.

Zihinsel engelli Remzi, artık rahatça koşup oynayabilecek

İş Dünyası 07.09.2020 - 07:55, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 6152+ kez okundu.
 

Zihinsel engelli Remzi, artık rahatça koşup oynayabilecek

MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evlerinin önü engebeli olduğu için sürekli düşen yüzde 70 zihinsel engelli 15 yaşındaki Remzi Can Gülal’ın rahatça koşup oynayabilmesi için asfalt döktü. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarına ağırlık veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, İnköyü-Ardıçlı grup yolunda da detaylı faaliyet yürüttü. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Tarsus’un İnköyü Mahallesinde yaptığı çalışmalar sırasında mahalle sakinlerinden Fatma Gülal, yüzde 70 zihinsel ve aynı zamanda bedensel engeli bulunan oğlu 15 yaşındaki Remzi Can Gülal’ın, Pınaroluk mevkindeki sokakta yer alan evlerinin önünde oyun oynarken, zeminin kötü olması nedeniyle sürekli düşerek dizlerini yaraladığını belirterek, asfalt talebinde bulundu. Talep olumlu karşılandı ve yerine getirildi Anne Gülal’nın talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşık 150 metre uzunluğundaki sokağın tamamında önce zemin düzenleme ve ıslah, ardından sıcak asfaltla kaplama çalışması yaptı. Böylece, 6 çocuklu Gülal ailesinin beşinci çocuğu olan Remzi, rahatlıkla koşabileceği, sandalyesini koyup oturabileceği sokağa kavuştu. Fatma Gülal, “Büyükşehir ekiplerinin mahallemizde asfaltlama yapacağını duyunca, talebimi ilettim ve dilekçe verdim. Evimizin önündeki yol çok kötü durumdaydı, oğlum sürekli düşerek dizlerini yaralıyordu. Zaten şu anda halen dizlerinde yaralar görünüyor. Ben bir ricada bulundum, sonucun böyle olacağını tahmin dahi etmiyordum. Keşke oğlumun böyle bir sıkıntısı olmasaydı, fakat sesimizi duyan ve bu çalışmayı gerçekleştiren tüm yetkililere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. “İki yıl öncede dilekçe verilmişti; fakat şimdi yapıldı” İnköyü Mahallesi Muhtarı Rasim Güler de aynı konuyla ilgili olarak iki yıl önce de dilekçe verilmesine rağmen, talebin şimdi yerine getirildiğini belirterek, “İki yıl öncede bu yolun asfaltlanması talebinde bulunmuştuk; fakat olmadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri şu an mahallemizde çalışma yürütürken, yeniden talepte bulunduk. Bizim için çok değerli olan Remzi ve diğer çocuklarımızın rahatlıkla oynayabilmeleri için bu alan asfaltlandı. Duyarlılığından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Koordinasyon Sorumlumuz Ali Boltaç’a ve asfalt ekibine teşekkür ediyorum. Böyle çocukları korumak lazım” diye konuştu.
MERSİN (İHA) – Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evlerinin önü engebeli olduğu için sürekli düşen yüzde 70 zihinsel engelli 15 yaşındaki Remzi Can Gülal’ın rahatça koşup oynayabilmesi için asfalt döktü.
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle kırsal mahallelerde asfaltlama çalışmalarına ağırlık veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, İnköyü-Ardıçlı grup yolunda da detaylı faaliyet yürüttü. Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Tarsus’un İnköyü Mahallesinde yaptığı çalışmalar sırasında mahalle sakinlerinden Fatma Gülal, yüzde 70 zihinsel ve aynı zamanda bedensel engeli bulunan oğlu 15 yaşındaki Remzi Can Gülal’ın, Pınaroluk mevkindeki sokakta yer alan evlerinin önünde oyun oynarken, zeminin kötü olması nedeniyle sürekli düşerek dizlerini yaraladığını belirterek, asfalt talebinde bulundu.

Talep olumlu karşılandı ve yerine getirildi
Anne Gülal’nın talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yaklaşık 150 metre uzunluğundaki sokağın tamamında önce zemin düzenleme ve ıslah, ardından sıcak asfaltla kaplama çalışması yaptı. Böylece, 6 çocuklu Gülal ailesinin beşinci çocuğu olan Remzi, rahatlıkla koşabileceği, sandalyesini koyup oturabileceği sokağa kavuştu.
Fatma Gülal, “Büyükşehir ekiplerinin mahallemizde asfaltlama yapacağını duyunca, talebimi ilettim ve dilekçe verdim. Evimizin önündeki yol çok kötü durumdaydı, oğlum sürekli düşerek dizlerini yaralıyordu. Zaten şu anda halen dizlerinde yaralar görünüyor. Ben bir ricada bulundum, sonucun böyle olacağını tahmin dahi etmiyordum. Keşke oğlumun böyle bir sıkıntısı olmasaydı, fakat sesimizi duyan ve bu çalışmayı gerçekleştiren tüm yetkililere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

“İki yıl öncede dilekçe verilmişti; fakat şimdi yapıldı”
İnköyü Mahallesi Muhtarı Rasim Güler de aynı konuyla ilgili olarak iki yıl önce de dilekçe verilmesine rağmen, talebin şimdi yerine getirildiğini belirterek, “İki yıl öncede bu yolun asfaltlanması talebinde bulunmuştuk; fakat olmadı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri şu an mahallemizde çalışma yürütürken, yeniden talepte bulunduk. Bizim için çok değerli olan Remzi ve diğer çocuklarımızın rahatlıkla oynayabilmeleri için bu alan asfaltlandı. Duyarlılığından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e, Koordinasyon Sorumlumuz Ali Boltaç’a ve asfalt ekibine teşekkür ediyorum. Böyle çocukları korumak lazım” diye konuştu.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.