.

Tarsus OSB meyvelerini veriyor

Genel (TG) - TARSUS GAZETESİ | 13.09.2021 - 13:54, Güncelleme: 13.09.2021 - 13:54 1513+ kez okundu.
 

Tarsus OSB meyvelerini veriyor

Kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi nde Yatırım kararı alıp arsa tahsisi yapan firmalar istihdam için de kolları sıvadı

Kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde sona doğru yaklaşılıyor. Yatırım kararı alıp arsa tahsisi yapan firmalar istihdam için de kolları sıvadı. Yatırımcı firmalardan BİM Tarsus OSB’ye kuracağı tesis için istihdam arayışına girdi. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Yatırımcılar Derneği’nin ortaklığında kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde mutlu sona doğru yaklaşılıyor. 2017 yılında tüzel kişilik kazanıp aldığı ciddi taleplerle çok hızlı bir şekilde ilerleyen ve şu anda yaklaşık 150 yatırımcı ile yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Tarsus OSB doğrudan 15 bin istihdam sağlamayı hedefliyor. Yatırımcılar start verdi Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Tarsus OSB’nin proje ortaklarından aldığı güç ve ortak sinerji ile çok hızlı yol aldığını ve gelinen kısa sürede yatırımcıların cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Sanayicilerden halen de ciddi talepler almaya devam ettikleri Tarsus OSB’de artık son viraja girdiklerini, yatırımcı firmaların istihdam arayışı içinde olduğunu belirten Koçak, ‘’Öncelikle sanayicilerimize bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Kurmakta olduğumuz OSB’miz artık meyvelerini veriyor. Biz bir taraftan alt yapı çalışmalarımızı yaparken firmalarımız da inşaat yatırımlarını koordine ediyor, istihdam planlamalarını yapıyor. Yaptığımız çalışmaların meyvesini artık topluyoruz. Bu gerçekten sevindirici. OSB’de gıda, ambalaj, metal ve tekstil sanayi başta olmak üzere her sektör grubundan yatırımcımız var. Büyük yatırımcılarımızdan BİM kuracağı depo ve paketleme tesisleri için start verdi ve istihdam arayışına başladı. Firma İŞKUR işbirliğiyle personel istihdamı yapacak. Diğer yatırımcılarımız da planlamalarını yapıyor.’’diye konuştu.  
Kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi nde Yatırım kararı alıp arsa tahsisi yapan firmalar istihdam için de kolları sıvadı

Kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde sona doğru yaklaşılıyor. Yatırım kararı alıp arsa tahsisi yapan firmalar istihdam için de kolları sıvadı. Yatırımcı firmalardan BİM Tarsus OSB’ye kuracağı tesis için istihdam arayışına girdi. Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus Belediyesi, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Tarsus Ticaret Borsası ve Tarsus Yatırımcılar Derneği’nin ortaklığında kurulan Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde mutlu sona doğru yaklaşılıyor. 2017 yılında tüzel kişilik kazanıp aldığı ciddi taleplerle çok hızlı bir şekilde ilerleyen ve şu anda yaklaşık 150 yatırımcı ile yüzde 80 doluluk oranına ulaşan Tarsus OSB doğrudan 15 bin istihdam sağlamayı hedefliyor. Yatırımcılar start verdi  Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Tarsus OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili H. Ruhi Koçak, Tarsus OSB’nin proje ortaklarından aldığı güç ve ortak sinerji ile çok hızlı yol aldığını ve gelinen kısa sürede yatırımcıların cazibe merkezi haline geldiğini söyledi. Sanayicilerden halen de ciddi talepler almaya devam ettikleri Tarsus OSB’de artık son viraja girdiklerini, yatırımcı firmaların istihdam arayışı içinde olduğunu belirten Koçak, ‘’Öncelikle sanayicilerimize bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ediyoruz. Kurmakta olduğumuz OSB’miz artık meyvelerini veriyor. Biz bir taraftan alt yapı çalışmalarımızı yaparken firmalarımız da inşaat yatırımlarını koordine ediyor, istihdam planlamalarını yapıyor. Yaptığımız çalışmaların meyvesini artık topluyoruz. Bu gerçekten sevindirici. OSB’de gıda, ambalaj, metal ve tekstil sanayi başta olmak üzere her sektör grubundan yatırımcımız var. Büyük yatırımcılarımızdan BİM kuracağı depo ve paketleme tesisleri için start verdi ve istihdam arayışına başladı. Firma İŞKUR işbirliğiyle personel istihdamı yapacak. Diğer yatırımcılarımız da planlamalarını yapıyor.’’diye konuştu.

 

Mersin HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarsusgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.