.

Borsa Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Ekonomi (MBH) - Mersin Blok Haber | 09.03.2021 - 15:40, Güncelleme: 09.03.2021 - 15:40 2913+ kez okundu.
 

Borsa Şubat Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Tarsus Ticaret Borsası meclisi, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel başkanlığında Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Tarsus Ticaret Borsası meclisi, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel başkanlığında Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi. Meclis Başkan Yardımcıs Fatma Temel toplantının açılışında yaptığı konuşmasında , Akreditasyon İzleme Kurulu’nun 2020 yılı içinde Tarsus Ticaret Borsası’na ait değerlendirme raporu ile ilgili istatistiği bilgilere yer verdi. Daha sonra Borsa meclisinde görüşmeye açılan gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından, Şubat ayında yapılan etkinlik ve faaliyetlerin bilgilendirmesi yapılırken, Tarsus Tarımı için 4 kurumun işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirdiği eğitimler de değerlendirildi. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, dilek ve temenniler bölümünde Ocak ayı ile ilgili Borsa verilerini meclis üyelerine aktarırken, Ocak ayında 4 milyon 310 bin tl’lık ihracatın gerçekleştiğini, 98 bin ton ürün tescilinden 314 milyon 600 bin tl işlem hacmine ulaşıldığını ifade etti. Başkan Murat Kaya, 32. Vergi haftasının başlamışı münasebetiyle de yaptığı açıklamada “İçinde bulunduğumuz hafta 32. Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Üretici ile tüccar ve sanayici arasında bir köprü görevi yapan Borsamız, ticaretin kayıtlı hale gelmesi, kamu gelirlerinin artması noktasında da sorumluluğunu başarı ile yerine getirmektedir. 2020 yılında, Borsamız tarafından kamu adına toplanan zirai ürün vergisi son 5 yılda %100 artarak 20 milyon TL ’sına ulaşmıştır.” dedi. Tarsus Ticaret Borsası’na ait Akreditasyon İzleme Kurulu’nun değerlendirme raporunda meclis üyeleri bilgilendirilirken raporda özetle şu konulara değinildi. 12 personel toplantısında 107 konu maddesi % 90 personel katılım oranı ile gerçekleştiği, Personel eğitimleri 56 sı dış eğitim 6 ‘sı iç eğitim olmak üzere personel başına 58,62 adam/saat olarak gerçekleştiği. 30 yeni üye kaydı, 19 üye terk ve 14 üye askı işlemi yapıldığı. Üye memnuniyet oranı %97 ‘ye ulaştığı. Sektörlere yönelik 21 toplantı ve eğitim gerçekleştiği 107 adet basın bildirisi yayınlandığı. Bilgilendirme amaçlı üyelere 48 bin adet mail, 45 bine yakın sms gönderildiği. Web sayfasının 76 bin kez tıklandığı. 2020 yılı sonuna kadar 60 lobi faaliyetinin 34 ‘ünün tamamlandığı. 13 istatiksel rapor hazırlandığı, 7 adet sosyal sorumluluk faaliyetine destek verildiği, 22 kalite hedefinin tamamlandığı, 2017-2020 yılları 4 yıllık Stratejik Plan Bütçesinin hedeflenene 4 yılda bütçenin % 90 ‘nına ulaşıldığı, 2017-2020 yılları stratejik plan Performans Sonuçlarının Değerlendirildiği ve 4 yılık Stratejik Planın başarı oranının % 95 olduğu İfade edildi.
Tarsus Ticaret Borsası meclisi, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel başkanlığında Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Tarsus Ticaret Borsası meclisi, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel başkanlığında Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi.
Meclis Başkan Yardımcıs Fatma Temel toplantının açılışında yaptığı konuşmasında , Akreditasyon İzleme Kurulu’nun 2020 yılı içinde Tarsus Ticaret Borsası’na ait değerlendirme raporu ile ilgili istatistiği bilgilere yer verdi.
Daha sonra Borsa meclisinde görüşmeye açılan gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından, Şubat ayında yapılan etkinlik ve faaliyetlerin bilgilendirmesi yapılırken, Tarsus Tarımı için 4 kurumun işbirliği protokolü kapsamında gerçekleştirdiği eğitimler de değerlendirildi.
Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, dilek ve temenniler bölümünde Ocak ayı ile ilgili Borsa verilerini meclis üyelerine aktarırken, Ocak ayında 4 milyon 310 bin tl’lık ihracatın gerçekleştiğini, 98 bin ton ürün tescilinden 314 milyon 600 bin tl işlem hacmine ulaşıldığını ifade etti.
Başkan Murat Kaya, 32. Vergi haftasının başlamışı münasebetiyle de yaptığı açıklamada “İçinde bulunduğumuz hafta 32. Vergi Haftası olarak kutlanmaktadır. Üretici ile tüccar ve sanayici arasında bir köprü görevi yapan Borsamız, ticaretin kayıtlı hale gelmesi, kamu gelirlerinin artması noktasında da sorumluluğunu başarı ile yerine getirmektedir. 2020 yılında, Borsamız tarafından kamu adına toplanan zirai ürün vergisi son 5 yılda %100 artarak 20 milyon TL ’sına ulaşmıştır.” dedi.
Tarsus Ticaret Borsası’na ait Akreditasyon İzleme Kurulu’nun değerlendirme raporunda meclis üyeleri bilgilendirilirken raporda özetle şu konulara değinildi.
12 personel toplantısında 107 konu maddesi % 90 personel katılım oranı ile gerçekleştiği,
Personel eğitimleri 56 sı dış eğitim 6 ‘sı iç eğitim olmak üzere personel başına 58,62 adam/saat olarak gerçekleştiği.
30 yeni üye kaydı, 19 üye terk ve 14 üye askı işlemi yapıldığı.
Üye memnuniyet oranı %97 ‘ye ulaştığı.
Sektörlere yönelik 21 toplantı ve eğitim gerçekleştiği
107 adet basın bildirisi yayınlandığı.
Bilgilendirme amaçlı üyelere 48 bin adet mail, 45 bine yakın sms gönderildiği.
Web sayfasının 76 bin kez tıklandığı.
2020 yılı sonuna kadar 60 lobi faaliyetinin 34 ‘ünün tamamlandığı.
13 istatiksel rapor hazırlandığı,
7 adet sosyal sorumluluk faaliyetine destek verildiği,
22 kalite hedefinin tamamlandığı,
2017-2020 yılları 4 yıllık Stratejik Plan Bütçesinin hedeflenene 4 yılda bütçenin % 90 ‘nına ulaşıldığı,
2017-2020 yılları stratejik plan Performans Sonuçlarının Değerlendirildiği ve 4 yılık Stratejik Planın başarı oranının % 95 olduğu
İfade edildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.