.

Polonya da yayalara cep telefonu yasağı geldi

Yaşam (BH) - Blok Haber | 02.06.2021 - 09:11, Güncelleme: 02.06.2021 - 09:11 7072+ kez okundu.
 

Polonya da yayalara cep telefonu yasağı geldi

Polonya da yayalara cep telefonu yasağı geldi

Polonya'da geçen yıl trafik kazalarında 2 bin 500 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine, yayaların cep telefonu kullanmasını yasaklayan yasa yürürlüğe girdi. Yaya ölümlerinde Avrupa Birliği'nde en ön sırada olan Polonya, trafikte yayaların cep telefonu kullanımına yönelik yasayı uygulamaya koydu. YAYALARA CEP TELEFONU YASAK Yasanın, otoyollarda iki araç arasındaki fren mesafesini yeniden düzenlediği ve bagajda yolculuk yapılmasını yasakladığı vurgulandı. Geçen yıl Avrupa Birliği'nde yaya ölümleri oranında önde gelen Polonya, yeni yasa düzeniyle artık tarfikte yalnızca sürücüler değil yayalar da cep telefonu kullanamayacak.
Polonya da yayalara cep telefonu yasağı geldi

Polonya'da geçen yıl trafik kazalarında 2 bin 500 yayanın hayatını kaybetmesi üzerine, yayaların cep telefonu kullanmasını yasaklayan yasa yürürlüğe girdi.

Yaya ölümlerinde Avrupa Birliği'nde en ön sırada olan Polonya, trafikte yayaların cep telefonu kullanımına yönelik yasayı uygulamaya koydu.

YAYALARA CEP TELEFONU YASAK

Yasanın, otoyollarda iki araç arasındaki fren mesafesini yeniden düzenlediği ve bagajda yolculuk yapılmasını yasakladığı vurgulandı.

Geçen yıl Avrupa Birliği'nde yaya ölümleri oranında önde gelen Polonya, yeni yasa düzeniyle artık tarfikte yalnızca sürücüler değil yayalar da cep telefonu kullanamayacak.

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.