.

Başkan Kılınç: ‘’Hedefimiz Sıfır Atık, Tertemiz Bir Anamur’’

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 19.01.2021 - 17:16, Güncelleme: 19.01.2021 - 17:16 2589+ kez okundu.
 

Başkan Kılınç: ‘’Hedefimiz Sıfır Atık, Tertemiz Bir Anamur’’

Anamur Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında belge almak üzere çalışmalarına başladı.

Anamur Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında belge almak üzere çalışmalarına başladı.        Sıfır Atık Belgesinin alınabilmesi için gereken ön şartlardan birisi olan Belediye personelinin eğitimi konusunda toplantı gerçekleştiren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç sıfır atık projesinin İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun en aza indirilmesi ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan bir hedef olduğunu belirtti.        Proje kapsamında belediye hizmet binasına ve ek hizmet binalarına geri dönüşüm kutuları konulduğunu belirten Başkan Kılınç: ‘’ Çevreye duyarlı, israfı önleyen ve atıkların yeniden kullanılabilir hale gelmesini amaçlayan bu projeyi hayata geçirmek ve gelecek nesillerimize tertemiz bir Anamur bırakmak hepimizin boynunun borcu. Bu nedenle önce belediye personelimizden başlayarak bütün Anamur’u bu konuda bilinçlendirmeyi ve atık oluşumunu engelleyecek tedbirleri harfiyen uygulamayı hedefliyoruz.’’ dedi.        Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı Anamur Belediyesi Çevre Mühendisinin Sıfır Atık Projesi ile ilgili verdiği bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi.
Anamur Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında belge almak üzere çalışmalarına başladı.

Anamur Belediyesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen sıfır atık projesi kapsamında belge almak üzere çalışmalarına başladı.

       Sıfır Atık Belgesinin alınabilmesi için gereken ön şartlardan birisi olan Belediye personelinin eğitimi konusunda toplantı gerçekleştiren Belediye Başkanı Hidayet Kılınç sıfır atık projesinin İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması, atık oluşumunun en aza indirilmesi ve atıkların geri dönüştürülmesini kapsayan bir hedef olduğunu belirtti.

       Proje kapsamında belediye hizmet binasına ve ek hizmet binalarına geri dönüşüm kutuları konulduğunu belirten Başkan Kılınç:

‘’ Çevreye duyarlı, israfı önleyen ve atıkların yeniden kullanılabilir hale gelmesini amaçlayan bu projeyi hayata geçirmek ve gelecek nesillerimize tertemiz bir Anamur bırakmak hepimizin boynunun borcu. Bu nedenle önce belediye personelimizden başlayarak bütün Anamur’u bu konuda bilinçlendirmeyi ve atık oluşumunu engelleyecek tedbirleri harfiyen uygulamayı hedefliyoruz.’’

dedi.

       Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı Anamur Belediyesi Çevre Mühendisinin Sıfır Atık Projesi ile ilgili verdiği bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.