler bölgenin kültürel ve tarihi yapılarını ziyaret etti.

 

Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat’ın da katılımları ile gerçekleşen gezide, gaziler ve gazi yakınları ziyaretlerde keyifli vakit geçirdi. Gaziler, Sivas Kongre Binası, kentte bulunan tarihi yapılar ve camileri ziyaret etti. Erzincan da ise Yeraltı Bakırcılar Çarşısı ve tarihi yerler ziyaret edildi. Ardından Erzurum iline varan Gaziler burada bulunan Üç Kümbetler, Ulu Cami ve Çifte Minare, Lala Paşa Cami, Taşhan Oltutaşı İmalatçılar Çarşısı ve son olarak da Kurtuluş Savaşının kritik noktalarından biri olan Erzurum Kongresinin yapıldığı binayı ziyaret etti.

 

‘’BİZLERİ ONURLANDIRAN BİR ORGANİZASYON OLDU’’

Tarsus Belediyesi tarafından gazilerin sosyal ve kültürel anlamda destekleyici faaliyetlerde bulunmaları amacıyla düzenlenen ziyaret ve gezilerden memnuniyet duyduklarını belirten gaziler,’’ Böyle bir organizasyonu gerçekleştiren Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’  çok teşekkür ederim, bizleri onurlandıran bir organizasyon oldu. Burada bulunmak çok güzel, insanın tüyleri diken diken oluyor çünkü her yerde, gezdiğimiz her alanda tarihin derinliklerine iniyoruz. Belki de belediyemiz bize bu imkânı vermeseydi bu güzel tarihi güzellikleri hiç göremezdik. Kars Sarıkamış için ayrıca heyecanlıyız. Buradaki ziyaretlerimizin ardından asıl rotamıza gideceğiz. Her şey için Tarsus Belediyesi’ne teşekkür ederiz’’ 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.