.

BÜYÜKŞEHİR LE SANAT ENGEL TANIMIYOR

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 02.12.2021 - 09:03, Güncelleme: 02.12.2021 - 09:03 3656+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR LE SANAT ENGEL TANIMIYOR

BÜYÜKŞEHİR LE SANAT ENGEL TANIMIYOR

Büyükşehir Belediyesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ öncesinde “Engelsiz El Sanatları Sergisi” açtı. Palm City Alışveriş Merkezi’nde 5 Aralık’a kadar açık kalacak olan sergide, Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi’nde El Sanatları ve Seramik Kurslarına katılan özel gereksinimli öğrencilerin el emeği eserleri yer alıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Engelleri Çalışarak Aşıyoruz” sloganıyla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenliyor. Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin öncülüğünde Palm City Alışveriş Merkezi’nde “Engelsiz El Sanatları Sergisi’ açıldı. Sergide, Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin El Sanatları ve Seramik Kurslarında eğitim alan 19 özel gereksinimli bireyin el emeği ürünleri yer alıyor. Sergi, 5 Aralık’a kadar açık kalacak. Sergide çakıl taşından panolar, seramik objeler ve öğrencilerin kurstaki fotoğrafları yer alıyor. Özel gereksinimli bireyler açtıkları bu sergi ile sanatın engel tanımayacağını bir kez daha göstermiş oldu. “Eserlerin tamamı özel gereksinimli bireylerimiz tarafından yapıldı” Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Seramik Öğretmeni olarak görev yapan Mürsel Yılmaz, “Burada el sanatları ve seramik sergimiz var. Özel gereksinimli öğrencilerimizin yapmış oldukları ürünleri sergiliyoruz. Erdemli Çamlığı’ndan topladığımız taşları panoya dönüştürdük, ayrıca taş bebeklerimiz var. Bu şekilde ürünlerimizi sergilemekteyiz. Eserlerin tamamı 19 özel gereksinimli bireyimiz tarafından yapıldı ve son dokunuşları öğretmenler olarak biz verdik” dedi.
BÜYÜKŞEHİR LE SANAT ENGEL TANIMIYOR

Büyükşehir Belediyesi, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ öncesinde “Engelsiz El Sanatları Sergisi” açtı. Palm City Alışveriş Merkezi’nde 5 Aralık’a kadar açık kalacak olan sergide, Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi’nde El Sanatları ve Seramik Kurslarına katılan özel gereksinimli öğrencilerin el emeği eserleri yer alıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Engelleri Çalışarak Aşıyoruz” sloganıyla “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nin öncülüğünde Palm City Alışveriş Merkezi’nde “Engelsiz El Sanatları Sergisi’ açıldı. Sergide, Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nin El Sanatları ve Seramik Kurslarında eğitim alan 19 özel gereksinimli bireyin el emeği ürünleri yer alıyor. Sergi, 5 Aralık’a kadar açık kalacak. Sergide çakıl taşından panolar, seramik objeler ve öğrencilerin kurstaki fotoğrafları yer alıyor. Özel gereksinimli bireyler açtıkları bu sergi ile sanatın engel tanımayacağını bir kez daha göstermiş oldu.

“Eserlerin tamamı özel gereksinimli bireylerimiz tarafından yapıldı”

Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Seramik Öğretmeni olarak görev yapan Mürsel Yılmaz, “Burada el sanatları ve seramik sergimiz var. Özel gereksinimli öğrencilerimizin yapmış oldukları ürünleri sergiliyoruz. Erdemli Çamlığı’ndan topladığımız taşları panoya dönüştürdük, ayrıca taş bebeklerimiz var. Bu şekilde ürünlerimizi sergilemekteyiz. Eserlerin tamamı 19 özel gereksinimli bireyimiz tarafından yapıldı ve son dokunuşları öğretmenler olarak biz verdik” dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.