.

BİR ÇOK ÇOCUĞUN NORMAL GELEN HAYAT AMALIN HAYALİ

Genel (MBH) - Mersin Blok Haber | 30.07.2021 - 11:23, Güncelleme: 30.07.2021 - 11:23 1216+ kez okundu.
 

BİR ÇOK ÇOCUĞUN NORMAL GELEN HAYAT AMALIN HAYALİ

Dr Haluk Bozdoğan Amal ın Gaziantep ten başlayan yolculuğunda geldiği nokta medeniyetin göz bebeği Tarsus dedi

Mülteci çocukları simgeleyen 3,5 metrelik kukla Amal, annesini bulmak ve yeniden okula devam edebilmek için ülkesi Suriye’den İngiltere’ye doğru yola çıkmıştı. Gaziantep’ten yola çıkan Amal’ın 8 bin kilometrelik yolculuğundaki üçüncü durağı Tarsus oldu. Amal’ın Yürüyüşü etkinliğine katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Mültecileri sorun olarak görmüyoruz. Ama mülteci sorununu bu hale getiren siyasi irade bizim için sorundur. Bunu siyasi arenaya taşıyıp karşı taraflara mesaj vermek değil. Doğru olan bu sorunlarla yüzleşmek ve bu sorunların çözüme gitmesidir” dedi. Mülteci çocukların aileleriyle ya da aileleri olmadan çıktıkları zorlu yolculuğa dikkat çekmek için Good Chance Tiyatrosu öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle başlatılan The Walk (Yürüyüş) projesi kapsamında hazırlanan kukla formundaki Küçük Amal Tarsus’a da uğradı. Tarsus Kent Konseyi’nin de destek verdiği proje kapsamında Küçük Amal, Tarsus Ulu Camiyi ziyaret etti, Kubat Paşa Medresesindeki etkinliğe katıldı, çocuklarla birlikte şarkılar söyledi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Amal’ın Gaziantep’ten başlayan yolculuğunda geldiği nokta; medeniyetin göz bebeği Tarsus” dedi. Amal’ın bu yolculuğunun amacının farkındalık yaratmak, mülteci çocukların bir iç savaştan sonra sığındıkları ülkedeki sorunlarına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Bozdoğan, “Elbette ki buradaki en önemli unsur özellikle mültecilerimizin bizlerin sorunu olmadığı, onları sorun olarak görmediğimiz ama mülteci sorununu bu hale getiren siyasi iradenin bizim için sorun olduğudur. Bu süreçte de Amal’ın farkındalığını ortaya koyarken yaşadığımız sorunlarla, problemlerle yüzleşmek ve bunlara çözüm getirmektir aslolan. Bunu birçok yerde siyasi arenaya taşıyıp karşı taraflara mesaj vermek değil. Aslolan, doğru olan bu sorunlarla yüzleşmek ve yüzleşilen bu sorunların çözüme gitmesidir. Tarsus tarihin ve kültürün başkenti, elbette ki Amal’ı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle Amal’a ve ekibine Tarsus’ un tadını, Tarsus’ un keyfini çıkarmalarını diliyorum” dedi.  
Dr Haluk Bozdoğan Amal ın Gaziantep ten başlayan yolculuğunda geldiği nokta medeniyetin göz bebeği Tarsus dedi


Mülteci çocukları simgeleyen 3,5 metrelik kukla Amal, annesini bulmak ve yeniden okula devam edebilmek için ülkesi Suriye’den İngiltere’ye doğru yola çıkmıştı. Gaziantep’ten yola çıkan Amal’ın 8 bin kilometrelik yolculuğundaki üçüncü durağı Tarsus oldu. Amal’ın Yürüyüşü etkinliğine katılan  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Mültecileri sorun olarak görmüyoruz. Ama mülteci sorununu bu hale getiren siyasi irade bizim için sorundur. Bunu siyasi arenaya taşıyıp karşı taraflara mesaj vermek değil. Doğru olan bu sorunlarla yüzleşmek ve bu sorunların çözüme gitmesidir” dedi.  Mülteci çocukların aileleriyle ya da aileleri olmadan çıktıkları zorlu yolculuğa dikkat çekmek için Good Chance Tiyatrosu öncülüğünde birçok kurum ve kuruluşun desteğiyle başlatılan The Walk (Yürüyüş) projesi kapsamında hazırlanan kukla formundaki Küçük Amal Tarsus’a da uğradı.  Tarsus Kent Konseyi’nin de destek verdiği proje kapsamında Küçük Amal, Tarsus Ulu Camiyi ziyaret etti, Kubat Paşa Medresesindeki etkinliğe katıldı, çocuklarla birlikte şarkılar söyledi.  Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Amal’ın Gaziantep’ten başlayan yolculuğunda geldiği nokta; medeniyetin göz bebeği Tarsus” dedi. Amal’ın bu yolculuğunun amacının farkındalık yaratmak, mülteci çocukların bir iç savaştan sonra sığındıkları ülkedeki sorunlarına dikkat çekmek olduğunu kaydeden Bozdoğan, “Elbette ki buradaki en önemli unsur özellikle mültecilerimizin bizlerin sorunu olmadığı, onları sorun olarak görmediğimiz ama mülteci sorununu bu hale getiren siyasi iradenin bizim için sorun olduğudur. Bu süreçte de Amal’ın farkındalığını ortaya koyarken yaşadığımız sorunlarla, problemlerle yüzleşmek ve bunlara çözüm getirmektir aslolan. Bunu birçok yerde siyasi arenaya taşıyıp karşı taraflara mesaj vermek değil. Aslolan, doğru olan bu sorunlarla yüzleşmek ve yüzleşilen bu sorunların çözüme gitmesidir.
Tarsus tarihin ve kültürün başkenti, elbette ki Amal’ı burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle Amal’a ve ekibine Tarsus’ un tadını, Tarsus’ un keyfini çıkarmalarını diliyorum” dedi.
 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.