.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR KALDIRIMLARI AĞAÇLANDIRIYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 15.04.2021 - 09:37, Güncelleme: 15.04.2021 - 09:37 2879+ kez okundu.
 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR KALDIRIMLARI AĞAÇLANDIRIYOR

MERSİN BÜYÜKŞEHİR KALDIRIMLARI AĞAÇLANDIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, kaldırımları yeşillendirmeye devam ediyor. Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi 208. ve 210. Cadde’de çalışma yürüten ekipler, toplam 175 adet Avustralya kauçuğu türü ağacın dikimini gerçekleştirdi.  Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeşili önceleyen yönetim anlayışı kentin dört bir yanında etkisini hissettiriyor. Çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kente hem nefes aldıran hem de renklendiren Büyükşehir’in bir durağı da Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi oldu. Ekipler, 208. ve 210. Cadde’nin kaldırımlarına toplam 175 adet Avustralya kauçuğu (Ficus australis) türü ağacın dikimini gerçekleştirdi.  Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekiplerin bölgede kaldırım yenileme çalışmasının ardından Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler de 208. ve 210. Cadde’de açtıkları çukurlara hem egzoz gazını absorbe eden hem de gölge yapan türlerden olan ağaç türünün dikimini gerçekleştirdi. Kent peyzajına katkı sağlamak amacıyla bulvar ve kaldırımlardaki bitkilendirme çalışmaları devam edecek. “Burası çok canlandı” Mustafa Kemal Mahalle Muhtarı Mehmet Bingöl, mahallenin ismine yaraşır bir mahalle olduğunu belirterek, “Tabii ki mahalle sorunları bitmez. Şu anda 210. ve 208. Cadde’nin Vahap Başkan’ın zamanında hem kaldırım hem asfaltı yapıldı. Şu anda da burası çok canlandı. Bizim mahallemiz şu anda Mersin’in en güzel mahallesi oldu. Bu caddelerde ağaç dikilmesi için müracaat etmiştik. Şu anda ağaçları dikmeye başladılar. Çalışanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Park ve Bahçeler Dairesi’nde Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Leyla Keskin, ağaç dikim çalışmalarının Mersin’in birçok noktasında gerçekleştirildiğini ve çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, “208. Cadde’deki ağaç dikimimiz tamamlandı. Ağaç dikimimiz devam edecek” diye konuştu.
MERSİN BÜYÜKŞEHİR KALDIRIMLARI AĞAÇLANDIRIYOR

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler, kaldırımları yeşillendirmeye devam ediyor. Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi 208. ve 210. Cadde’de çalışma yürüten ekipler, toplam 175 adet Avustralya kauçuğu türü ağacın dikimini gerçekleştirdi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yeşili önceleyen yönetim anlayışı kentin dört bir yanında etkisini hissettiriyor. Çiçeklendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla kente hem nefes aldıran hem de renklendiren Büyükşehir’in bir durağı da Toroslar ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi oldu. Ekipler, 208. ve 210. Cadde’nin kaldırımlarına toplam 175 adet Avustralya kauçuğu (Ficus australis) türü ağacın dikimini gerçekleştirdi. 

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekiplerin bölgede kaldırım yenileme çalışmasının ardından Park ve Bahçeler Dairesi’ne bağlı ekipler de 208. ve 210. Cadde’de açtıkları çukurlara hem egzoz gazını absorbe eden hem de gölge yapan türlerden olan ağaç türünün dikimini gerçekleştirdi. Kent peyzajına katkı sağlamak amacıyla bulvar ve kaldırımlardaki bitkilendirme çalışmaları devam edecek.

“Burası çok canlandı”

Mustafa Kemal Mahalle Muhtarı Mehmet Bingöl, mahallenin ismine yaraşır bir mahalle olduğunu belirterek,

“Tabii ki mahalle sorunları bitmez. Şu anda 210. ve 208. Cadde’nin Vahap Başkan’ın zamanında hem kaldırım hem asfaltı yapıldı. Şu anda da burası çok canlandı. Bizim mahallemiz şu anda Mersin’in en güzel mahallesi oldu. Bu caddelerde ağaç dikilmesi için müracaat etmiştik. Şu anda ağaçları dikmeye başladılar. Çalışanlara, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

dedi.

Park ve Bahçeler Dairesi’nde Peyzaj Mimarı olarak görev yapan Leyla Keskin, ağaç dikim çalışmalarının Mersin’in birçok noktasında gerçekleştirildiğini ve çalışmaların devam edeceğini ifade ederek,

“208. Cadde’deki ağaç dikimimiz tamamlandı. Ağaç dikimimiz devam edecek”

diye konuştu.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.