.

BÜYÜKŞEHİR’İN MAHALLE MUTFAKLARI’NIN SAYISI 7’YE ULAŞTI

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 17.12.2020 - 10:02, Güncelleme: 17.12.2020 - 10:02 2451+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’İN MAHALLE MUTFAKLARI’NIN SAYISI 7’YE ULAŞTI

BÜYÜKŞEHİR’İN “MAHALLE MUTFAKLARI” DAHA GENİŞ KESİMLERE ULAŞMAYA BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Mahalle Mutfakları’nın hizmet ağı gün geçtikçe genişliyor. Tarsus’ta 3 noktada vatandaşların hizmetine sunulan Mahalle Mutfakları ile Tarsuslu yurttaşlar da 3 TL’ye 3 çeşit yemeğe kolayca ulaşabilecek. Böylece, Mahalle Mutfakları’nın sayısı 1’i sabit, 6’sı mobil olmak üzere toplam 7’ye ulaştı.   Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde uygulamaya konulan ve dar gelirli vatandaşların 3 TL’ye 3 çeşit yemeğe ulaştığı Mahalle Mutfakları hizmet alanını genişletiyor.  Tarsus’ta 3 noktada başlatılan Mahalle Mutfakları hizmeti ile dar gelirli vatandaşlar kaliteli ve ucuz yemeğe ulaşabilecek. Mahalle Mutfakları’nın sayısı böylece 1’i sabit, 6’sı mobil olmak üzere 7’ye ulaşmış oldu.   3 ayrı noktada 3 TL’ye 3 çeşit yemek   İlk etapta Mersin merkezde başlatılan ve salgın nedeniyle ekonomik zorlukları artan yurttaşların ucuz ve besleyici yemeklerle rahat bir nefes almasını sağlayan proje, ilçelerde de hayata geçiriliyor. Bundan böyle Tarsus’ta da hafta içi her gün, üç ayrı noktada 16.30-18.30 saatleri arasında yurttaşlara 3 TL’ye 3 çeşit yemek hizmeti sunulacak. Diğer ilçelerde de vatandaşlara ucuz ve leziz yemeklerin ulaşması için çalışmalar sürdürülüyor.   Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında; Tarsus’ta Bağlar ve Gaziler Mahallesi’nin sınırı olan Kaleburcu Caddesi üzeri, merkezde Fatih Mahallesi, Reşadiye Mahallesi ve çevre mahalleler açısından ulaşım kolaylığı olan Öğretmenevi önü ve D-400 karayolu güney kısmında kalan mahalleleri kapsayacak şekilde Girne Mahallesi girişi Yeşilkahve yakınında Büyükşehir personelleri, 3 TL’ye 3 çeşit yemeği yurttaşlara ulaştırmaya başladı.   “Vatandaşlarımızın ilgisi çok iyi”   Tarsus’ta dar gelirli vatandaşların kaliteli yemeklere ucuz şekilde ulaşabilmeleri için 3 nokta belirlediklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, “Vatandaşlarımızın ilgisi çok iyi. Bu da Tarsus’ta sabit ve gezici mutfaklara ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı. Yağmurlu havada dahi yarım saat gibi kısa bir zaman içerisinde yemeklerin büyük bölümünün tüketilmesi, ilgiyi net bir şekilde gösteriyor. Ben bu noktada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.   “Dağıtım noktalarını daha da arttıracağız”   Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Engin Yıldırım ise projenin Mersin merkezde çok ilgi gördüğüne vurgu yaparak, “Tarsus’ta ihtiyaç duyulan merkezi noktaları tespit ettik. İlk gün; havanın yağışlı olmasına rağmen yoğun ilgi ve olumlu tepki gördük. Dağıtım noktalarını daha da arttıracağız” diye konuştu.     Mahalle Mutfakları hizmeti kapsamında vatandaşlara ulaştırılan menüler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası www.mersin.bel.tr’nin ‘duyurular’ kısmında aylık olarak paylaşılıyor.
BÜYÜKŞEHİR’İN “MAHALLE MUTFAKLARI” DAHA GENİŞ KESİMLERE ULAŞMAYA BAŞLADI

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği ‘Mahalle Mutfakları’nın hizmet ağı gün geçtikçe genişliyor. Tarsus’ta 3 noktada vatandaşların hizmetine sunulan Mahalle Mutfakları ile Tarsuslu yurttaşlar da 3 TL’ye 3 çeşit yemeğe kolayca ulaşabilecek. Böylece, Mahalle Mutfakları’nın sayısı 1’i sabit, 6’sı mobil olmak üzere toplam 7’ye ulaştı.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde uygulamaya konulan ve dar gelirli vatandaşların 3 TL’ye 3 çeşit yemeğe ulaştığı Mahalle Mutfakları hizmet alanını genişletiyor.  Tarsus’ta 3 noktada başlatılan Mahalle Mutfakları hizmeti ile dar gelirli vatandaşlar kaliteli ve ucuz yemeğe ulaşabilecek. Mahalle Mutfakları’nın sayısı böylece 1’i sabit, 6’sı mobil olmak üzere 7’ye ulaşmış oldu.

 

3 ayrı noktada 3 TL’ye 3 çeşit yemek

 

İlk etapta Mersin merkezde başlatılan ve salgın nedeniyle ekonomik zorlukları artan yurttaşların ucuz ve besleyici yemeklerle rahat bir nefes almasını sağlayan proje, ilçelerde de hayata geçiriliyor. Bundan böyle Tarsus’ta da hafta içi her gün, üç ayrı noktada 16.30-18.30 saatleri arasında yurttaşlara 3 TL’ye 3 çeşit yemek hizmeti sunulacak. Diğer ilçelerde de vatandaşlara ucuz ve leziz yemeklerin ulaşması için çalışmalar sürdürülüyor.

 

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında; Tarsus’ta Bağlar ve Gaziler Mahallesi’nin sınırı olan Kaleburcu Caddesi üzeri, merkezde Fatih Mahallesi, Reşadiye Mahallesi ve çevre mahalleler açısından ulaşım kolaylığı olan Öğretmenevi önü ve D-400 karayolu güney kısmında kalan mahalleleri kapsayacak şekilde Girne Mahallesi girişi Yeşilkahve yakınında Büyükşehir personelleri, 3 TL’ye 3 çeşit yemeği yurttaşlara ulaştırmaya başladı.

 

“Vatandaşlarımızın ilgisi çok iyi”

 

Tarsus’ta dar gelirli vatandaşların kaliteli yemeklere ucuz şekilde ulaşabilmeleri için 3 nokta belirlediklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, “Vatandaşlarımızın ilgisi çok iyi. Bu da Tarsus’ta sabit ve gezici mutfaklara ihtiyaç olduğunu ortaya çıkardı. Yağmurlu havada dahi yarım saat gibi kısa bir zaman içerisinde yemeklerin büyük bölümünün tüketilmesi, ilgiyi net bir şekilde gösteriyor. Ben bu noktada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

“Dağıtım noktalarını daha da arttıracağız”

 

Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Engin Yıldırım ise projenin Mersin merkezde çok ilgi gördüğüne vurgu yaparak, “Tarsus’ta ihtiyaç duyulan merkezi noktaları tespit ettik. İlk gün; havanın yağışlı olmasına rağmen yoğun ilgi ve olumlu tepki gördük. Dağıtım noktalarını daha da arttıracağız” diye konuştu.  

 

Mahalle Mutfakları hizmeti kapsamında vatandaşlara ulaştırılan menüler, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sayfası www.mersin.bel.tr’nin ‘duyurular’ kısmında aylık olarak paylaşılıyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.