.

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV OZAN VARAL 30 AĞUSTOS MESAJI YAYINLADI

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 30.08.2021 - 10:43, Güncelleme: 30.08.2021 - 10:43 1281+ kez okundu.
 

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV OZAN VARAL 30 AĞUSTOS MESAJI YAYINLADI

CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV OZAN VARAL 30 AĞUSTOS MESAJI YAYINLADI

Başkan Ozan Varal, 30 Ağustos 1922’de tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödeyenlere ve gelecek kuşaklara borcumuz olduğunu belirterek, “Bunun için 30 Ağustos’ta meydanlarda, sokaklardayız. Atatürk’ü ve fikirlerini görmezden gelenlere inat, bizler Tarsus’ta, Mersin’de, tüm Türkiye’de büyük zaferi, büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla Tarsus’ta saat 18.00’de tren garından Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşle başlayarak ve akşam Şarkılarla Kuvayi Milliye Destanı'nı Turhan Alıcı dan ardında da Atiye’nin sahne alacağı konsere kadar devam edecek dopdolu kutlama programına tüm halkı davet eden CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, mesajında şu noktalara değindi: “30 Ağustos Zaferi ülkemize laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti olmanın kapılarını açtı. Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk bu zafer için “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı” demiştir. Şimdi bize düşen; ülkemizin güvenliği, sağlığı, yönetsel, ekonomik, sosyal, siyasal, eğitsel, çevresel pek çok sorununun çözümünü; tüm yurttaşlarımızın fırsat eşitliği ve sosyal devlet ilkeleriyle barış içinde çağdaş eğitimden yararlanmasını, kısacası gerçek demokrasiyi geliştirmektir. Hukukun üstünlüğünü, laik ve bilimsel eğitimi yaşama geçirmeyi ilke edinen bir anlayışın , tüm toplum kesimlerinde benimsenmesi ve bu doğrultuda birlikte çalışılması tek çaredir. Bu vesileyle büyük zaferin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Yolları yolumuzdur” şeklinde konuştu. 
CHP TARSUS İLÇE BAŞKANI AV OZAN VARAL 30 AĞUSTOS MESAJI YAYINLADI


Başkan Ozan Varal, 30 Ağustos 1922’de tüm varlığını ortaya koyarak özgürlük ve bağımsızlığın bedelini ödeyenlere ve gelecek kuşaklara borcumuz olduğunu belirterek, “Bunun için 30 Ağustos’ta meydanlarda, sokaklardayız. Atatürk’ü ve fikirlerini görmezden gelenlere inat, bizler Tarsus’ta, Mersin’de, tüm Türkiye’de büyük zaferi, büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi.
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi’nin ortak organizasyonuyla Tarsus’ta saat 18.00’de tren garından Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyüşle başlayarak ve akşam Şarkılarla Kuvayi Milliye Destanı'nı Turhan Alıcı dan ardında da Atiye’nin sahne alacağı konsere kadar devam edecek dopdolu kutlama programına tüm halkı davet eden CHP İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, mesajında şu noktalara değindi: “ 30 Ağustos Zaferi ülkemize laik, demokratik, çağdaş bir hukuk devleti olmanın kapılarını açtı. Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk bu zafer için “Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur. Ama Türk ulusunun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Türk Devleti’nin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı” demiştir. Şimdi bize düşen; ülkemizin güvenliği, sağlığı, yönetsel, ekonomik, sosyal, siyasal, eğitsel, çevresel pek çok sorununun çözümünü; tüm yurttaşlarımızın fırsat eşitliği ve sosyal devlet ilkeleriyle barış içinde çağdaş eğitimden yararlanmasını, kısacası gerçek demokrasiyi geliştirmektir. Hukukun üstünlüğünü, laik ve bilimsel eğitimi yaşama geçirmeyi ilke edinen bir anlayışın , tüm toplum kesimlerinde benimsenmesi ve bu doğrultuda birlikte çalışılması tek çaredir. Bu vesileyle büyük zaferin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. Yolları yolumuzdur” şeklinde konuştu. 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.