.

Gaziantep kültürüne tarihi bir bellek daha

Kültür 05.05.2023 - 11:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 11:38 5026+ kez okundu.
 

Gaziantep kültürüne tarihi bir bellek daha

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. kentin gündelik yaşamını, sosyal dokusunu, gelenek ve göreneklerini, aile ve insan ilişkilerini merkeze alan; Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman’ın hazırladığı “Kadınların Dilinden Dündökümü: 1900’lerden 2000’lere Gaziantep”i okurla buluşturdu.GAZİANTEP (İGFA) - “Kadınların Dilinden Dündökümü: 1900’lerden 2000’lere Gaziantep” adlı çalışma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehrin sosyal dokusunu anlamaya yönelik çalışmalar bağlamında Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman’dan talep etmesi üzerine hazırlandı. Gaziantep’te yaşayan 70 yaş ve üstü kadınların hatıraları üzerinden bir harita çıkarmak ve bu haritayı kuşaklar arası bir karşılaştırma yapmak için kullanmak üzere bir çalışma yapan yazarların titiz gayretleri sonucunda eser kentin kültürel dokusu için miras değeri taşıyor. Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi magazagaziantep.com ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinde satışa sunuldu. Kitabın yayın koordinatörlüğünü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, editörlüğünü ise Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar üstlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. kentin gündelik yaşamını, sosyal dokusunu, gelenek ve göreneklerini, aile ve insan ilişkilerini merkeze alan; Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman’ın hazırladığı “Kadınların Dilinden Dündökümü: 1900’lerden 2000’lere Gaziantep”i okurla buluşturdu.

GAZİANTEP (İGFA) - “Kadınların Dilinden Dündökümü: 1900’lerden 2000’lere Gaziantep” adlı çalışma, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehrin sosyal dokusunu anlamaya yönelik çalışmalar bağlamında Fatma Barbarosoğlu ve Nazife Şişman’dan talep etmesi üzerine hazırlandı.

Gaziantep’te yaşayan 70 yaş ve üstü kadınların hatıraları üzerinden bir harita çıkarmak ve bu haritayı kuşaklar arası bir karşılaştırma yapmak için kullanmak üzere bir çalışma yapan yazarların titiz gayretleri sonucunda eser kentin kültürel dokusu için miras değeri taşıyor.

Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda, Gazikültür’ün internet sitesi magazagaziantep.com ve kitap satışı yapan seçkin internet sitelerinde satışa sunuldu.

Kitabın yayın koordinatörlüğünü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, editörlüğünü ise Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar üstlendi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.