.

Lokantacılar, yemek çeklerinin geç ödenmesinden şikayetçi

Spor 30.01.2019 - 08:43, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2018+ kez okundu.
 

Lokantacılar, yemek çeklerinin geç ödenmesinden şikayetçi

MERSİN (İHA) – Lokanta ve pastane sektörünün temsilcileri, yeme içme mekanlarında kullanılan yemek çeklerinin geri ödemelerinin yaklaşık 2 ay sonra yapılmasından şikayetçi olduğunu kaydetti. Geç ödemeler nedeniyle hem ürün almakta zorlandıklarını hem de zamlı ürün almak zorunda kaldıklarını belirten MTSO Lokanta, Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yunus Köy, bu uzun vadenin aşağı çekilmesini istedi.Günümüzde artık özellikle çalışanların büyük bölümü, yemek ödemelerini iş yerleri tarafından kendilerine verilen yemek çekleriyle yapıyor. Ancak, lokanta ve pastane gibi yeme içme mekanlarında kullanılan yemek çeklerinin geri ödemelerinin yaklaşık 2 ay sonra yapılması, sektör temsilcilerini sıkıntıya soktuğu ifade ediliyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Lokanta, Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yunus Köy, sektörde yaşanan bu sıkıntıyı yaptığı yazılı açıklamayla dile getirdi.Girdi maliyetlerinin dövize endeksli olarak ambalajdan gıda maddelerine, kiralardan elektrik, doğalgaza kadar her alanda geçen yıla göre büyük ölçüde arttığını ifade eden Köy, toplam maliyet artışının yüzde 200’lere ulaştığını vurguladı. Sektör temsilcilerinin, bu artışları müşterilerine yansıtmakta zorlandığını kaydeden Başkan Yardımcısı Köy, artık lokanta, kafeterya ve pastanelerin müşterilerini ağırlıklı olarak iş yeri çalışanlarının oluşturduğuna işaret etti.Çalışanlara verilen yemek çeklerinin belirli bir limiti olduğuna dikkat çeken Köy, “Çalışanlar, üstelik ağırlıklı olarak da yemek çekleriyle alışveriş yapmaktalar. Bu durum bizi iki yönlü sıkıntıya sokuyor. Bir taraftan artan maliyetlerimizi limitli alışveriş yapılacak olması nedeniyle müşterimize yansıtamıyor ve zarar ediyoruz. Çünkü fiyat artırmamız halinde müşterilerimiz alternatif çözümler üretmeyi tercih ediyor. Diğer taraftan biz müşteriye fiyat artıramasak da yemek çeklerine ciddi komisyonlar ödemek zorunda kalıp ikinci kez zarar ediyoruz” dedi."Vadelerin aşağı çekilmesini bekliyoruz”Bir diğer sıkıntıyı da geri ödemelerde yaşadıklarını aktaran Köy, yemek çeklerinde geri ödemelerin 1,5-2 ayda yapıldığını belirterek, “Müşterilerimizin yaklaşık yüzde 60-70’i yemek çeki kullanıyor ve aldığımız ödemeleri ancak 2 ay sonra paraya çevirebiliyoruz. Böyle olunca ürün almakta zorlanıyoruz. Aldığımız ürünün de her seferinde zamlar nedeniyle fiyatı değiştiği için yüksek fiyatlardan almak zorunda kalıyoruz. Bu uzun vadelerin biraz daha aşağı çekilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
MERSİN (İHA) – Lokanta ve pastane sektörünün temsilcileri, yeme içme mekanlarında kullanılan yemek çeklerinin geri ödemelerinin yaklaşık 2 ay sonra yapılmasından şikayetçi olduğunu kaydetti. Geç ödemeler nedeniyle hem ürün almakta zorlandıklarını hem de zamlı ürün almak zorunda kaldıklarını belirten MTSO Lokanta, Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yunus Köy, bu uzun vadenin aşağı çekilmesini istedi.
Günümüzde artık özellikle çalışanların büyük bölümü, yemek ödemelerini iş yerleri tarafından kendilerine verilen yemek çekleriyle yapıyor. Ancak, lokanta ve pastane gibi yeme içme mekanlarında kullanılan yemek çeklerinin geri ödemelerinin yaklaşık 2 ay sonra yapılması, sektör temsilcilerini sıkıntıya soktuğu ifade ediliyor. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Lokanta, Kafeterya ve Pastaneler Meslek Komitesi Başkan Yardımcısı Yunus Köy, sektörde yaşanan bu sıkıntıyı yaptığı yazılı açıklamayla dile getirdi.
Girdi maliyetlerinin dövize endeksli olarak ambalajdan gıda maddelerine, kiralardan elektrik, doğalgaza kadar her alanda geçen yıla göre büyük ölçüde arttığını ifade eden Köy, toplam maliyet artışının yüzde 200’lere ulaştığını vurguladı. Sektör temsilcilerinin, bu artışları müşterilerine yansıtmakta zorlandığını kaydeden Başkan Yardımcısı Köy, artık lokanta, kafeterya ve pastanelerin müşterilerini ağırlıklı olarak iş yeri çalışanlarının oluşturduğuna işaret etti.
Çalışanlara verilen yemek çeklerinin belirli bir limiti olduğuna dikkat çeken Köy, “Çalışanlar, üstelik ağırlıklı olarak da yemek çekleriyle alışveriş yapmaktalar. Bu durum bizi iki yönlü sıkıntıya sokuyor. Bir taraftan artan maliyetlerimizi limitli alışveriş yapılacak olması nedeniyle müşterimize yansıtamıyor ve zarar ediyoruz. Çünkü fiyat artırmamız halinde müşterilerimiz alternatif çözümler üretmeyi tercih ediyor. Diğer taraftan biz müşteriye fiyat artıramasak da yemek çeklerine ciddi komisyonlar ödemek zorunda kalıp ikinci kez zarar ediyoruz” dedi.

"Vadelerin aşağı çekilmesini bekliyoruz”
Bir diğer sıkıntıyı da geri ödemelerde yaşadıklarını aktaran Köy, yemek çeklerinde geri ödemelerin 1,5-2 ayda yapıldığını belirterek, “Müşterilerimizin yaklaşık yüzde 60-70’i yemek çeki kullanıyor ve aldığımız ödemeleri ancak 2 ay sonra paraya çevirebiliyoruz. Böyle olunca ürün almakta zorlanıyoruz. Aldığımız ürünün de her seferinde zamlar nedeniyle fiyatı değiştiği için yüksek fiyatlardan almak zorunda kalıyoruz. Bu uzun vadelerin biraz daha aşağı çekilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.