.

Mersin’de ağaçlara 4 bin adet kuş yuvası asıldı

İş Dünyası 28.11.2019 - 08:25, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 1052+ kez okundu.
 

Mersin’de ağaçlara 4 bin adet kuş yuvası asıldı

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silifke ve Mut Orman İşletme Müdürlüklerince biyolojik mücadele kapsamında 2019 yılı programında bulunan 4 bin adet kuş yuvası yaptırılarak, Silifke ve Mut ormanlarındaki ağaçlara asıldı. Kuşlarla yapılan biyolojik mücadele çalışmaları, orman ağaçları zararlısı olan kabuk böcekleri ile orman ağaçların ibrelerinde zarar veren tırtıllara karşı mücadele yöntemi olarak kullanılıyor. Yapılan biyolojik mücadele ile ormanlarda böceklerin zararı azaltılıyor. Doğayla barışık olan biyolojik mücadele, ormanlardaki yaban hayatını ve doğal dengeyi korumak adına yoğun bir çalışma temposu içerisine ormanlarda zararlılarla mücadelede önemli bir paya sahip kuşlar için bu yıl da kuş yuvaları ormanlara asıldı.
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Silifke ve Mut Orman İşletme Müdürlüklerince biyolojik mücadele kapsamında 2019 yılı programında bulunan 4 bin adet kuş yuvası yaptırılarak, Silifke ve Mut ormanlarındaki ağaçlara asıldı.
Kuşlarla yapılan biyolojik mücadele çalışmaları, orman ağaçları zararlısı olan kabuk böcekleri ile orman ağaçların ibrelerinde zarar veren tırtıllara karşı mücadele yöntemi olarak kullanılıyor. Yapılan biyolojik mücadele ile ormanlarda böceklerin zararı azaltılıyor. Doğayla barışık olan biyolojik mücadele, ormanlardaki yaban hayatını ve doğal dengeyi korumak adına yoğun bir çalışma temposu içerisine ormanlarda zararlılarla mücadelede önemli bir paya sahip kuşlar için bu yıl da kuş yuvaları ormanlara asıldı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.