.

Özekenci: "Barınak koşulları hukuka ve uluslararası standartlara uygun olmalı"

Genel 24.12.2018 - 10:30, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1570+ kez okundu.
 

Özekenci: "Barınak koşulları hukuka ve uluslararası standartlara uygun olmalı"

Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ahmet Orçun Özekenci ve merkez üyesi avukatlar, Tarsus Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.Tarsus Hayvan Barınağını ziyaret eden Özekenci ve beraberindekiler, Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ersin Eker’den de bilgiler aldılar. Mersin Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak hayvanların yaşam hakkını savunmak için mücadele ettiklerini söyleyen Özekenci, “Hayvanların sağlıklı ortamda barınma hakkı vardır. Barınaklar, sokak hayvanlarının kötü şartlarda bakıldığı yer olmamalı. Barınaklarda tutulan hayvanların iyi koşullarda yaşatılması, sağlık, beslenme, temizlik ve tutulma koşullarının hukuk kuralları ve uluslararası standartlarla uyumlu biçimde sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle Mersin Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak, kentimizdeki hayvan barınaklarını tek tek inceliyoruz. Tarsus Hayvan Barınağı’nın da, daha iyi koşullarda olması için taleplerimizi dile getirdik" dedi.Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Eker ise kendilerine gelen talepleri uygun bulduklarını, işbirliği yaparak hayvanlar için daha iyi şartların sağlanabileceğini belirtti.
Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Ahmet Orçun Özekenci ve merkez üyesi avukatlar, Tarsus Hayvan Barınağı’nı ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Tarsus Hayvan Barınağını ziyaret eden Özekenci ve beraberindekiler, Tarsus Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ersin Eker’den de bilgiler aldılar. Mersin Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak hayvanların yaşam hakkını savunmak için mücadele ettiklerini söyleyen Özekenci, “Hayvanların sağlıklı ortamda barınma hakkı vardır. Barınaklar, sokak hayvanlarının kötü şartlarda bakıldığı yer olmamalı. Barınaklarda tutulan hayvanların iyi koşullarda yaşatılması, sağlık, beslenme, temizlik ve tutulma koşullarının hukuk kuralları ve uluslararası standartlarla uyumlu biçimde sağlanması gerekmektedir. Bu nedenle Mersin Barosu Hayvan Hakları Merkezi olarak, kentimizdeki hayvan barınaklarını tek tek inceliyoruz. Tarsus Hayvan Barınağı’nın da, daha iyi koşullarda olması için taleplerimizi dile getirdik" dedi.
Ziyaretten mutluluk duyduğunu ifade eden Eker ise kendilerine gelen talepleri uygun bulduklarını, işbirliği yaparak hayvanlar için daha iyi şartların sağlanabileceğini belirtti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.