.

Toplu taşıma şoförlerine kavga, şiddet ve taciz farkındalığı eğitimi

Eğitim (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 29.06.2022 - 11:46, Güncelleme: 29.06.2022 - 11:56 3184+ kez okundu.
 

Toplu taşıma şoförlerine kavga, şiddet ve taciz farkındalığı eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hizmet kalitesini artırmak ve geleceğin ulaşım planını şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hizmet kalitesini artırmak amacıyla toplu taşıma şoförlerine yönelik olarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Çevre ve Sosyal Aksiyon Planı P.G. 2.2 çerçevesinde eğitim verdi. Eğitimde; kavga, tartışma, şiddet ve taciz gibi olaylar ile baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı konularına yer verildi. Mersin Büyükşehir belediyesi eğitim alanındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kariyer merkezi bünyesi altında verdiği çeşitli mesleki eğitim çalışmalrına üniversitelerle ortak çalışmalar ekleyerek çeşitlediriyor. Mersin Üniversitesi, Tarsus Ünivesitesi, Toros Üniversitesi, Çağ üniversitesi bünyesindeki eğitimcilerin hazırladığı projelerle meslek kuruluşlarına destek vermeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Üniversitesi iş birliği ile verilen yeni eğitimde; kavga, tartışma, şiddet ve taciz gibi olaylarla baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı konularına yer verildi. 207 şoförün katıldığı eğitime, şoförler görüş ve önerileriyle katılım sağladı. Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Alican Şen tarafından verilen eğitime 207 şöfor katıldı.   Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hizmet kalitesini artırmak ve geleceğin ulaşım planını şekillendirmek için çalışmalarını hem teorik hem de uygulama alanında sürdürüyor. Bu çerçevede, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşıma şoförlerine yönelik olarak eğitim düzenlendi. Eğitim; kısa süre önce EBRD ile yeni alınan belediye otobüsleri için imzalanan iyi niyet protokolünde yer alan ‘Çevre ve Sosyal Aksiyon Planı P.G.2.2’ çerçevesinde verildi. Şiddet ve tacizle baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği konularına yer verildi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, Tarsus Üniversitesi iş birliği ile verilen eğitimde; kavga, tartışma, şiddet ve taciz gibi olaylarla baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı konularına yer verildi. 207 şoförün katıldığı eğitime, şoförler görüş ve önerileriyle katılım sağladı. Eğitim, Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Alican Şen tarafından verildi. Çalışan şikayet prosedürü, cinsiyete dayalı şiddet ve taciz politikası ile raporlama gereklilikleri konularında eğitimlerin de dahil edileceği plan çerçevesinde eğitimlerin süreceği bildirildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hizmet kalitesini artırmak ve geleceğin ulaşım planını şekillendirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hizmet kalitesini artırmak amacıyla toplu taşıma şoförlerine yönelik olarak Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Çevre ve Sosyal Aksiyon Planı P.G. 2.2 çerçevesinde eğitim verdi. Eğitimde; kavga, tartışma, şiddet ve taciz gibi olaylar ile baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı konularına yer verildi.

Mersin Büyükşehir belediyesi eğitim alanındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Kariyer merkezi bünyesi altında verdiği çeşitli mesleki eğitim çalışmalrına üniversitelerle ortak çalışmalar ekleyerek çeşitlediriyor. Mersin Üniversitesi, Tarsus Ünivesitesi, Toros Üniversitesi, Çağ üniversitesi bünyesindeki eğitimcilerin hazırladığı projelerle meslek kuruluşlarına destek vermeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus Üniversitesi iş birliği ile verilen yeni eğitimde; kavga, tartışma, şiddet ve taciz gibi olaylarla baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı konularına yer verildi. 207 şoförün katıldığı eğitime, şoförler görüş ve önerileriyle katılım sağladı.

Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Alican Şen tarafından verilen eğitime 207 şöfor katıldı.
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ulaşımdaki hizmet kalitesini artırmak ve geleceğin ulaşım planını şekillendirmek için çalışmalarını hem teorik hem de uygulama alanında sürdürüyor. Bu çerçevede, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı tarafından toplu taşıma şoförlerine yönelik olarak eğitim düzenlendi. Eğitim; kısa süre önce EBRD ile yeni alınan belediye otobüsleri için imzalanan iyi niyet protokolünde yer alan ‘Çevre ve Sosyal Aksiyon Planı P.G.2.2’ çerçevesinde verildi.

Şiddet ve tacizle baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği konularına yer verildi
İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından, Tarsus Üniversitesi iş birliği ile verilen eğitimde; kavga, tartışma, şiddet ve taciz gibi olaylarla baş edebilme, toplumsal cinsiyet eşitliği ve şiddet farkındalığı konularına yer verildi. 207 şoförün katıldığı eğitime, şoförler görüş ve önerileriyle katılım sağladı.
Eğitim, Tarsus Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Alican Şen tarafından verildi.
Çalışan şikayet prosedürü, cinsiyete dayalı şiddet ve taciz politikası ile raporlama gereklilikleri konularında eğitimlerin de dahil edileceği plan çerçevesinde eğitimlerin süreceği bildirildi.

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.