.

Bingöl’de JAK'tan gerçeği aratmayan tatbikat

09.01.2023 - 17:00, Güncelleme: 09.01.2023 - 17:00 760+ kez okundu.
 

Bingöl’de JAK'tan gerçeği aratmayan tatbikat

Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı (JAK) timi ekipleri, Hesarek Kayak Merkezi'nde arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) -  Telesiyejden kurtarma ve arazide kaybolan vatandaşı bulma tatbikatı gerçekleştirdi. Jandarma Komutanlığı, Haserek Kayak Merkezinde çığ, deprem gibi doğal afetlerde arama-kurtarma faaliyetlerini yürütmek, olumsuz hava ve arazi koşullarında yaralıları tahliye etmek, meydana gelebilecek olası mahsur kalma, kaza gibi olaylarda ilk müdahalenin yapılması için Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına bağlı 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi geçici olarak görevlendirildi. Senaryo gereği telesiyejin arızalanması sonucu vatandaşın telesiyejde mahsur kalarak donma tehlikesi ile karşı karşıya kalması olayı Jandarma Arama Kurtarma Timlerine bildirildi. Jandarma Arama Kurtarma Timince olay yerine gidilerek mahsur kalan vatandaşın halatlar yardımıyla emniyetli bir şekilde telesiyejden tahliyesi sağlandı. Tahliye edilen vatandaşın 112 sağlık ekiplerine yönlendirilmesi sonucu tatbikat sona erdi. Ayrıca bir diğer senaryo olan yoğun kar ve sis nedeniyle arazide kaybolan vatandaşı arama tatbikatı da başarıyla gerçekleştirildi. Jandarma Arama Kurtarma Köpeği ‘Abalı’ da tatbikata katıldı. ‘Abalı’ kaybolan ve soğuktan donmak üzere olan vatandaşı hemen tespit etti. Ekipler tarafından ilk müdahalenin ardından sedyeye alınan kişi, bulunduğu yerden kurtarıldı.

Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı (JAK) timi ekipleri, Hesarek Kayak Merkezi'nde arama ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Bingöl Güncel TV / BİNGÖL (İGFA) -  Telesiyejden kurtarma ve arazide kaybolan vatandaşı bulma tatbikatı gerçekleştirdi.

Jandarma Komutanlığı, Haserek Kayak Merkezinde çığ, deprem gibi doğal afetlerde arama-kurtarma faaliyetlerini yürütmek, olumsuz hava ve arazi koşullarında yaralıları tahliye etmek, meydana gelebilecek olası mahsur kalma, kaza gibi olaylarda ilk müdahalenin yapılması için Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığına bağlı 1 Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi geçici olarak görevlendirildi.

Senaryo gereği telesiyejin arızalanması sonucu vatandaşın telesiyejde mahsur kalarak donma tehlikesi ile karşı karşıya kalması olayı Jandarma Arama Kurtarma Timlerine bildirildi.

Jandarma Arama Kurtarma Timince olay yerine gidilerek mahsur kalan vatandaşın halatlar yardımıyla emniyetli bir şekilde telesiyejden tahliyesi sağlandı. Tahliye edilen vatandaşın 112 sağlık ekiplerine yönlendirilmesi sonucu tatbikat sona erdi.

Ayrıca bir diğer senaryo olan yoğun kar ve sis nedeniyle arazide kaybolan vatandaşı arama tatbikatı da başarıyla gerçekleştirildi.

Jandarma Arama Kurtarma Köpeği ‘Abalı’ da tatbikata katıldı. ‘Abalı’ kaybolan ve soğuktan donmak üzere olan vatandaşı hemen tespit etti. Ekipler tarafından ilk müdahalenin ardından sedyeye alınan kişi, bulunduğu yerden kurtarıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.