.

Erkenci bademler çıktı, diğer ağaçlar çiçek açtı

Dünya (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 18.03.2022 - 12:12, Güncelleme: 18.03.2022 - 09:18 2469+ kez okundu.
 

Erkenci bademler çıktı, diğer ağaçlar çiçek açtı

Erkenci bademler çıktı, diğer ağaçlar çiçek açtı

Mersin’de şubat ayında çiçek açan erkenci badem ağaçları meyvelerini vermeye başladı. Yeşile bürünerek badem çağlaları yetişen erkenci tür ile aynı bahçede yer alan diğer ağaçların çiçek açması ise ayrı bir güzellik oluşturdu.Türkiye’nin sebze ve meyve üretiminin başında gelen illerden Mersin’in Erdemli ilçesinde hem örtü altında hem açıkta her türlü ürünün üretimi yapılıyor. Geçtiğimiz haftalarda örtü altında erik ve kayısı çağlası gibi ürünlerin hasadına başlanan kentte, açıkta Şubat ayında çiçek açan bademlerin erkencileri de ürünlerini vermeye başladı. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde 40’a yakın badem ağacının bulunduğu bahçede erkenci badem ağaçlarının verdiği ilk ürünler toplanırken, diğer ağaçların çiçek açması ise ayrı bir görsel şölen sundu.Şubat ayında çiçek açan ağaçların olgunlaşmaya başlayan bademlerin hasadını yaptıklarını anımsatan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ünlü, "Bunlar erkenci çağla bademi olarak değerlendiriliyor. Şuanda çiçek açan badem ağaçları da orta mevsim. Bunlar da yaklaşık 30-35 gün sonra hasat edilecek. Bulunduğumuz bahçede yaklaşık 40 çeşit var. Bunlar içerisinde çiçek açmamış türlerde var" dedi.Mevsimin soğuk gitmesine rağmen erkenci bademler de hasat yapılabildiğini aktaran Ünlü, havaların soğuk gitmemesi halinde ise bademlerin bir hafta önce yetişebileceğini kaydetti.
Erkenci bademler çıktı, diğer ağaçlar çiçek açtı
Mersin’de şubat ayında çiçek açan erkenci badem ağaçları meyvelerini vermeye başladı. Yeşile bürünerek badem çağlaları yetişen erkenci tür ile aynı bahçede yer alan diğer ağaçların çiçek açması ise ayrı bir güzellik oluşturdu.
Türkiye’nin sebze ve meyve üretiminin başında gelen illerden Mersin’in Erdemli ilçesinde hem örtü altında hem açıkta her türlü ürünün üretimi yapılıyor. Geçtiğimiz haftalarda örtü altında erik ve kayısı çağlası gibi ürünlerin hasadına başlanan kentte, açıkta Şubat ayında çiçek açan bademlerin erkencileri de ürünlerini vermeye başladı. Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde 40’a yakın badem ağacının bulunduğu bahçede erkenci badem ağaçlarının verdiği ilk ürünler toplanırken, diğer ağaçların çiçek açması ise ayrı bir görsel şölen sundu.
Şubat ayında çiçek açan ağaçların olgunlaşmaya başlayan bademlerin hasadını yaptıklarını anımsatan Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Teknik Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Ünlü, "Bunlar erkenci çağla bademi olarak değerlendiriliyor. Şuanda çiçek açan badem ağaçları da orta mevsim. Bunlar da yaklaşık 30-35 gün sonra hasat edilecek. Bulunduğumuz bahçede yaklaşık 40 çeşit var. Bunlar içerisinde çiçek açmamış türlerde var" dedi.
Mevsimin soğuk gitmesine rağmen erkenci bademler de hasat yapılabildiğini aktaran Ünlü, havaların soğuk gitmemesi halinde ise bademlerin bir hafta önce yetişebileceğini kaydetti.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.