.

Mersin’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 27.10.2022 - 13:17, Güncelleme: 27.10.2022 - 13:19 3403+ kez okundu.
 

Mersin’de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları erken başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlamalarını coşku içerisinde gerçekleştirmeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlamalarını coşku içerisinde gerçekleştirmeye başladı. Belediyenin tertip ettiği ‘Cumhuriyet Şöleni’ konser ve oratoryolarının ilki Tarsus’ta düzenlendi. Yarenlik Alanında yoğun katılımla geçen programda sevinç ve gurur üst seviyelere çıktı. Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gözayaz, muhtarlar ve sanatseverler katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Türk halk müziği, Türk sanat müziği, halk oyunları ve kent orkestrası müzisyen ve sanatçılarının oluşturduğu ‘sanat toplulukları’ üyelerinin sahne aldığı oratoryoda orkestra şefliğini Daniel Fedorean yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü opera sanatçısı soprano Bengi İspir Özdülger, mezzo soprano Nihan Çetin Aydın, tenor Onur Polat, bariton Arda Aktar, bas Mehmet Yılmaz’ın yer aldığı konserde, halk oyunları ekipleri de oyunlarıyla geceye renk kattılar. Gece ise solist sanatçılar sahne aldı. Sahne arkasındaki dev ekranda Kurtuluş Savaşı mücadelesini gösteren fotoğrafların yansıtıldığı oratoryoda ’Çanakkale içinde aynalı çarşı’, ’Dağ başını duman almış’, ’Bir başkadır benim memleketim’ ve özellikle ’İzmir Marşı’nda heyecan en üst seviyeye çıktı. Türk bayraklarını sallayarak türkü ve marşlara eşlik eden Tarsuslu sanatseverler, duygu dolu dakikalar yaşadılar. Geceye katılan Erdal Göçen, keyifli anlar yaşadığını belirterek, “Cumhuriyetin 99. yılını kutlamak güzel, keyifli bir akşam. Teşekkür ediyoruz. Gayet güzel ve başarılı. Halk oyunları motifleriyle süslemeleri de ayrıca güzel. Tebrik ediyorum” diye konuştu. Oratoryonun ikincisi Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 28 Ekim Cuma günü saat 20.00’de sanatseverlerle buluşacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlamalarını coşku içerisinde gerçekleştirmeye başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlamalarını coşku içerisinde gerçekleştirmeye başladı.
Belediyenin tertip ettiği ‘Cumhuriyet Şöleni’ konser ve oratoryolarının ilki Tarsus’ta düzenlendi. Yarenlik Alanında yoğun katılımla geçen programda sevinç ve gurur üst seviyelere çıktı. Programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gözayaz, muhtarlar ve sanatseverler katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Türk halk müziği, Türk sanat müziği, halk oyunları ve kent orkestrası müzisyen ve sanatçılarının oluşturduğu ‘sanat toplulukları’ üyelerinin sahne aldığı oratoryoda orkestra şefliğini Daniel Fedorean yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü opera sanatçısı soprano Bengi İspir Özdülger, mezzo soprano Nihan Çetin Aydın, tenor Onur Polat, bariton Arda Aktar, bas Mehmet Yılmaz’ın yer aldığı konserde, halk oyunları ekipleri de oyunlarıyla geceye renk kattılar. Gece ise solist sanatçılar sahne aldı.
Sahne arkasındaki dev ekranda Kurtuluş Savaşı mücadelesini gösteren fotoğrafların yansıtıldığı oratoryoda ’Çanakkale içinde aynalı çarşı’, ’Dağ başını duman almış’, ’Bir başkadır benim memleketim’ ve özellikle ’İzmir Marşı’nda heyecan en üst seviyeye çıktı. Türk bayraklarını sallayarak türkü ve marşlara eşlik eden Tarsuslu sanatseverler, duygu dolu dakikalar yaşadılar.
Geceye katılan Erdal Göçen, keyifli anlar yaşadığını belirterek, “Cumhuriyetin 99. yılını kutlamak güzel, keyifli bir akşam. Teşekkür ediyoruz. Gayet güzel ve başarılı. Halk oyunları motifleriyle süslemeleri de ayrıca güzel. Tebrik ediyorum” diye konuştu.
Oratoryonun ikincisi Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde 28 Ekim Cuma günü saat 20.00’de sanatseverlerle buluşacak.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.