.

BÜYÜKŞEHİR DEN ÇOCUKLARA DONDURMA

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 06.07.2021 - 10:25, Güncelleme: 06.07.2021 - 10:25 1303+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR DEN ÇOCUKLARA DONDURMA

Vahap Amca yla Tatlı Günler yazılı araçlarla yaz sonuna kadar kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerindeki çocuklara ulaşacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yaz çocuklara dondurma dağıtmaya başladı. Günlük ortalama 3 bin adet dağıtılan dondurmalar, üzerinde “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” yazılı araçlarla yaz sonuna kadar kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerindeki çocuklara ulaşacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, bu yaz yeni bir sosyal proje başlattı. Havaların ısınmasıyla çocuklara dondurma dağıtımına başlayan Büyükşehir, üzerinde “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” yazılı araçlarla kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerini dolaşıyor. Bu yaz çocuklara paket paket dondurma dağıtılacak Günlük olarak hazırlanan limonlu dondurmalar tek kullanımlık kaplara konularak “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” yazılı araçlara yerleştiriliyor. Her gün saat 17.00’de dağıtımlara başlayan ekipler, dönüşümlü olarak kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerine giderek çocukları dondurmayla buluşturuyor. Tarsus ve kent merkezinde günlük ortalama 3 bin çocuğa ulaşan dondurmalar yaz sonuna kadar çocukların yüzlerini gülümsetecek. “Çocukların mutlu olması anne ve babalarının da yüzlerine yansıyor” Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Aşhane Sorumlusu Ergün Horoz, Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi’ndeki dondurma dağıtımında yürüttükleri çalışmaya ilişkin şunları söyledi: “Bu proje sosyal projelerimizden bir tanesi. ‘Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ diyerek projeye dezavantajlı mahallelerden başlıyoruz. Çocukların sevdiği bir çalışma oldu. Projeyi oluşturan ana tema zaten çocukların dondurma sevgisi. Limonlu dondurma olması da çocukların ayrıca hoşuna gidiyor. Haftanın 7 günü Tarsus’ta 1, Mersin merkezde 2 aracımızla akşam 5’ten sonra sahalardayız. Bir çocuk gülerse dünya güzelleşir. Sahada çocukların yüzündeki tebessümü, mutluluğu alıyoruz. Çocukların mutlu olması anne ve babalarının da yüzlerine yansıyor. Çocuklarına bir dondurma alamayan aileler çocuklarında bu mutluluğu görünce çocuktan daha fazla seviniyor.”
Vahap Amca yla Tatlı Günler yazılı araçlarla yaz sonuna kadar kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerindeki çocuklara ulaşacak


Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yaz çocuklara dondurma dağıtmaya başladı. Günlük ortalama 3 bin adet dağıtılan dondurmalar, üzerinde “ Vahap Amca’yla Tatlı Günler” yazılı araçlarla yaz sonuna kadar kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerindeki çocuklara ulaşacak.  Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi, bu yaz yeni bir sosyal proje başlattı. Havaların ısınmasıyla çocuklara dondurma dağıtımına başlayan Büyükşehir, üzerinde “ Vahap Amca’yla Tatlı Günler” yazılı araçlarla kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerini dolaşıyor. Bu yaz çocuklara paket paket dondurma dağıtılacak Günlük olarak hazırlanan limonlu dondurmalar tek kullanımlık kaplara konularak “Vahap Amca’yla Tatlı Günler” yazılı araçlara yerleştiriliyor. Her gün saat 17.00’de dağıtımlara başlayan ekipler, dönüşümlü olarak kentin dezavantajlı ve kırsal mahallelerine giderek çocukları dondurmayla buluşturuyor. Tarsus ve kent merkezinde günlük ortalama 3 bin çocuğa ulaşan dondurmalar yaz sonuna kadar çocukların yüzlerini gülümsetecek. “Çocukların mutlu olması anne ve babalarının da yüzlerine yansıyor” Sosyal Hizmetler Dairesi’nin Aşhane Sorumlusu Ergün Horoz, Toroslar ilçesi Güneykent Mahallesi’ndeki dondurma dağıtımında yürüttükleri çalışmaya ilişkin şunları söyledi: “Bu proje sosyal projelerimizden bir tanesi. ‘ Vahap Amca’yla Tatlı Günler’ diyerek projeye dezavantajlı mahallelerden başlıyoruz. Çocukların sevdiği bir çalışma oldu. Projeyi oluşturan ana tema zaten çocukların dondurma sevgisi. Limonlu dondurma olması da çocukların ayrıca hoşuna gidiyor. Haftanın 7 günü Tarsus’ta 1, Mersin merkezde 2 aracımızla akşam 5’ten sonra sahalardayız. Bir çocuk gülerse dünya güzelleşir. Sahada çocukların yüzündeki tebessümü, mutluluğu alıyoruz. Çocukların mutlu olması anne ve babalarının da yüzlerine yansıyor. Çocuklarına bir dondurma alamayan aileler çocuklarında bu mutluluğu görünce çocuktan daha fazla seviniyor.”

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.