.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ACİL DURUMLAR İÇİN ‘YARDIMCI REFAKATÇİ’

Sağlık (TG) - TARSUS GAZETESİ | 20.02.2021 - 11:12, Güncelleme: 20.02.2021 - 11:12 2405+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR’DEN ACİL DURUMLAR İÇİN ‘YARDIMCI REFAKATÇİ’

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE ÖZEL ‘YARDIMCI REFAKATÇİ’

Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, görme, işitme ve fiziksel olarak özel gereksinime ihtiyaç duyan personelin acil durumlarda tahliyesi ve korunması için ‘Yardımcı Refakatçi’ personel görevlendirmesi yaptı. Bu çerçevede düzenlenen eğitime, görevlendirilen 270 personel katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, acil durumlar için oluşturduğu ‘Yardımcı Refakatçi’ uygulaması ile bir ilke daha imza attı. ‘Yardımcı Refakatçi’ uygulaması ile özel gereksinimli bireylerin deprem, yangın, sel ve patlama gibi acil durumlarda güvenli bir şekilde tahliyesi ve korunması sağlanacak. Uygulama kapsamında 270 personel görevlendirildi. Görevlendirilen personel uygulama konusunda eğitim aldı Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programında ‘Yardımcı Refakatçi’ uygulaması ve detayları anlatıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü ve aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanı Levent Muştu ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amiri Levent Derya tarafından konuyla ilgili bilgi verildi. Amaç acil durumlarda zarar görmelerinin önüne geçmek Büyükşehir Belediyesi, bu uygulaması ile özel gereksinimli bireylerin acil durumlarda zarar görmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Özel gereksinimli bireylerin acil durumlarda tahliyeleri ve tehlikelerden korunmasını sağlayacak refakatçi personel, görevlerinin detayları konusunda bilgilendirildi.
BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLERE ÖZEL ‘YARDIMCI REFAKATÇİ’

Büyükşehir Belediyesi, bir ilke daha imza atarak, görme, işitme ve fiziksel olarak özel gereksinime ihtiyaç duyan personelin acil durumlarda tahliyesi ve korunması için ‘Yardımcı Refakatçi’ personel görevlendirmesi yaptı. Bu çerçevede düzenlenen eğitime, görevlendirilen 270 personel katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, acil durumlar için oluşturduğu ‘Yardımcı Refakatçi’ uygulaması ile bir ilke daha imza attı. ‘Yardımcı Refakatçi’ uygulaması ile özel gereksinimli bireylerin deprem, yangın, sel ve patlama gibi acil durumlarda güvenli bir şekilde tahliyesi ve korunması sağlanacak. Uygulama kapsamında 270 personel görevlendirildi.

Görevlendirilen personel uygulama konusunda eğitim aldı

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen eğitim programında ‘Yardımcı Refakatçi’ uygulaması ve detayları anlatıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitimde İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü ve aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanı Levent Muştu ile İtfaiye Dairesi Başkanlığı Eğitim Amiri Levent Derya tarafından konuyla ilgili bilgi verildi.

Amaç acil durumlarda zarar görmelerinin önüne geçmek

Büyükşehir Belediyesi, bu uygulaması ile özel gereksinimli bireylerin acil durumlarda zarar görmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Özel gereksinimli bireylerin acil durumlarda tahliyeleri ve tehlikelerden korunmasını sağlayacak refakatçi personel, görevlerinin detayları konusunda bilgilendirildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.