.

Xiaomi Türkiye de akıllı telefon üretimine başladı

Bilim&Teknoloji (MBH) - Mersin Blok Haber | 31.03.2021 - 11:50, Güncelleme: 31.03.2021 - 11:50 7433+ kez okundu.
 

Xiaomi Türkiye de akıllı telefon üretimine başladı

Xiaomi Türkiye de akıllı telefon üretimine başladı

Dünyanın en popüler akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Avcılar'da kurduğu fabrikayı nihayet açtı. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek ve yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak fabrika, bugün itibarıyla açıldı ve üretim başladı. TÜRKİYE'DE ÜRETİLİP AVRUPA'DA SATIŞA ÇIKACAK Fabrikada üretilen akıllı telefonlar, hem Türkiye’de hem de Avrupa ve bölgedeki diğer ülkelerde satışa sunulacak. Geçtiğimiz haftalarda test üretimine başlayan ve 2 bin kişilik istihdam yapılacağı belirtilen fabrikanın açılışına Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew ve Salcomp Avrupa Direktörü David Chang de katıldı. Fabrikanın açılışı ile birlikte Xiaomi’nin Türkiye’deki akıllı telefon üretim macerası da bugün itibarıyla başladı. Xiaomi Orta Doğu Başkanı Ronnie Wang, Xiaomi olarak en büyük önceliklerinin, en güncel teknolojileri adil fiyatlarla dünyanın her yerinde kullanıcılar için ulaşılabilir kılmak olduğunu söyledi. Bu misyonla temel stratejilerini de akıllı telefonlar ve yapay zeka destekli nesnelerin interneti birleşimi üzerine kurguladıklarını anlatan Wang, şunları kaydetti: "Bu strateji, önümüzdeki 5 yıl içinde 7 milyar dolar yatırım yapmayı planladığımız 5G ve yapay zeka destekli nesnelerin interneti çalışmamızın daha geniş bir versiyonu. Bu yeni strateji ile var olduğumuz alanlardaki liderliğimizi sürdüreceğiz. 2020'nin son çeyrek raporlarına göre, 54 ülkede ilk 5 telefon markasından biriyiz, 10 ülkede de birinci sıradayız. Genel anlamda da dünyanın 3 numaralı akıllı telefon markasıyız. Kurduğumuz nesnelerin interneti platformu ile 289,5 milyon cihazı birbirine bağlıyoruz. TÜRKİYE'YE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK 2020 yılı içinde yüzde 19,4 büyüyerek kullanıcılarımız için daha fazla çalışma imkanına sahip olduk. Bizi Türkiye'de de kucaklayan Xiaomi severlere teşekkür ediyoruz. Bu ülkede yatırımlarımız Türkiye devleti destekleriyle devam edecek." Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Vincent Chang ise Türkiye'de lokal bir partner haline gelerek kendileri için kilit görevi gören bu pazarda üretime başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Chang,  "Bu ülkede katma değer yaratarak istihdam fırsatları sunacak olmamız nedeniyle çok gururluyuz. Hedefimiz, bu yıl için beyaz ve mavi yaka olarak 2 bin kişiye iş alanı yaratmak ve 5 milyon adet akıllı telefon üretmek. İlk etapta giriş segmentindeki Redmi 9C modelimizi bu fabrikada üreteceğiz. Verdiğimiz tüm hizmetleri Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmak için Mi Store'larımızın sayısını da 100'e ulaştırmayı hedefliyoruz. Sürecin başından beri desteğini esirgemeyen bakanlıklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı şekilde 2019 yılından beri bizi Türkiye'nin en sevilen telefon markalarından biri haline getiren kullanıcılarımıza da teşekkür ediyoruz."  şeklinde konuştu.
Xiaomi Türkiye de akıllı telefon üretimine başladı

Dünyanın en popüler akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, 30 milyon dolarlık yatırımla İstanbul Avcılar'da kurduğu fabrikayı nihayet açtı.

Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek ve yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak fabrika, bugün itibarıyla açıldı ve üretim başladı.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLİP AVRUPA'DA SATIŞA ÇIKACAK

Fabrikada üretilen akıllı telefonlar, hem Türkiye’de hem de Avrupa ve bölgedeki diğer ülkelerde satışa sunulacak.

Geçtiğimiz haftalarda test üretimine başlayan ve 2 bin kişilik istihdam yapılacağı belirtilen fabrikanın açılışına Xiaomi Global Başkanı Shou Zi Chew ve Salcomp Avrupa Direktörü David Chang de katıldı.

Fabrikanın açılışı ile birlikte Xiaomi’nin Türkiye’deki akıllı telefon üretim macerası da bugün itibarıyla başladı.

Xiaomi Orta Doğu Başkanı Ronnie Wang, Xiaomi olarak en büyük önceliklerinin, en güncel teknolojileri adil fiyatlarla dünyanın her yerinde kullanıcılar için ulaşılabilir kılmak olduğunu söyledi.

Bu misyonla temel stratejilerini de akıllı telefonlar ve yapay zeka destekli nesnelerin interneti birleşimi üzerine kurguladıklarını anlatan Wang, şunları kaydetti:

"Bu strateji, önümüzdeki 5 yıl içinde 7 milyar dolar yatırım yapmayı planladığımız 5G ve yapay zeka destekli nesnelerin interneti çalışmamızın daha geniş bir versiyonu. Bu yeni strateji ile var olduğumuz alanlardaki liderliğimizi sürdüreceğiz.

2020'nin son çeyrek raporlarına göre, 54 ülkede ilk 5 telefon markasından biriyiz, 10 ülkede de birinci sıradayız. Genel anlamda da dünyanın 3 numaralı akıllı telefon markasıyız. Kurduğumuz nesnelerin interneti platformu ile 289,5 milyon cihazı birbirine bağlıyoruz.

TÜRKİYE'YE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

2020 yılı içinde yüzde 19,4 büyüyerek kullanıcılarımız için daha fazla çalışma imkanına sahip olduk. Bizi Türkiye'de de kucaklayan Xiaomi severlere teşekkür ediyoruz. Bu ülkede yatırımlarımız Türkiye devleti destekleriyle devam edecek."

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Vincent Chang ise Türkiye'de lokal bir partner haline gelerek kendileri için kilit görevi gören bu pazarda üretime başlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Chang,

 "Bu ülkede katma değer yaratarak istihdam fırsatları sunacak olmamız nedeniyle çok gururluyuz. Hedefimiz, bu yıl için beyaz ve mavi yaka olarak 2 bin kişiye iş alanı yaratmak ve 5 milyon adet akıllı telefon üretmek.

İlk etapta giriş segmentindeki Redmi 9C modelimizi bu fabrikada üreteceğiz. Verdiğimiz tüm hizmetleri Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmak için Mi Store'larımızın sayısını da 100'e ulaştırmayı hedefliyoruz.

Sürecin başından beri desteğini esirgemeyen bakanlıklarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Aynı şekilde 2019 yılından beri bizi Türkiye'nin en sevilen telefon markalarından biri haline getiren kullanıcılarımıza da teşekkür ediyoruz." 

şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.