.

SpaceX onayı aldı Starlink uyduları daha da alçalacak

Bilim&Teknoloji (ÇH) - Çamlıyayla Haber | 28.04.2021 - 13:38, Güncelleme: 28.04.2021 - 13:38 8605+ kez okundu.
 

SpaceX onayı aldı Starlink uyduları daha da alçalacak

SpaceX onayı aldı Starlink uyduları daha da alçalacak

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme projesi kapsamında, yeni fırlatmalarla Starlink uydularını yörüngeye gönderiyor. Spacex şirketine 10 milyar dolara mal olacak Starlink projesi şu anda bazı bölgelerde kullanılabiliyor. Ancak şirket, gelecekte daha yüksek hızlar sunmak için çalışmalar yapıyor. Starlink uydularının sunduğu internet hızlarının artması için biraz da alçak yörüngeye yerleşmeleri gerekiyor. Bunun için SpaceX, ABD Federal İletişim Kurulu'na başvuru yapmıştı GEREKLİ ONAYI ALDI ABD Federal İletişim Kurulu, SpaceX'in Starlink uydularının yüksekliğini 550 kilometreye kadar indirme teklifine resmen onay verdi. SpaceX, böylece çok yakında daha hızlı internet hizmeti sunmaya başlayabilecek.Federal İletişim Kurulu, daha önce SpaceX'e toplam 1584 uyduyu 1100-1150 kilometrelik yüksekilkteki yörüngelere yerleştirmesi için onay vermişti. Bugüne kadar uzaya gönderilen yaklaşık 1400 Starlink uydusu da söz konusu aralıklta konumlanmıştı. Ancak SpaceX, artık gerekli izinleri aldı ve gelecekteki fırlatmalarda yörünge seviyesini yarıya düşürecek. HIZLAR İKİ KATINA ÇIKACAK Uyduların yüzeye yaklaşmasıyla birlikte Starlink abonelerinin internet hızı iki katına kadar çıkacak ve gecikme süreleri de 20ms değerlerine düşecek. Starlink hizmeti, şu anda Kuzey Amerika, Avrupa ve Okyanusya'dan toplam yedi farklı ülkede beta aşamasında kullanılabiliyor. Ancak şirketin hedefi, 2021 sonu itibarıyla bu hizmeti tüm ülkelere sunmak.
SpaceX onayı aldı Starlink uyduları daha da alçalacak

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme projesi kapsamında, yeni fırlatmalarla Starlink uydularını yörüngeye gönderiyor.

Spacex şirketine 10 milyar dolara mal olacak Starlink projesi şu anda bazı bölgelerde kullanılabiliyor. Ancak şirket, gelecekte daha yüksek hızlar sunmak için çalışmalar yapıyor.

Starlink uydularının sunduğu internet hızlarının artması için biraz da alçak yörüngeye yerleşmeleri gerekiyor. Bunun için SpaceX, ABD Federal İletişim Kurulu'na başvuru yapmıştı

GEREKLİ ONAYI ALDI

ABD Federal İletişim Kurulu, SpaceX'in Starlink uydularının yüksekliğini 550 kilometreye kadar indirme teklifine resmen onay verdi. SpaceX, böylece çok yakında daha hızlı internet hizmeti sunmaya başlayabilecek.Federal İletişim Kurulu, daha önce SpaceX'e toplam 1584 uyduyu 1100-1150 kilometrelik yüksekilkteki yörüngelere yerleştirmesi için onay vermişti.

Bugüne kadar uzaya gönderilen yaklaşık 1400 Starlink uydusu da söz konusu aralıklta konumlanmıştı.

Ancak SpaceX, artık gerekli izinleri aldı ve gelecekteki fırlatmalarda yörünge seviyesini yarıya düşürecek.

HIZLAR İKİ KATINA ÇIKACAK

Uyduların yüzeye yaklaşmasıyla birlikte Starlink abonelerinin internet hızı iki katına kadar çıkacak ve gecikme süreleri de 20ms değerlerine düşecek.

Starlink hizmeti, şu anda Kuzey Amerika, Avrupa ve Okyanusya'dan toplam yedi farklı ülkede beta aşamasında kullanılabiliyor. Ancak şirketin hedefi, 2021 sonu itibarıyla bu hizmeti tüm ülkelere sunmak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.