.

Bozyazı’da hayvan satıcıları dolandırıcılara karşı bilgilendirildi

Tarsus (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 08.07.2022 - 20:17, Güncelleme: 08.07.2022 - 14:57 2879+ kez okundu.
 

Bozyazı’da hayvan satıcıları dolandırıcılara karşı bilgilendirildi

Bozyazı’da hayvan satıcıları dolandırıcılara karşı bilgilendirildi

Mersin’in Bozyazı ilçesinde polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kurban satıcıları ve vatandaşlara sahte para ve dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu.Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis ekipleri, ilçede bulunan banka çalışanları ile kurban satış noktalarındaki satıcılar ve vatandaşlara yönelik, ‘dolandırıcılık, hırsızlık, sahte para ve telefonla dolandırıcılık’ konularında bilgilendirme çalışması yaptı.Polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki alıcı ve satıcılara gerçek para ile sahte para arasındaki farkları anlatıp, dikkat edilmesi gereken konular ve sıklıkla kullanılan dolandırıcılık yöntemleri ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Kurban pazarlarındaki çadırları tek tek gezen ekipler, hayvan yetiştiricilerinden sattıkları kurbanlık karşılığında aldıkları parayı mutlaka kontrol etmelerini istedi, sahte parayla ilgili bilgilendirici broşürler dağıttı. Satıcılara, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini uygulamalı anlattı.
Bozyazı’da hayvan satıcıları dolandırıcılara karşı bilgilendirildi
Mersin’in Bozyazı ilçesinde polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesinde kurban satıcıları ve vatandaşlara sahte para ve dolandırıcılık konusunda uyarıda bulundu.
Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Toplum Destekli Polis ekipleri, ilçede bulunan banka çalışanları ile kurban satış noktalarındaki satıcılar ve vatandaşlara yönelik, ‘dolandırıcılık, hırsızlık, sahte para ve telefonla dolandırıcılık’ konularında bilgilendirme çalışması yaptı.
Polis ekipleri, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarındaki alıcı ve satıcılara gerçek para ile sahte para arasındaki farkları anlatıp, dikkat edilmesi gereken konular ve sıklıkla kullanılan dolandırıcılık yöntemleri ile ilgili bilgilendirmeler yaptı. Kurban pazarlarındaki çadırları tek tek gezen ekipler, hayvan yetiştiricilerinden sattıkları kurbanlık karşılığında aldıkları parayı mutlaka kontrol etmelerini istedi, sahte parayla ilgili bilgilendirici broşürler dağıttı. Satıcılara, sahte paranın gerçeğinden nasıl ayırt edileceğini uygulamalı anlattı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.