.

Şevket Can, 12 Eylül 1980 Darbesinin Yıldönümünde Bir Mesaj Yayımladı

11.09.2018 - 08:02, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1735+ kez okundu.
 

Şevket Can, 12 Eylül 1980 Darbesinin Yıldönümünde Bir Mesaj Yayımladı

12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü için bir açıklama  yayınlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 1980 darbesinin Türk tarihinin en kara günlerinden biri olduğunu söyledi. "Demokrasiye Açık Müdahale" 1980 darbesinin demokrasiye açıkça müdahale olduğuna deyinen Şevket Can, "Türk tarihinin kara günlerinden biridir 12 Eylül 1980. Bildiğiniz gibi Cumhuriyet tarihimizde silahlı kuvvetlerin yönetime 3’ncü açık müdahalesidir." şeklinde konuştu. O dönemde Süleyman Demirel’in başbakan olduğu hükümet görevden alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin lağvedildiğini hatırlatan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, açıklamasının devamında; 12 Eylül Türk Milletinin gönlünde mahkumdur sonsuza kadar. Tabi ki bu sürece bakış her kesim için farklı açılardan oluyor. Bunun farkındayım. Ama bu sürecin en büyük darbesini ülkesi için, bayrağı için, milleti için gözünü kırpmadan ölümlere yürüyen ülkücüler yemiştir. Gencecik yaşlardan ülküleri uğruna, ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlere karşı mücadele eden gençler, işkence tezgahlarında ve idam sehpalarında şehit olmuşlardır. İman dolu kalpleriyle gencecik bedenler hain öldürülmüştür. 38 yıl geçti. Ülkücü camia, hiçbir zaman devletine bağlılığından ödün vermedi 1980 darbesinin yıl dönümü için açıklamalarına devam eden Şevket Can, "Ülkücü camia, hiçbir zaman devletine bağlılığından ödün vermemiştir." dedi. Şevket Can açıklamasının devamında; "Dün olduğu gibi bugünde hiç kimse olmasa da yanında, vatan millet uğrunda gözünü kırpmadan canını vermeye hazırdır ülkücüler. Bu münasebetle Allah ülkemize bir daha 12 Eylül’ler yaşatmasın diyorum. 12 Eylül öncesinde ve devamındaki süreçte gerek haince öldürülerek gerekse işkence tezgahlarında, idam sehpalarında can veren Ülkücü Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun" ifadesini kullandı.
12 Eylül 1980 darbesinin yıl dönümü için bir açıklama  yayınlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 1980 darbesinin Türk tarihinin en kara günlerinden biri olduğunu söyledi.

"Demokrasiye Açık Müdahale"

1980 darbesinin demokrasiye açıkça müdahale olduğuna deyinen Şevket Can,
"Türk tarihinin kara günlerinden biridir 12 Eylül 1980. Bildiğiniz gibi Cumhuriyet tarihimizde silahlı kuvvetlerin yönetime 3’ncü açık müdahalesidir."
şeklinde konuştu. O dönemde Süleyman Demirel’in başbakan olduğu hükümet görevden alınarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin lağvedildiğini hatırlatan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, açıklamasının devamında;
12 Eylül Türk Milletinin gönlünde mahkumdur sonsuza kadar. Tabi ki bu sürece bakış her kesim için farklı açılardan oluyor. Bunun farkındayım. Ama bu sürecin en büyük darbesini ülkesi için, bayrağı için, milleti için gözünü kırpmadan ölümlere yürüyen ülkücüler yemiştir. Gencecik yaşlardan ülküleri uğruna, ülkeyi karanlığa götürmek isteyenlere karşı mücadele eden gençler, işkence tezgahlarında ve idam sehpalarında şehit olmuşlardır. İman dolu kalpleriyle gencecik bedenler hain öldürülmüştür. 38 yıl geçti.

Ülkücü camia, hiçbir zaman devletine bağlılığından ödün vermedi

1980 darbesinin yıl dönümü için açıklamalarına devam eden Şevket Can, "Ülkücü camia, hiçbir zaman devletine bağlılığından ödün vermemiştir." dedi. Şevket Can açıklamasının devamında;
"Dün olduğu gibi bugünde hiç kimse olmasa da yanında, vatan millet uğrunda gözünü kırpmadan canını vermeye hazırdır ülkücüler. Bu münasebetle Allah ülkemize bir daha 12 Eylül’ler yaşatmasın diyorum. 12 Eylül öncesinde ve devamındaki süreçte gerek haince öldürülerek gerekse işkence tezgahlarında, idam sehpalarında can veren Ülkücü Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun"
ifadesini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.