.

Tarsus'ta tarihi bina yağmur nedeniyle yıkıldı

19.12.2018 - 07:12, Güncelleme: 14.10.2020 - 14:13 2128+ kez okundu.
 

Tarsus'ta tarihi bina yağmur nedeniyle yıkıldı

Tarsus Kızılmurat mahallesi 2710 Sokak’ta bulunan, Ülkücü İşçiler Derneği karşısındaki "tescilli yapı" niteliğindeki tarihi bina 2 gündür kesintisiz yağan yağmur sonucu duvarlarında çökme meydana geldi. Tarsus ilçe merkezinde bulunan "tescilli yapı" niteliğindeki tarihi bina bugün sabah saatlerinde çöktü. Büyük çatlakları olan ve hemen önündeki sokaktan geçen araçlar için tehdit oluşturan tarihi bina, Tarsus'ta iki gündür kesintisiz devam eden sağanak yağışın da etkisiyle duvarları yıkılmaya başladı. Sokaktaki Araçlara tehdit oluşturuyor [caption id="attachment_4947" align="alignleft" width="207"] Tarsus'ta tarihi binalar yağmur nedeniyle yıkılıyor[/caption] Tarihi yapı niteliği taşıdığı için hiçbir işlem yapılamayan bina yaşanan yıkım esnasında can veya mal kaybı olmazken hemen önündeki sokaktan geçen araçlar için tehlike oluşturuyor. Etrafa dağılan ve devrilen parçalar nedeniyle sokağın araç trafiğine kapanması beklenirken, olayın yaşandığı sokakta bulunan esnaf, ne olduğunu anlamadan büyük bir gürültüyle dışarıya fırladıklarını ve büyük korku yaşadıklarını dile getirdi. Yıkılan binanın hemen yanında bulunan, Maça Cafe'de herhangi bir hasar oluşmazken, yola devrilen parçalar belediye iş makinaları tarafından toplanarak sokak trafiğe açıldı. [gallery columns="2" ids="4943,4944,4945,4946"]  
Tarsus Kızılmurat mahallesi 2710 Sokak’ta bulunan, Ülkücü İşçiler Derneği karşısındaki "tescilli yapı" niteliğindeki tarihi bina 2 gündür kesintisiz yağan yağmur sonucu duvarlarında çökme meydana geldi. Tarsus ilçe merkezinde bulunan "tescilli yapı" niteliğindeki tarihi bina bugün sabah saatlerinde çöktü. Büyük çatlakları olan ve hemen önündeki sokaktan geçen araçlar için tehdit oluşturan tarihi bina, Tarsus'ta iki gündür kesintisiz devam eden sağanak yağışın da etkisiyle duvarları yıkılmaya başladı.

Sokaktaki Araçlara tehdit oluşturuyor

[caption id="attachment_4947" align="alignleft" width="207"]Tarsus'ta tarihi binalar yağmur nedeniyle yıkılıyor Tarsus'ta tarihi binalar yağmur nedeniyle yıkılıyor[/caption] Tarihi yapı niteliği taşıdığı için hiçbir işlem yapılamayan bina yaşanan yıkım esnasında can veya mal kaybı olmazken hemen önündeki sokaktan geçen araçlar için tehlike oluşturuyor. Etrafa dağılan ve devrilen parçalar nedeniyle sokağın araç trafiğine kapanması beklenirken, olayın yaşandığı sokakta bulunan esnaf, ne olduğunu anlamadan büyük bir gürültüyle dışarıya fırladıklarını ve büyük korku yaşadıklarını dile getirdi. Yıkılan binanın hemen yanında bulunan, Maça Cafe'de herhangi bir hasar oluşmazken, yola devrilen parçalar belediye iş makinaları tarafından toplanarak sokak trafiğe açıldı. [gallery columns="2" ids="4943,4944,4945,4946"]  
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.