.

AKDENİZ BELEDİYESİ KAZANLI SAHİLİNİ TEMİZLEDİ

Yaşam (TG) - TARSUS GAZETESİ | 21.12.2020 - 13:36, Güncelleme: 21.12.2020 - 13:36 1348+ kez okundu.
 

AKDENİZ BELEDİYESİ KAZANLI SAHİLİNİ TEMİZLEDİ

AKDENİZ BELEDİYESİ KAZANLI SAHALİNİ TEMİZLEDİ

Yabancı ve yerli öğrencilerle birlikte Mersinlilerin uğrak yerlerinden biri olan  Akdeniz belediyesi Kazanlı sahilinde biriken çöpler ile denizden gelen kilolarca atığı toplayıp sahili baştan sona temizledi. Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağaları’nın da yumurta bıraktığı nadir sahillerden biri olan Kazanlı sahili, Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ve Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği’nin işbirliğinde temizlendi. Maskeler unutulmadı Mersinlilerin; piknik yapmak veya yaz mevsiminde yüzmek için tercih ettiği kilometrelerce uzunluktaki Kazanlı sahilinin temizliği sırasında, Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler gereğince belediye personeli, dernek üyeleri ve öğrenciler maske taktı. Sahilden poşetler dolusu çöp toplandı Erasmus programı kapsamında farklı ülkelerden eğitim için Mersin’e gelen öğrencilerin de katıldığı temizlik çalışmasında, saatler süren çalışmayla çöpler ve denizden gelen atıklar sahilden toplanıp çuvallara dolduruldu. Ardından da kilolarca lastik, plastik, cam, çöp ve tarımsal atıklar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından traktöre yüklenip, bertaraf edilmek üzere Kazanlı sahilinden çıkarıldı. Kazanlı ve Adanalıoğlu sahillerindeki etkinlik gelenekselleşti Akdeniz Belediyesi; nesli tükenmek riski altında olduğu için tüm dünyada korumaya alınan  Yeşil Deniz Kaplumbağalarının yumurta bıraktığı ve Caretta Caretta  Kazanlı ile Adanalıoğlu sahillerinde, periyodik  bakım ve temizlik çalışması yapıyor. Çeşitli sivil toplum örgütleri , Belediye ayrıca, eğitim kurumları ile yabancı ve yerli öğrencilerin de katılımıyla Adanalıoğlu ve Kazanlı sahillerinin temizliğini her yıl gerçekleştiriyor.
AKDENİZ BELEDİYESİ KAZANLI SAHALİNİ TEMİZLEDİ

Yabancı ve yerli öğrencilerle birlikte Mersinlilerin uğrak yerlerinden biri olan  Akdeniz belediyesi Kazanlı sahilinde biriken çöpler ile denizden gelen kilolarca atığı toplayıp sahili baştan sona temizledi.

Nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için tüm dünyada koruma altına alınan Caretta Caretta ve Yeşil Deniz Kaplumbağaları’nın da yumurta bıraktığı nadir sahillerden biri olan Kazanlı sahili, Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri ve Akdeniz Üçüncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği’nin işbirliğinde temizlendi.

Maskeler unutulmadı

Mersinlilerin; piknik yapmak veya yaz mevsiminde yüzmek için tercih ettiği kilometrelerce uzunluktaki Kazanlı sahilinin temizliği sırasında, Koronavirüs salgınına karşı alınan önlemler gereğince belediye personeli, dernek üyeleri ve öğrenciler maske taktı.

Sahilden poşetler dolusu çöp toplandı

Erasmus programı kapsamında farklı ülkelerden eğitim için Mersin’e gelen öğrencilerin de katıldığı temizlik çalışmasında, saatler süren çalışmayla çöpler ve denizden gelen atıklar sahilden toplanıp çuvallara dolduruldu. Ardından da kilolarca lastik, plastik, cam, çöp ve tarımsal atıklar, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından traktöre yüklenip, bertaraf edilmek üzere Kazanlı sahilinden çıkarıldı.

Kazanlı ve Adanalıoğlu sahillerindeki etkinlik gelenekselleşti

Akdeniz Belediyesi; nesli tükenmek riski altında olduğu için tüm dünyada korumaya alınan  Yeşil Deniz Kaplumbağalarının yumurta bıraktığı ve Caretta Caretta  Kazanlı ile Adanalıoğlu sahillerinde, periyodik  bakım ve temizlik çalışması yapıyor. Çeşitli sivil toplum örgütleri , Belediye ayrıca, eğitim kurumları ile yabancı ve yerli öğrencilerin de katılımıyla Adanalıoğlu ve Kazanlı sahillerinin temizliğini her yıl gerçekleştiriyor.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.