.

TARİHİ TİCARET MERKEZİ RESTORASYONUYLA TARSUS'UN TARİHİ DOKUSU CANLANIYOR

Sanat (TG) - TARSUS GAZETESİ | 01.08.2023 - 15:15, Güncelleme: 01.08.2023 - 15:15 12186+ kez okundu.
 

TARİHİ TİCARET MERKEZİ RESTORASYONUYLA TARSUS'UN TARİHİ DOKUSU CANLANIYOR

Tarsus Belediyesi, bölgenin tarihi bütünlüğünü korumak amacıyla Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

TARİHİ TİCARET MERKEZİ, YENİLENEN YÜZÜYLE TARSUS HALKININ HİZMETİNE SUNULUYOR TARSUS BELEDİYESİ, TARİHİ TİCARET MERKEZİ'NDE SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR   Tarsus Belediyesi, bölgede bulunan tarihi dokuyu ve bölgenin tarihi bütünlüğünü korumak amacıyla Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında, alanda bulunan eski tarihi yapılar yürütülen çalışmalar doğrultusunda sağlıklaştırılarak ve restore edilerek eski görkemine kavuşturuluyor. Tarihi Ticaret Merkezi’nde sağlıklaştırma çalışmaları devam edecek.   Tarsus’un önemli noktalarından biri olan Tarihi Ticaret Merkezi’nde bulunan yapılar için harekete geçen Tarsus Belediyesi KUDEB (Koruma Uygulama Denetim Bürosu) “Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi ile bölgeyi yeniden canlandırıyor.  Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onaylı Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi, Tarsus Kızılmurat Mahallesi'nde 592 ada 9 parselinde yer alan dikdörtgen planlı yığma yapım tekniğinde inşa edilmiş tescilli taşınmaz kültür varlıklarını da kapsıyor. Proje sayesinde, uzun yıllardır tarihi ticaret merkezinde yer alan esnafın kullandığı mescit yapısı da Tarsus Belediyesi tarafından özenle ihya edildi.   BÖLGENİN TARİHÎ BÜTÜNLÜĞÜ KORUNDU Aynı zamanda, Kızılmurat Mahallesi'nde 587 ada 1-2-5-6-9-10-11 parsellerinde bulunan dükkanlar ve otel yapısı da proje kapsamında sağlıklaştırılarak, çevreyle uyumlu hale getirildi. Özellikle otel yapısının çevredeki tarihi yapılarla uyumsuz olan kat yüksekliği, uyumlu hale getirilerek bölgenin tarihî bütünlüğü korunmuş oldu. Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi tamamlandıktan sonra, tarihi zenginlikleriyle ünlü Tarsus, yeni yüzüyle hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekecek bir turizm merkezi haline gelmeyi hedefliyor. Proje, kentin tarihî mirasına sahip çıkma ve gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.   TARSUS'UN ZENGİN TARİHÎ VE KÜLTÜREL MİRASI, MODERN BİR ÇEHREYLE BULUŞUYOR Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, tarihi değerlere sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, bu projeyle birlikte Tarsus'un tarihî kimliğinin korunarak gelecek kuşaklara taşınacağını ifade etti. Ayrıca, projenin kent ekonomisine de katkı sağlamasını beklediklerini belirtti. “Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi'nin” tamamlanmasıyla birlikte, Tarsus'un zengin tarihî ve kültürel mirası, modern bir çehreyle buluşarak ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmaya hazır hale geldi.  
Tarsus Belediyesi, bölgenin tarihi bütünlüğünü korumak amacıyla Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor.

TARİHİ TİCARET MERKEZİ, YENİLENEN YÜZÜYLE TARSUS HALKININ HİZMETİNE SUNULUYOR

TARSUS BELEDİYESİ, TARİHİ TİCARET MERKEZİ'NDE SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

 

Tarsus Belediyesi, bölgede bulunan tarihi dokuyu ve bölgenin tarihi bütünlüğünü korumak amacıyla Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Proje kapsamında, alanda bulunan eski tarihi yapılar yürütülen çalışmalar doğrultusunda sağlıklaştırılarak ve restore edilerek eski görkemine kavuşturuluyor. Tarihi Ticaret Merkezi’nde sağlıklaştırma çalışmaları devam edecek.

 

Tarsus’un önemli noktalarından biri olan Tarihi Ticaret Merkezi’nde bulunan yapılar için harekete geçen Tarsus Belediyesi KUDEB (Koruma Uygulama Denetim Bürosu) “Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi ile bölgeyi yeniden canlandırıyor.  Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu onaylı Tarsus Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi, Tarsus Kızılmurat Mahallesi'nde 592 ada 9 parselinde yer alan dikdörtgen planlı yığma yapım tekniğinde inşa edilmiş tescilli taşınmaz kültür varlıklarını da kapsıyor. Proje sayesinde, uzun yıllardır tarihi ticaret merkezinde yer alan esnafın kullandığı mescit yapısı da Tarsus Belediyesi tarafından özenle ihya edildi.

 

BÖLGENİN TARİHÎ BÜTÜNLÜĞÜ KORUNDU

Aynı zamanda, Kızılmurat Mahallesi'nde 587 ada 1-2-5-6-9-10-11 parsellerinde bulunan dükkanlar ve otel yapısı da proje kapsamında sağlıklaştırılarak, çevreyle uyumlu hale getirildi. Özellikle otel yapısının çevredeki tarihi yapılarla uyumsuz olan kat yüksekliği, uyumlu hale getirilerek bölgenin tarihî bütünlüğü korunmuş oldu. Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi tamamlandıktan sonra, tarihi zenginlikleriyle ünlü Tarsus, yeni yüzüyle hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekecek bir turizm merkezi haline gelmeyi hedefliyor. Proje, kentin tarihî mirasına sahip çıkma ve gelecek nesillere aktarma konusunda büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

 

TARSUS'UN ZENGİN TARİHÎ VE KÜLTÜREL MİRASI, MODERN BİR ÇEHREYLE BULUŞUYOR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, tarihi değerlere sahip çıkmanın önemine vurgu yaparak, bu projeyle birlikte Tarsus'un tarihî kimliğinin korunarak gelecek kuşaklara taşınacağını ifade etti. Ayrıca, projenin kent ekonomisine de katkı sağlamasını beklediklerini belirtti. “Tarihi Ticaret Merkezi Sağlıklaştırma Projesi'nin” tamamlanmasıyla birlikte, Tarsus'un zengin tarihî ve kültürel mirası, modern bir çehreyle buluşarak ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunmaya hazır hale geldi.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.