.

BÜYÜKŞEHİRLE İKİNCİ BAHARA DEVAM

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 11.06.2021 - 13:46, Güncelleme: 11.06.2021 - 13:46 1675+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİRLE İKİNCİ BAHARA DEVAM

BÜYÜKŞEHİRLE İKİNCİ BAHARA DEVAM

Pandemi süresince uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesiyle birlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Mersin Emekli Evi üyeleri, gönüllerince bir gün geçirdi. Yaklaşık 15 aydır devam eden pandemi dolayısıyla uygulanan kısıtlamalardan en fazla etkilenen yaş almış vatandaşlar, kısıtlamaların kısmen de olsa hafifletilmesiyle, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde yine bir araya gelmeye başladılar. Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleşen etkinliğe ulaşımları Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan emeklilerden engelli bir vatandaş, Belediye’ye ait özel transfer aracı ile evinden alındı. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen etkinlikte ilk olarak yemek ikramında bulunulan Mersin Emekli Evi üyesi 30 kişiden oluşan yaş almış vatandaşa, gazeteci-yazar Mirza Turgut tarafından Mersin ve Tarsus tarihi hakkında sunum yapıldı.  "Göçler ve Mersin Tarihi", "Değişen Türkiye Değişemeyen Siyaset", "Tarih-Sanat-Edebiyat Yazıları" adlı kitapları yayınlanan, Roman kültürü ile Roman yaşamını anlatan ve dünyanın birçok ülkesinde gösterilen İngilizce alt yazılı bir belgesel de hazırlayan Mersin basınının duayen isimlerinden Mirza Turgut, yaş almış vatandaşlara Mersin ve Tarsus’un tarihi hakkında önemli bilgiler aktardı. Mersin ve Tarsus tarihi hakkında birtakım bilgilere zaten sahip olduklarını, ancak Mirza Turgut’un aktardığı bilgilerin önemli bir kısmını ilk kez duyduklarını belirten yaş almış vatandaşlar, bu tür kültürel ve sosyal etkinliklere destek olduğu için de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ettiler.   Tarsus Gençlik Kampı’nda bulunan geri dönüşüm atölyesi, lapistes balıklarının üretim çiftliği ile çocukların kamp etkinlikleri hakkında da bilgi verilen yaş almış vatandaşlar, son olarak Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı sanatçıların verdiği konserle unutulmaz bir gün yaşadılar.   
BÜYÜKŞEHİRLE İKİNCİ BAHARA DEVAM

Pandemi süresince uygulanan kısıtlamaların hafifletilmesiyle birlikte, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’ne bağlı Mersin Emekli Evi üyeleri, gönüllerince bir gün geçirdi.

Yaklaşık 15 aydır devam eden pandemi dolayısıyla uygulanan kısıtlamalardan en fazla etkilenen yaş almış vatandaşlar, kısıtlamaların kısmen de olsa hafifletilmesiyle, Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerde yine bir araya gelmeye başladılar. Tarsus Gençlik Kampı’nda gerçekleşen etkinliğe ulaşımları Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanan emeklilerden engelli bir vatandaş, Belediye’ye ait özel transfer aracı ile evinden alındı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı organizasyonunda düzenlenen etkinlikte ilk olarak yemek ikramında bulunulan Mersin Emekli Evi üyesi 30 kişiden oluşan yaş almış vatandaşa, gazeteci-yazar Mirza Turgut tarafından Mersin ve Tarsus tarihi hakkında sunum yapıldı.  " Göçler ve Mersin Tarihi""Değişen Türkiye Değişemeyen Siyaset""Tarih- Sanat-Edebiyat Yazıları" adlı kitapları yayınlanan, Roman kültürü ile Roman yaşamını anlatan ve dünyanın birçok ülkesinde gösterilen İngilizce alt yazılı bir belgesel de hazırlayan Mersin basınının duayen isimlerinden Mirza Turgut, yaş almış vatandaşlara Mersin ve Tarsus’un tarihi hakkında önemli bilgiler aktardı. Mersin ve Tarsus tarihi hakkında birtakım bilgilere zaten sahip olduklarını, ancak Mirza Turgut’un aktardığı bilgilerin önemli bir kısmını ilk kez duyduklarını belirten yaş almış vatandaşlar, bu tür kültürel ve sosyal etkinliklere destek olduğu için de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ettiler.  

Tarsus Gençlik Kampı’nda bulunan geri dönüşüm atölyesi, lapistes balıklarının üretim çiftliği ile çocukların kamp etkinlikleri hakkında da bilgi verilen yaş almış vatandaşlar, son olarak Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı sanatçıların verdiği konserle unutulmaz bir gün yaşadılar.   

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.