.

DenizBank  PCAF'e üye ilk Türk bankası oldu

06.12.2023 - 12:36, Güncelleme: 06.12.2023 - 12:36 416+ kez okundu.
 

DenizBank  PCAF'e üye ilk Türk bankası oldu

DenizBank  PCAF’e üye ilk Türk bankası oldu   DenizBank, dünya genelinde finans kuruluşlarının, karbon emisyonlarını ölçmek ve portföylerini Paris İklim Anlaşması doğrultusunda net sıfır hedefleriyle uyumlu hale getirmek üzere oluşturdukları uluslararası inisiyatif PCAF’e (Partnership for Carbon Accounting Financials) üyelik gerçekleştiren ilk Türk bankası oldu.   DenizBank, finanse ettiği kredilerden ve diğer yatırımlarından kaynaklı emisyonlarını PCAF tarafından sağlanan metodolojileri kullanarak, küresel standartlara uygun şekilde hesaplayacak.   DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Bora Böcügöz, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin sürdürülebilirlik dönüşümünü kolaylaştırmayı misyon edindiklerini belirtti. Böcügöz, şöyle konuştu: “Finans sektörü, sürdürülebilir kalkınmayı önceliklendiren yatırımların hayata geçirilmesi ve yeşil ekonomiye geçişin teşvik edilmesi açısından gerek sağladığı finansman kaynakları gerek paydaş ekosisteminde farkındalık yaratma gücüyle önemli rol üstleniyor. DenizBank olarak biz de sürdürülebilirlik stratejimizi, faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel ve sosyal riskleri en aza indirmek ve yeşil ekonomiye geçişi hızlandıracak finansal ürünler oluşturmak üzerine kuruyoruz. Emirates NBD sahipliğinde bugüne kadar; yenilenebilir enerji projeleri, tarım, KOBİ, esnaf, mikro işletme ve kadın girişimcilerin finansmanı ve doğal afetlerden etkilenen bölgelerin desteklenmesi gibi alanlara yönlendirmek üzere 2,1 Milyar Dolar sürdürülebilirlik ilintili yurtdışı fon yarattık. Şimdi, sera gazı emisyonlarımızı dünya standardında bir metodolojiye oturtarak hesaplamak ve gelecek nesiller için sahiplendiğimiz bu alanda önümüze bilime dayalı hedefler koymak üzere, ülkemizde PCAF’e üye ilk banka olduk. İlk günden bu yana topluma ve çevreye duyarlı bankacılık yapmayı görev edinen; finansal kaynaklarımız ve ürettiğimiz yeni nesil teknolojilerin yanı sıra kurum içi çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürümüz ile de bu misyonu destekleyen bir kurum olduk. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik perspektifini merkeze alarak, küresel standartlara uygun zeminde çalışmalarımızı sürdüreceğiz”.    Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

DenizBank 

PCAF’e üye ilk Türk bankası oldu

 

DenizBank, dünya genelinde finans kuruluşlarının, karbon emisyonlarını ölçmek ve portföylerini Paris İklim Anlaşması doğrultusunda net sıfır hedefleriyle uyumlu hale getirmek üzere oluşturdukları uluslararası inisiyatif PCAF’e (Partnership for Carbon Accounting Financials) üyelik gerçekleştiren ilk Türk bankası oldu.

 

DenizBank, finanse ettiği kredilerden ve diğer yatırımlarından kaynaklı emisyonlarını PCAF tarafından sağlanan metodolojileri kullanarak, küresel standartlara uygun şekilde hesaplayacak.

 

DenizBank Hazine, Finansal Kurumlar ve Yatırım Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Komitesi Üyesi Bora Böcügöz, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin sürdürülebilirlik dönüşümünü kolaylaştırmayı misyon edindiklerini belirtti. Böcügöz, şöyle konuştu: “Finans sektörü, sürdürülebilir kalkınmayı önceliklendiren yatırımların hayata geçirilmesi ve yeşil ekonomiye geçişin teşvik edilmesi açısından gerek sağladığı finansman kaynakları gerek paydaş ekosisteminde farkındalık yaratma gücüyle önemli rol üstleniyor. DenizBank olarak biz de sürdürülebilirlik stratejimizi, faaliyetlerimizden kaynaklanan çevresel ve sosyal riskleri en aza indirmek ve yeşil ekonomiye geçişi hızlandıracak finansal ürünler oluşturmak üzerine kuruyoruz. Emirates NBD sahipliğinde bugüne kadar; yenilenebilir enerji projeleri, tarım, KOBİ, esnaf, mikro işletme ve kadın girişimcilerin finansmanı ve doğal afetlerden etkilenen bölgelerin desteklenmesi gibi alanlara yönlendirmek üzere 2,1 Milyar Dolar sürdürülebilirlik ilintili yurtdışı fon yarattık. Şimdi, sera gazı emisyonlarımızı dünya standardında bir metodolojiye oturtarak hesaplamak ve gelecek nesiller için sahiplendiğimiz bu alanda önümüze bilime dayalı hedefler koymak üzere, ülkemizde PCAF’e üye ilk banka olduk. İlk günden bu yana topluma ve çevreye duyarlı bankacılık yapmayı görev edinen; finansal kaynaklarımız ve ürettiğimiz yeni nesil teknolojilerin yanı sıra kurum içi çeşitlilik ve kapsayıcılık kültürümüz ile de bu misyonu destekleyen bir kurum olduk. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik perspektifini merkeze alarak, küresel standartlara uygun zeminde çalışmalarımızı sürdüreceğiz”.   


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.