.

Meme kanserine karşı farkındalık eğitimi

Sağlık 30.10.2023 - 18:20, Güncelleme: 30.10.2023 - 18:20 3580+ kez okundu.
 

Meme kanserine karşı farkındalık eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde kanser hastası kadınlara tedavi süresince ücretsiz barınma hizmeti veren Balçova Umut Atölyesi uzmanları meme kanseri farkındalık ayında Bayındır ve Kemalpaşa'da kadınlara yönelik eğitim düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıkta Kalite Derneği tarafından Balçova Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen Umut Atölyesi kanser hastası kadınlara tedavi süresince ücretsiz barınma hizmeti veriyor. Umut Atölyesi uzmanları,  meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayında kadınlara yönelik iki eğitim düzenledi. Bayındır ve Kemalpaşa’da yapılan eğitim buluşmalarında 150’den fazla kadına meme kanserine karşın alınması gereken önlemler, erken teşhisin önemi ve tedavi süreci anlatıldı. Eğitimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Umut Atölyesi Projesi hakkında da bilgi verildi. Projeden faydalanan Melek Basum, Çiğdem Kurudere ve Saadet Köknel kansere yönelik mücadelelerini ve Umut Atölyesi'nden aldıkları hizmete yönelik deneyimlerini ve memnuniyetlerini paylaştı. İzmir'de kimse yalnız değil İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ‘Burası İzmir Burada Kimse Yalnız Değil’ anlayışıyla çalışan Umut Atölyesi; şehir dışında yaşayıp İzmir'de kanser tedavisi gördüğü sürede kalacak yeri olmayan yurttaşların geçici barınma ihtiyacını karşılıyor. 16 kişilik barınma kapasitesine sahip Balçova Umut Atölyesi'nde hastalara üç öğün yemek ve hastaneye ulaşım hizmeti de veriliyor. Kadınların zor sürecin üstesinden dayanışma içinde gelmesinin hedeflendiği Umut Atölyesi Projesi’nden 2019’dan itibaren 548 kadın yararlandı.   Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde kanser hastası kadınlara tedavi süresince ücretsiz barınma hizmeti veren Balçova Umut Atölyesi uzmanları meme kanseri farkındalık ayında Bayındır ve Kemalpaşa'da kadınlara yönelik eğitim düzenledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Sağlıkta Kalite Derneği tarafından Balçova Belediyesi'nin desteğiyle hayata geçirilen Umut Atölyesi kanser hastası kadınlara tedavi süresince ücretsiz barınma hizmeti veriyor. Umut Atölyesi uzmanları,  meme kanseri farkındalık ayı olan Ekim ayında kadınlara yönelik iki eğitim düzenledi. Bayındır ve Kemalpaşa’da yapılan eğitim buluşmalarında 150’den fazla kadına meme kanserine karşın alınması gereken önlemler, erken teşhisin önemi ve tedavi süreci anlatıldı. Eğitimlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen Umut Atölyesi Projesi hakkında da bilgi verildi. Projeden faydalanan Melek Basum, Çiğdem Kurudere ve Saadet Köknel kansere yönelik mücadelelerini ve Umut Atölyesi'nden aldıkları hizmete yönelik deneyimlerini ve memnuniyetlerini paylaştı.

İzmir'de kimse yalnız değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in ‘Burası İzmir Burada Kimse Yalnız Değil’ anlayışıyla çalışan Umut Atölyesi; şehir dışında yaşayıp İzmir'de kanser tedavisi gördüğü sürede kalacak yeri olmayan yurttaşların geçici barınma ihtiyacını karşılıyor. 16 kişilik barınma kapasitesine sahip Balçova Umut Atölyesi'nde hastalara üç öğün yemek ve hastaneye ulaşım hizmeti de veriliyor. Kadınların zor sürecin üstesinden dayanışma içinde gelmesinin hedeflendiği Umut Atölyesi Projesi’nden 2019’dan itibaren 548 kadın yararlandı.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.