.

NASA DAN YANGINLA İLGİLİ EN YENİ UYDU GÖRÜNTÜLERİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 05.08.2021 - 14:31, Güncelleme: 05.08.2021 - 14:31 2148+ kez okundu.
 

NASA DAN YANGINLA İLGİLİ EN YENİ UYDU GÖRÜNTÜLERİ

Türkiye deki yangınlar devam ederken NASA yangının boyutunu gözler önüne seren yeni uydu görüntülerini paylaştı

Son günlerde ülkemizin dört bir yanından duyduğumuz orman yangını haberleri gündemden düşmüyor. Gelişmeleri yakından takip ettiğimiz bu günlerde en çarpıcı verilerden biri NASA’dan geldi. Yurdun pek çok bölgesinde patlak veren orman yangınları, NASA’nın uydu görüntülerine yansıdı. Türkiye’deki orman yangınları maalesef devam ediyor Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya. Son yedi gün içinde, Türkiye’nin 30 ilinde 130’dan fazla orman yangını çıktı. Yangınların çoğu Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarında, birkaçı da Antalya, Muğla ve Marmaris çevresindeki tatil bölgelerinde çıktı. 31 Temmuz 2021’de Landsat 8’deki Operasyonel Arazi Görüntüleyici (OLI) , Alanya ve Manavgat sahili yakınlarındaki yangınların doğal renkli görüntülerini almıştı. Avrupa Orman Yangını Bilgi Servisi‘nin bildirdiğine göre, bu yıl Türkiye’de yandı aşkın 136.000 hektar ormanlık alan yandı. Avrupa Uzay Ajansı’nın Sentinel-3 uydusu da 30 Temmuz’daki yangınların görüntüsünü aldı.3 Ağustos itibariyle, Türkiye genelinde en az dokuz orman yangını devam ediyordu. Orta Çözünürlük Görüntüleme Spektroradyometresi, NASA’nın üzerinde (MODIS) Aqua uydusu Antalya ve Marmaris yakınlarındaki geniş bir doğal renkli görüntüsünü kaydetti.Yangınlar hala kuvvetli rüzgarlar, 40 derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları ve düşük nem ile besleniyor.
Türkiye deki yangınlar devam ederken NASA yangının boyutunu gözler önüne seren yeni uydu görüntülerini paylaştı

Son günlerde ülkemizin dört bir yanından duyduğumuz orman yangını haberleri gündemden düşmüyor. Gelişmeleri yakından takip ettiğimiz bu günlerde en çarpıcı verilerden biri NASA’dan geldi. Yurdun pek çok bölgesinde patlak veren orman yangınları, NASA’nın uydu görüntülerine yansıdı.

Türkiye’deki orman yangınları maalesef devam ediyor Şiddetli bir sıcak hava dalgasının ve aylarca süren kuru havanın ortasında Türkiye, son yılların en kötü orman yangınlarından bazılarıyla karşı karşıya. Son yedi gün içinde, Türkiye’nin 30 ilinde 130’dan fazla orman yangını çıktı. Yangınların çoğu Akdeniz ve Ege Denizi kıyılarında, birkaçı da Antalya, Muğla ve Marmaris çevresindeki tatil bölgelerinde çıktı. 31 Temmuz 2021’de  Landsat 8’deki Operasyonel Arazi Görüntüleyici (OLI) , Alanya ve Manavgat sahili yakınlarındaki yangınların doğal renkli görüntülerini almıştı. Avrupa Orman Yangını Bilgi Servisi‘nin bildirdiğine göre, bu yıl Türkiye’de yandı aşkın 136.000 hektar ormanlık alan yandı. Avrupa Uzay Ajansı’nın Sentinel-3 uydusu da 30 Temmuz’daki yangınların görüntüsünü aldı.3 Ağustos itibariyle, Türkiye genelinde en az dokuz orman yangını devam ediyordu. Orta Çözünürlük Görüntüleme Spektroradyometresi, NASA’nın üzerinde (MODIS) Aqua uydusu Antalya ve Marmaris yakınlarındaki geniş bir doğal renkli görüntüsünü kaydetti.Yangınlar hala kuvvetli rüzgarlar, 40 derecenin üzerindeki hava sıcaklıkları ve düşük nem ile besleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.