.

Coğrafi işaret tescilli Silifke Çileği, 15’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor

Ekonomi (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 30.04.2022 - 11:20, Güncelleme: 30.04.2022 - 10:09 2955+ kez okundu.
 

Coğrafi işaret tescilli Silifke Çileği, 15’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor

Coğrafi işaret tescilli Silifke Çileği, 15’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, coğrafi işaret tescil belgeli Silifke Çileği’nin 15’ten fazla ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Kaynar, Silifke Çileği’ne yurt içi ve yurt dışından talebin arttığını belirtti.Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve çilek üreticisi Nurettin Kaynar, yaptığı açıklamada, açık alanda çilek hasadının yoğunlaştığını, ihracatın Rusya başta olmak üzere Balkan Ülkeleri ve Orta Doğuya toplamda 15’ten fazla ülkelere yapıldığını kaydetti.Kaynar, bu yıl çileğin rekoltesinin biraz düşük ancak ihracatının iyi olduğunu belirterek, “Çilek sezonumuz hızlı bir şekilde devam ediyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak almış olduğumuz coğrafi işaret tescilli Silifke çileğimizin yüzde 80’i ihraç edilmektedir. Silifke çileği aroması ve kalitesi ile dünyada bir marka olmaya devam ediyor” dedi.Silifke’nin çilek üretiminde Türkiye genelinde yüzde 35, ihracatta ise yüzde 80 paya sahip olduğunu ifade eden Kaynar, bu yıl en az 20 bin ton çileğin ihraç edilebileceğini belirtti.Kaynar, Atayurt başta olmak üzere Arkum, Atakent, Taşucu, Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi, Bolacalıkoyuncu, Buruncu mahallelerinde çilek üretiminin sıklıkla yapıldığını ifade etti.Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer de, ihracatın başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, “Açıkta çilek hasadımız devam etmektedir. Nisan ayında başladık. Haziran aylına kadar hasadımız sürecektir. 20 bin dönüm araziden 70 bin ton ürün bekliyoruz. Sanayilik çileğimiz 7,5 lira, İç piyasa 10 lira ve ihracatta 14 liradan satılmaktadır” diye konuştu.
Coğrafi işaret tescilli Silifke Çileği, 15’ten fazla ülkeye ihraç ediliyor
Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, coğrafi işaret tescil belgeli Silifke Çileği’nin 15’ten fazla ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Kaynar, Silifke Çileği’ne yurt içi ve yurt dışından talebin arttığını belirtti.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve çilek üreticisi Nurettin Kaynar, yaptığı açıklamada, açık alanda çilek hasadının yoğunlaştığını, ihracatın Rusya başta olmak üzere Balkan Ülkeleri ve Orta Doğuya toplamda 15’ten fazla ülkelere yapıldığını kaydetti.
Kaynar, bu yıl çileğin rekoltesinin biraz düşük ancak ihracatının iyi olduğunu belirterek, “Çilek sezonumuz hızlı bir şekilde devam ediyor. Silifke Ticaret ve Sanayi Odası olarak almış olduğumuz coğrafi işaret tescilli Silifke çileğimizin yüzde 80’i ihraç edilmektedir. Silifke çileği aroması ve kalitesi ile dünyada bir marka olmaya devam ediyor” dedi.
Silifke’nin çilek üretiminde Türkiye genelinde yüzde 35, ihracatta ise yüzde 80 paya sahip olduğunu ifade eden Kaynar, bu yıl en az 20 bin ton çileğin ihraç edilebileceğini belirtti.
Kaynar, Atayurt başta olmak üzere Arkum, Atakent, Taşucu, Kurtuluş, Bahçeköy, Sökün, Çeltikçi, Bolacalıkoyuncu, Buruncu mahallelerinde çilek üretiminin sıklıkla yapıldığını ifade etti.
Atayurt Hal Derneği Başkanı Ali Türer de, ihracatın başlamasının sevindirici olduğunu belirterek, “Açıkta çilek hasadımız devam etmektedir. Nisan ayında başladık. Haziran aylına kadar hasadımız sürecektir. 20 bin dönüm araziden 70 bin ton ürün bekliyoruz. Sanayilik çileğimiz 7,5 lira, İç piyasa 10 lira ve ihracatta 14 liradan satılmaktadır” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.