.

Mersin, Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde tanıtılıyor

Kültür (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 07.05.2022 - 13:19, Güncelleme: 07.05.2022 - 09:55 3000+ kez okundu.
 

Mersin, Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde tanıtılıyor

Mersin, Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde tanıtılıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde kentti tanıtıyor. Büyükşehir Belediyesi, kendisine tahsis edilen Yörük çadırında Mersin’in yöresel lezzetlerini katılımcılara sunuyor.8 Mayıs’a kadar sürecek Antalya Yörük Türkmen Festivali, Yörük göçünü temsil eden kortej yürüyüşüyle başladı. Yörük göçü duası ile başlayan yürüyüşte deve, kangal, çoban köpeği, atlar, geleneksel giyimli Yörükler ve misafir ülkelerden katılımcılar tarafından Yörük göçü canlandırıldı. Festivalde yerini alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılara Mersin’i anlattı. Çadırda Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Koordinatörü ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Gökçek de yer aldı. Kültür ve Sosyal İşler, Sosyal Hizmetler ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daireleri ekipleri, Mersin’e tahsis edilen çadırı Mersin’e özgü simgelerle donattı. Mersin yörüklerine özgü kıyafetlerin ve çadırlarında kullandıkları yörük eşyalarının da tanıtıldığı çadır katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Mersin çadırını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve beraberindeki heyet ziyaret ederek cezeryeden tattı.Çadırda, Mersin’in yöresel lezzetleri ve Mersin simgelerinin yer aldığı hediyeler dağıtıldı. Katılımcıların ‘festivalde en çok dikkat çeken çadır’ dediği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çadırı, festival boyunca tüm katılımcılara Mersin’i tanıtmak için bekliyor.
Mersin, Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde tanıtılıyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde kentti tanıtıyor. Büyükşehir Belediyesi, kendisine tahsis edilen Yörük çadırında Mersin’in yöresel lezzetlerini katılımcılara sunuyor.
8 Mayıs’a kadar sürecek Antalya Yörük Türkmen Festivali, Yörük göçünü temsil eden kortej yürüyüşüyle başladı. Yörük göçü duası ile başlayan yürüyüşte deve, kangal, çoban köpeği, atlar, geleneksel giyimli Yörükler ve misafir ülkelerden katılımcılar tarafından Yörük göçü canlandırıldı. Festivalde yerini alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılara Mersin’i anlattı. Çadırda Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Koordinatörü ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Serdar Gökçek de yer aldı. Kültür ve Sosyal İşler, Sosyal Hizmetler ile Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Daireleri ekipleri, Mersin’e tahsis edilen çadırı Mersin’e özgü simgelerle donattı. Mersin yörüklerine özgü kıyafetlerin ve çadırlarında kullandıkları yörük eşyalarının da tanıtıldığı çadır katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Mersin çadırını, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve beraberindeki heyet ziyaret ederek cezeryeden tattı.
Çadırda, Mersin’in yöresel lezzetleri ve Mersin simgelerinin yer aldığı hediyeler dağıtıldı. Katılımcıların ‘festivalde en çok dikkat çeken çadır’ dediği Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin çadırı, festival boyunca tüm katılımcılara Mersin’i tanıtmak için bekliyor.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.