.

SIFIR ATIK BELGESİ’ ALMAYA HAK KAZANDI

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 18.12.2020 - 15:34, Güncelleme: 18.12.2020 - 15:34 2509+ kez okundu.
 

SIFIR ATIK BELGESİ’ ALMAYA HAK KAZANDI

SIFIR ATIK BELGESİ’ ALMAYA HAK KAZANDI

Akdeniz Belediyesi, gelecek nesillere temiz bir ülke, sağlıklı bir çevre ile güzel bir doğa bırakmak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getirerek, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı. Sıfır Atık Projesi kapsamında ilgili personele aralıklarla eğitim veren Akdeniz Belediyesi, merkez bina ile diğer hizmet binalarındaki tüm çöp kovalarını kaldırıp farklı atıklar için birçok geri dönüşüm kutusu yerleştirdi. Belediye merkez binada ayrıca ambalaj, kâğıt, plastik, cam, organik, metal ve diğer tüm atıkların, önce kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüm, değerlendirme ve bertaraf tesislerine gönderilmesi de sağlanıyor. Özellikle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda yapılan çalışma sayesinde ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ Akdeniz’de ciddiyet ve başarıyla gerçekleştiriliyor. “Her alanda örnek belediyecilik hizmeti vermeye çalışıyoruz” Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin Sıfır Atık Belgesi almasını sağlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile bu konuda duyarlılık gösteren tüm personele, emeklerinden dolayı teşekkür etti. Her alanda örnek bir belediyecilik sergilemek için mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “En kıymetli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en anlamlı ve değerli miras, temiz bir dünya, sağlıklı bir çevre ve doğadır. Bu nedenle geri dönüşüme büyük katkı sunan sıfır atık projesini çok önemsiyoruz. Atıklar, henüz kaynağında iken ayrıştırılıyor, bu sayede kent ve ülkemiz ekonomisi de kazanıyor. Temiz, sağlıklı ve huzurlu bir Mersin ve Akdeniz için elimizden gelen her türlü hizmet ve projeyi hayata geçirmeye, doğa ve çevre için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
SIFIR ATIK BELGESİ’ ALMAYA HAK KAZANDI

Akdeniz Belediyesi, gelecek nesillere temiz bir ülke, sağlıklı bir çevre ile güzel bir doğa bırakmak amacıyla başlatılan “Sıfır Atık Projesi” kapsamında, yönetmelikte bulunan kriterleri yerine getirerek, Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

Sıfır Atık Projesi kapsamında ilgili personele aralıklarla eğitim veren Akdeniz Belediyesi, merkez bina ile diğer hizmet binalarındaki tüm çöp kovalarını kaldırıp farklı atıklar için birçok geri dönüşüm kutusu yerleştirdi. Belediye merkez binada ayrıca ambalaj, kâğıt, plastik, cam, organik, metal ve diğer tüm atıkların, önce kaynağında ayrıştırılıp geri dönüşüm, değerlendirme ve bertaraf tesislerine gönderilmesi de sağlanıyor. Özellikle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerinin koordinasyonunda yapılan çalışma sayesinde ‘Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ Akdeniz’de ciddiyet ve başarıyla gerçekleştiriliyor.

“Her alanda örnek belediyecilik hizmeti vermeye çalışıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediyenin Sıfır Atık Belgesi almasını sağlayan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ile bu konuda duyarlılık gösteren tüm personele, emeklerinden dolayı teşekkür etti. Her alanda örnek bir belediyecilik sergilemek için mücadele ettiklerinin altını çizen Başkan Gültak, “En kıymetli varlığımız ve geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakabileceğimiz en anlamlı ve değerli miras, temiz bir dünya, sağlıklı bir çevre ve doğadır. Bu nedenle geri dönüşüme büyük katkı sunan sıfır atık projesini çok önemsiyoruz. Atıklar, henüz kaynağında iken ayrıştırılıyor, bu sayede kent ve ülkemiz ekonomisi de kazanıyor. Temiz, sağlıklı ve huzurlu bir Mersin ve Akdeniz için elimizden gelen her türlü hizmet ve projeyi hayata geçirmeye, doğa ve çevre için çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.