.

BAŞKAN BOZDOĞAN “27 ARALIK Tarsusun kurtuluşunu kutladı

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 26.12.2020 - 17:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 17:36 1517+ kez okundu.
 

BAŞKAN BOZDOĞAN “27 ARALIK Tarsusun kurtuluşunu kutladı

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü olan 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluş Günü’nü kutladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü olan 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluş Günü’nü kutladı. Başkan Bozdoğan,Tarsus Kurtuluşu nedeniyle yaptığı açıklamada “99 yıl önce, Fransız askerleri tarafından yaşadığımız bu bölge, işgal edilmiş olsa da Karboğazı’ndan 44 Kahraman Kuva-i Milliyeci’nin tüm imkânsızlıklara rağmen başlattığı kurtuluş mücadelesi, Fransız taburunun esir alınmasıyla birlikte tüm kente yayılmış ve Atalarımız bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşama iradesini ortaya koymuşlardır, dedi. Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan açıklamasının devamında; “Atalarımız bu milletin bir ve beraber olduğunda asla esir edilemeyeceğini, kimsenin boyunduruğu altında yaşayamayacağını tüm dünyaya haykırmışlardı. Bu gün, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletle kenetlenerek başlattıkları Kurtuluş mücadelesiyle birlikte, esareti tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen Türk milletinin Tarsus’ta yaşayan fertlerinin ateşle imtihan olduğu gündür.  Bugün gelecek nesillerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için, Atalarımızın ölümü seçtikleri gündür. Türk tarihinde unutulmaz başarılara imza atan büyüklerimizin 99. Yıl önce canlarını feda ederek düşmanı Tarsus’tan temizleyen 27 Aralık Kurtuluş Gününün Kahramanlarının unutulmamasını diliyorum. Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol alıp Fransız askerler tarafından şehit edilen Çeliktaş Müfrezesi Komutanı Molla Kerim ve tüm Kuva-i Milliye şehitlerini, isimleri bile bilinmeyen ancak kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden tüm canları saygı ve minnetle anıyorum.Bizler, Ebedi Başkomutanımız, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatanımızın bütünlüğünü korumak için, birlik ve beraberlik içinde bulunmalıyız. Onun çizdiği yolda ilerleyerek ve Onun değerlerine sahip çıkarak, bize yakışanı yapmalıyız. Bütün Tarsus halkının kurtuluş gününü canı gönülden kutluyorum, bu coşkuyu doya doya yaşamalarını temenni ediyorum. ”dedi.
Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü olan 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluş Günü’nü kutladı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıl dönümü olan 27 Aralık Tarsus'un Kurtuluş Günü’nü kutladı.

Başkan Bozdoğan,Tarsus Kurtuluşu nedeniyle yaptığı açıklamada “99 yıl önce, Fransız askerleri tarafından yaşadığımız bu bölge, işgal edilmiş olsa da Karboğazı’ndan 44 Kahraman Kuva-i Milliyeci’nin tüm imkânsızlıklara rağmen başlattığı kurtuluş mücadelesi, Fransız taburunun esir alınmasıyla birlikte tüm kente yayılmış ve Atalarımız bu topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşama iradesini ortaya koymuşlardır, dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan açıklamasının devamında; “Atalarımız bu milletin bir ve beraber olduğunda asla esir edilemeyeceğini, kimsenin boyunduruğu altında yaşayamayacağını tüm dünyaya haykırmışlardı. Bu gün, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının milletle kenetlenerek başlattıkları Kurtuluş mücadelesiyle birlikte, esareti tarihin hiçbir döneminde kabul etmeyen Türk milletinin Tarsus’ta yaşayan fertlerinin ateşle imtihan olduğu gündür.  Bugün gelecek nesillerin bu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için, Atalarımızın ölümü seçtikleri gündür. Türk tarihinde unutulmaz başarılara imza atan büyüklerimizin 99. Yıl önce canlarını feda ederek düşmanı Tarsus’tan temizleyen 27 Aralık Kurtuluş Gününün Kahramanlarının unutulmamasını diliyorum. Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunda önemli rol alıp Fransız askerler tarafından şehit edilen Çeliktaş Müfrezesi Komutanı Molla Kerim ve tüm Kuva-i Milliye şehitlerini, isimleri bile bilinmeyen ancak kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden tüm canları saygı ve minnetle anıyorum.Bizler, Ebedi Başkomutanımız, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği vatanımızın bütünlüğünü korumak için, birlik ve beraberlik içinde bulunmalıyız. Onun çizdiği yolda ilerleyerek ve Onun değerlerine sahip çıkarak, bize yakışanı yapmalıyız. Bütün Tarsus halkının kurtuluş gününü canı gönülden kutluyorum, bu coşkuyu doya doya yaşamalarını temenni ediyorum. ”dedi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.